Županijski vijećnik Josip Katalinić upozorava na intenzivan smrad s Marišćine: Svaki dan u smradu je dan previše

mariscina
  • Želim vas obavijestiti da je ponovo došlo do eskalacije smrada sa županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina. Kao vijećnik Primorsko-goranske županije i kao mještanin Marčelja, imam obvezu informirati vas o situaciji koja utječe na kvalitetu života nas mještana, stoji u priopćenju županijskog vijećnika Josipa Katalinića, koji se ovim putem obraća županu Zlatku Komadinu i gradonačelniku Marku Filipoviću. Vi ste čelni ljudi jedinica regionalne i lokalne samouprave koje su vlasnici centra za gospodarenje otpadom na Marišćini i time direktno odgovorni za ovu situaciju.

Katalinić predlaže da se za početak organizira sastanak koji bi okupio predstavnike centra, predstavnike državne, regionalne i lokalne administracije te mještane koji su pogođeni ovom situacijom. Sastanak bi kaže, omogućio da se iz prve ruke čuje što je ponovo dovelo do eskalacije smrada, te da direktor centra predstavi svoje planove i mjere koje će poduzeti kako bi riješio problem.
– Možda zvuči sizifovski jer je već 5 direktora to pokušalo i odustalo ali mi nemamo luksuza odustati. Možda će aktualni direktor poslušati što mu mještani imaju za reći. Znamo da je iz aviona vidljivo da je za rješavanje ovog problema potrebna i suradnja države ali od vas vlasnika centra očekujemo da vodite i privedete ovaj projekt kraju – navodi Katalinić.

  • Molim vas da što prije razmotrite ovaj prijedlog i obavijestite javnost o vašim daljnjim koracima. Svaki dan u smradu je dan previše. Vjerujem da ćete, kao vlasnici centra na Marišćini, prepoznati važnost rješavanja ovog akutnog problema i osigurati da naši sugrađani žive u zdravom i ugodnom okruženju – stoji u priopćenju Josipa Katalinića.