Čavle

Za kapitalni projekt Platak PGŽ u ovoj godini ulaže 15 milijuna kuna

Redoviti press kolegij župana održan je na Platku, za koji je župan Zlatko Komadina istaknuo kako je, od strane građana, najbolje prihvaćeni kapitalni projekt Primorsko-goranske županije, prije svega, radi sporta i sadržaja koji se odvijaju i ljeti i zimi

Pročitaj više

Grobničani darivali krv:Na Čavlima prikupljeno 60 doza krvi

Akcija darivanja krvi u Čavlima djelomično popunila zalihe KBC-a, i dalje potreba za svim negativnim RH grupama. Akciju na Čavlima nije propustio Veljko Maršanić, veteran koji je krv darovao po 108. put.

Pročitaj više

Dom kulture Čavle dobio novi krov, obnova ide po planu

Čavjanski Dom kulture dobio je novi krov, a kraju je u cijelosti privedena prva faza  projekta, vrijednog 4,5
milijuna kuna. U tijeku je druga faza, koja obuhvaća radove na prednjoj strani objekta.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

Puno je planova i projekata koje Općina Čavle uspješno provodi i realizira . Kaštel Grada Grobnika u sklopu projekta Putovima Frankopana dobiva novo ruho i nove sadržaje , baš kao i Dom kulture u Čavlima. U tijeku je realizacija njegove energetske obnove, točnije provodi se prva faza projekta njegove cjelokupne obnove. Radovi su započeli u veljači a kraj projekta očekuje se do kraja listopada

Pročitaj više

Obnova Doma kulture Čavle

Obnova Doma kulture Čavle vrijedna 4,5 milijuna kuna: uređuje se fasada, postavlja nova stolarija i krov

Pročitaj više

Od petka opet roštiljanje na Platku

U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite i Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u svezi aktualnog stanja u zemlji po pitanju COVID – 19 virusa, obavještavamo Vas da će od 13.5.2020. godine biti otvoreni svi objekti kojima upravlja Goranski sportski centar d.o.o. u Delnicama, osim bazena koji će biti otvoren od 18.5.2020. godine.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

Maškarana događanja u Čavlima otvorena trima zanimljivim izložbama, dok je vrhunac označila Zvončarska simfonija.

Pročitaj više

Zvončarska simfonija

Zvončarska simfonija u Čavlima okupila 500- tinjak zvončara i otvorila Festivale susjedstava u sklopu programskog pravca 27 susjedstava

Pročitaj više

Malo snijega-puno zabave

U subotu se na Platku održala tradicionalna manifestacija Maškarani Platak, ovoga puta uz europske goste – njemačke i bugarske zvončare, Grobničke dondolaše te mnoštvo domaćih maškaranih grupa, kao uvod u nedjeljni prvi Festival susjedstava Europske prijestolnice kulture - Zvončarsku simfoniju u Čavlima.

Pročitaj više

Grobničani i europski gosti u Zvončarskoj simfoniji

U nedjelju 9. veljače u Čavlima održat će se Zvončarska simfonija - otvorenje Festivala susjedstava – u sklopu programskog pravca 27 susjedstava EPK 2020.

Pročitaj više

Zvončarska simfonija

FESTIVALE SUSJEDSTAVA EPK OVE NEDJELJE OTVARA ZVONČARSKA SIMFONIJA U ČAVLIMA

 

Ove nedjelje započinju Festivali susjedstava Europske prijestolnice kulture spektakularnom Zvončarskom simfonijom u Čavlima. U dva termina besplatan prijevoz do Čavli autobusom Rijeke 2020.

 

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

Nakon cjelodnevnog obahajanja, zvona Grobničkih dondolaša posljednji su put toga dana zazvonila u centru Općine Čavle te time najavila početak maškaranih aktivnosti u ovoj općini.

Pročitaj više

Ponovo bez vode Čavle, Jelenje te dio Rijeke

U ponedjeljak, 20. siječnja ove godine, privremeno će se od 22:00 sata do 6:00 sati u utorak, 21. siječnja 2020. godine obustaviti isporuka vode u naseljima Svilno, Grbaste i Tutnovo u gradu Rijeci te na području cijele općine Čavle i Jelenje. Razlog privremenog prekida su radovi na rekonstrukciji cjevovoda u vodospremi Vojskovo.

 

Pročitaj više

Grobničani krenuli s pripremama za nastavak sezone

- Želim vam svima sve najbolje u ovoj godini. Počinjemo znači drugi dio. Ovih igrača kojih danas nema priključit će nam se tijekom tjedna. Od danas krećemo, u ono što svi želimo, a to je da pokušamo biti još bolji nego što smo bili u prošloj godini. Nadam se da ćemo prilagoditi i posao i trening i da nećemo puno izostajati na ovim pripremama. Tim je riječima i uvodnim govorom trenera Dušana Gruevskog Grobničan krenuo u nogometnu 2020. godinu.

Pročitaj više

U Čavlima maškare preuzele vlast

Tako je pust ove godine nazvan Maškarani centar Grobnik proglašen krivcem za sve nedaće u prošloj godini.Sudit će mu se kao i obično na Pepelnicu.

Pročitaj više