Bakar

Bakar: Zatečeni s nedozvoljeno izlovljenih 193 kilograma trpova

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka prekršajno su prijavili 21-godišnjeg hrvatskog državljanina, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o morskom ribarstvu.

Pročitaj više

Počeli upisi u Školu nogometa NK Naprijed

Nogometni klub Naprijed iz Hreljina, sredina je s dugom sportskom tradicijom te klub koji će uskoro proslaviti 100-tu godišnjicu osnutka. U Naprijedu rade s djecom svih uzrasta, a započeli su i s upisima u Školu nogometa, koja će se tri puta tjedno održavati na igralištu Lonja.

Pročitaj više

Održani Dani susjedstva Praputnjak

Dani susjedstva Praputnjak, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održani su ovog četvrtka i petka u ovom malom naselju u zaleđu Bakarskog zaljeva, pod nazivom Praputnjak – kulturni krajolik.

Pročitaj više

U tijeku pripreme košarkaša Škrljeva za novu sezonu

Košarkaši Škrljeva u dvorani na Mavrincima “bruse” formu za početak nove prvoligaške sezone koja započinje u subotu, 19. rujna, domaćom utakmicom protiv zadarske Sonic Puntamike. Momčad trenera Damira Rajkovića pomlađena je u odnosu na prošlu sezonu, no u klubu ipak vjeruju u plasman među osam najboljih momčadi u Hrvatskoj.

Pročitaj više

Ugašen požar krupnog otpada u Metisu na Kukuljanovu

Na intervenciji gašenja požara jučer tijekom dana, uz djelatnike tvrtke i dva građevinska stroja tvrtke Metis, sudjelovala su ukupno 32 vatrogasca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka i DVD-a Škrljevo, Drenova, Kraljevica, Bakar i Hreljin

Pročitaj više

Putovanje bakarskim jedrenjakom

Izašla je šesta zvučna slikovnica u sklopu projekta Putevima Frankopana - Putovanje bakarskim jedrenjakom

Pročitaj više

Ako nas ne možete posjetiti u Bakru, mi ćemo Bakar i Sklad dovesti u vaše domove“

Pod motom: "Ako nas ne možete posjetiti u Bakru, mi ćemo Bakar i Sklad dovesti u vaše domove“, KUU Sklad iz Bakra u suradnji s poznatim bakarskim fotografom, Miljenkom Šeguljom, priprema niz glazbenih razglednica iz Bakra.

Pročitaj više

Pariz - Bakar

Maškarani auto-rally Pariz-Bakar I ove je godine protutnjao poznatom rutom od riječkog Pariza do Bakra i pokazao svu maštovitost i kreativnost brojnih sudionika . Ove godine je rally okupio 90 vozila - vjerojatno i najviše u povijesti, a auti su se maskirali na poznatoj ruti 29. put. Srećom automobile među kojima su bili i brojni oldtimeri ove je godine poslužilo vrijeme, a sve to iskoristio je i veliki broj posjetitelja od starta preko Korza do cilja.

Pročitaj više

Kreću ulaganja u terminal za rasute terete Bakar

Potpisan je ugovor i kreću radovi na rekonstrukciji kolosijeka, prometnih I skladišnih površina te prateće infrastrukture na području terminala za rasute terete Bakar. Zajednički projekt Lučke uprave Rijeka I Luke Rijeka vrijedan je nešto više od 45 milijuna kuna, a sa 85 posto sufinanciran je iz europskog CEF-.a.

 

On je početak ulaganja bazen Bakar. Popravit će mogućnost prekrcaja I odvoza kako željezne rude tako I ugljena iz bazena Bakar. “– rekao je na potpisivanju ugovora zamjenik predsjednika Uprave Luke Rijeka Duško Grabovac.

Pročitaj više

Hrvatska pošta počela na Kukuljanovu gradnju objekta vrijednog 60 milijuna kuna

Hrvatska pošta počela gradnju objekta vrijednog 60 milijuna kuna

Poslovni objekt Bakar-Kukuljanovo podići će kvalitetu usluga u zapadnom dijelu Hrvatske

Pročitaj više

Zvona i kanat za bakarski kraj

Nikad brojnija smotra zvončara na Kukuljanovu je okupila preko 300 sudionika

Pročitaj više

Provale u ugostiteljske objekte

 

Između 13. i 14. siječnja nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt na području Hreljina, a potom i u uređaj za klađenje te otuđio novac.

Također, za sada nepoznati počinitelj je između 9. i 14. siječnja iz ugostiteljskog objekta na širem crikveničkom području otuđio ugostiteljsku opremu i druge predmete.

Ovim kaznenim djelima oštećeni su 50-godišnja hrvatska državljanka i tvrtke sa sjedištem na području Splitsko-dalmatinske županije i Crikvenice.

Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 26.500 kuna.

 

 

Pročitaj više

Opet vlakom i autobusom na posao

U sklopu projekta integriranog prijevoza vlakovima HŽ Putničkog prijevoza i autobusima Autotroleja nastavlja se suradnja kojom korisnici željezničkog i autobusnog prijevoza mogu koristiti jedinstvenu putnu kartu koja omogućava vožnju autobusom i vlakom

 

 

Pročitaj više

Zagađenje u Bakru?

Zabrinuti čitatelj poslao video zagađenja u Bakarskom zaljevu, a odgovor traži i od nadležnih službi.  

Pročitaj više

Ulaganja u Industrijsku zonu

Uskoro počinju radovi na izgradnji i opremanju dviju prometnica u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, ukupne vrijednosti 25 milijuna kuna. 

Pročitaj više