Baška

Potpisan ugovor o rekonstrukciji i dogradnji luke Baška

U Baški je potpisan ugovor o rekonstrukciji i dogradnji luke vrijedan 41 milijun kuna. Projektom financiranim sredstvima europskog Kohezijskog fonda u iznosu od 85% obnovit će se oba bašćanska lukobrana te stvoriti uvjeti za razvoj nautičkog turizma.

Pročitaj više

Potpisan ugovor o radovima na dogradnji Luke Baška, veliki infrastrukturni projekt vrijedan 41 milijun kuna

Projekt vrijedan 41 milijun kuna, financiran je sredstvima europskog Kohezijskog fonda u iznosu od 85%, dok je ostatak novca dodalo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Županijska lučka uprava Krk. Radovi koji će trajati tri godine, obuhvatit će rekonstrukciju oba bašćanska lukobrana.

Pročitaj više

Reciklažno dvorište Baška

Reciklažno dvorište u zoni Zablaće u Baški vrijedno je 3,06 milijuna kuna, a 85 posto novca stiglo je bespovratno iz Kohezijskog fonda Europske unije.

Pročitaj više

Baška za Dječju bolnicu Kantrida

Udruge s područja Baške Dječjoj bolnici Kantrida donirale 120-litarski hladnjak za čuvanje krvi i sterilizator zraka.

Pročitaj više

Nova ograničenja i mjere na Krku

U cilju prevencije širenja koronavirusa (SARS - CoV-2) i COVID-19 bolesti na području otoka Krka, odnosno Grada Krka, Općine Omišalj, Općine Malinska-Dubašnica, Općine Dobrinj, Općine Vrbnik, Općine Punat i Općine Baška, donose se ograničenja i mjere do 14. travnja 2020. godine i daju sljedeće obavijesti i preporuke:

1. Na području Otoka Krka odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru i sve manifestacije i priredbe;

Pročitaj više

Započela izrada umjetničke instalacije koja će svoj trajni dom naći iznad Baške

U 2020. godini, u kojoj Rijeka kao središte Primorsko-goranske županije nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, na visokim i zaobljenim hrptima brda iznad Baške na otoku Krku, bit će postavljena jedna u nizu trajnih umjetničkih instalacija u sklopu programa Lungomare Art, koji ove spomenike za budućnost postavlja diljem Kvarnera.

Pročitaj više

Otočani pomažu obnovu bolničkih odjela

U tijeku su radovi na zavodima Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka. Ukupno ulaganje iznosi 6,2 milijuna kuna, a općine Krka doniraju 1 milijun kuna.

Pročitaj više

Krenula on line peticija za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu

UNIJA KVARNERA POKRENULA JE ONLINE PETICIJU ZA UKIDANJE NAPLATE MOSTARINE NA KRČKOM MOSTU. MOŽETE SE UKLJUČITI I VI!

 

 

 

Krčki most je jedini most koji se plaća u Hrvatskoj. Više od dvije godine političke stranke s Kvarnera glasno se bune protiv toga ističući kako je riječ o diskriminaciji. Pitali smo građane što misle o tome.

 

Treba ukinuti, zato jer mislim da je bio dogovor da se naplaćuje mostarina dok se ne otplati cijeli projekt, tako da je vrijeme da se ukine.

 

Pročitaj više

Tko je Naj bodul 2019?

Naj Bodul: Zapovjednik DVD-a Baška Borislav Jelušić proglašen je osobom godine otoka Krka

Pročitaj više

Baška za Dječju bolnicu Kantrida

Brojne Udruge s područja Baške kuhale kotlić sa šurlicama dok se u popodnevnim satima odigrao humanitarni malonogometni turnir 4 sela, prihod namijenjen Dječjoj bolnici na Kantridi

Pročitaj više