Bakar

Čvor Oštrovica - Meja

U tijeku je rekonstrukcija jedne od najopasnijih dionica kojom ljeti dnevno prođe 7 tisuća vozila, radovi će biti gotovi do sljedećeg ljeta

Pročitaj više

Sabirni centar Kukuljanovo

Od konzervi do wc papira. Sabirni centar na Kukuljanovu mjesto je gdje dolaze sve prikupljenje donacije društava Crvenog križa Primorsko-goranske i Istarske županije.

Građani su se u velikoj mjeri odazvali donacijama, a tome u prilog ide i podatak kako su društva Crvenog križa na području Primorsko-goranske županije prikupila 100 tona hrane i ostalih potrepština.

Pročitaj više

Jaslice na vodi - Bakar

Bakarskim jazom zaplovile su jaslice. Poklon je to udruženih bakarskih udruga svome gradu za Božić

Pročitaj više

Umirovljenice s Hreljina ispekle slastice za djelatnike KBC-a Rijeka

 

Vrijedne članice Udruge umirovljenika Grada Bakra, podružnice Hreljjn u ovo su predblagdansko vrijeme odlučile iznenaditi djelatnike riječke bolnice sa slatkim delicijama. Ispekle su više od 15-tak vrsta različitih kolačića koji su podijeljeni djelatnicima Covid odjela KBC-a da im se barem malo olakša njihov težak i požrtvovani svakodnevni rad.

Ova će hvale vrijedna inicijativa zasigurno pridonijeti tome da se na najzahtjevnijim bolničkim radilištima osjeti duh Božića, veselje i u blagdansko ozračje.

 

Pročitaj više

Bakar: Zatečeni s nedozvoljeno izlovljenih 193 kilograma trpova

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka prekršajno su prijavili 21-godišnjeg hrvatskog državljanina, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o morskom ribarstvu.

Pročitaj više

Počeli upisi u Školu nogometa NK Naprijed

Nogometni klub Naprijed iz Hreljina, sredina je s dugom sportskom tradicijom te klub koji će uskoro proslaviti 100-tu godišnjicu osnutka. U Naprijedu rade s djecom svih uzrasta, a započeli su i s upisima u Školu nogometa, koja će se tri puta tjedno održavati na igralištu Lonja.

Pročitaj više

Održani Dani susjedstva Praputnjak

Dani susjedstva Praputnjak, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održani su ovog četvrtka i petka u ovom malom naselju u zaleđu Bakarskog zaljeva, pod nazivom Praputnjak – kulturni krajolik.

Pročitaj više

U tijeku pripreme košarkaša Škrljeva za novu sezonu

Košarkaši Škrljeva u dvorani na Mavrincima “bruse” formu za početak nove prvoligaške sezone koja započinje u subotu, 19. rujna, domaćom utakmicom protiv zadarske Sonic Puntamike. Momčad trenera Damira Rajkovića pomlađena je u odnosu na prošlu sezonu, no u klubu ipak vjeruju u plasman među osam najboljih momčadi u Hrvatskoj.

Pročitaj više

Ugašen požar krupnog otpada u Metisu na Kukuljanovu

Na intervenciji gašenja požara jučer tijekom dana, uz djelatnike tvrtke i dva građevinska stroja tvrtke Metis, sudjelovala su ukupno 32 vatrogasca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka i DVD-a Škrljevo, Drenova, Kraljevica, Bakar i Hreljin

Pročitaj više

Putovanje bakarskim jedrenjakom

Izašla je šesta zvučna slikovnica u sklopu projekta Putevima Frankopana - Putovanje bakarskim jedrenjakom

Pročitaj više

Ako nas ne možete posjetiti u Bakru, mi ćemo Bakar i Sklad dovesti u vaše domove“

Pod motom: "Ako nas ne možete posjetiti u Bakru, mi ćemo Bakar i Sklad dovesti u vaše domove“, KUU Sklad iz Bakra u suradnji s poznatim bakarskim fotografom, Miljenkom Šeguljom, priprema niz glazbenih razglednica iz Bakra.

Pročitaj više

Pariz - Bakar

Maškarani auto-rally Pariz-Bakar I ove je godine protutnjao poznatom rutom od riječkog Pariza do Bakra i pokazao svu maštovitost i kreativnost brojnih sudionika . Ove godine je rally okupio 90 vozila - vjerojatno i najviše u povijesti, a auti su se maskirali na poznatoj ruti 29. put. Srećom automobile među kojima su bili i brojni oldtimeri ove je godine poslužilo vrijeme, a sve to iskoristio je i veliki broj posjetitelja od starta preko Korza do cilja.

Pročitaj više

Kreću ulaganja u terminal za rasute terete Bakar

Potpisan je ugovor i kreću radovi na rekonstrukciji kolosijeka, prometnih I skladišnih površina te prateće infrastrukture na području terminala za rasute terete Bakar. Zajednički projekt Lučke uprave Rijeka I Luke Rijeka vrijedan je nešto više od 45 milijuna kuna, a sa 85 posto sufinanciran je iz europskog CEF-.a.

 

On je početak ulaganja bazen Bakar. Popravit će mogućnost prekrcaja I odvoza kako željezne rude tako I ugljena iz bazena Bakar. “– rekao je na potpisivanju ugovora zamjenik predsjednika Uprave Luke Rijeka Duško Grabovac.

Pročitaj više

Hrvatska pošta počela na Kukuljanovu gradnju objekta vrijednog 60 milijuna kuna

Hrvatska pošta počela gradnju objekta vrijednog 60 milijuna kuna

Poslovni objekt Bakar-Kukuljanovo podići će kvalitetu usluga u zapadnom dijelu Hrvatske

Pročitaj više

Zvona i kanat za bakarski kraj

Nikad brojnija smotra zvončara na Kukuljanovu je okupila preko 300 sudionika

Pročitaj više