Bečki bal održan u Opatiji

Nakon trogodišnje pandemijske pauze sinoć je u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner održan Bečki bal koji predstavlja svojevrsnu povijesnu sponu Opatije s Austrijom i Bečom.

-” Mislim da je to stvarno vrlo popularno na cijelom svijetu tako da možemo reći to je stvarno stvara kulturne i međuljudske veze između nas i Hrvatske i drugim zemljama, rekao je Josef Markus Wuketich, veleposlanik Republike Austrije u RH

Osim u Beču, bečki balovi koje podržava Grad Beč održavaju se i u nekoliko velikih svjetskih gradova izvan Austrije, a među svim tim gradovima Opatija je najmanji.

-“Nekad je to bio bečki tjedan. Ove godine su to 2 dana, sljedeće godine već idemo korak dalje. Vraćamo ono gdje smo stali 2019. godine prije pandemije, rekao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Sinoć je u dvorani bilo oko 300 gostiju koji su došli iz Beča, Trsta, Ljubljane i Zagreba. Gosti na Balu uživali su u plesnim koracima izvorne bečke škole.

Kao i svaki, tako je i ovaj Bečki bal imao humanitarnu notu. Prikupljala su se sredstva za slijepu djevojčicu oboljelu od raka.