Čavle

Sve je spremno za WRC Croatia na Platku

Sve je spremno za adrenalinski spektakl koji na Kvarneru još nije viđen. Najveća svjetska rally utrka WRC stiže na Platak u subotu 23. travnja

Pročitaj više

Frankopanski Uskrs u Kaštelu Grada Grobnika

Jedinstveno događanje u Gradu Grobniku

Pročitaj više

Uskrsni ponedjeljak donosi jedinstveno događanje u Gradu Grobniku

 

Nakon uspješnog "Grobničkog frankopanskog adventa" Grad Grobnik će u svom kaštelu biti domaćinom još jednog jedinstvenog događanja – Frankopanskog Uskrsa u Kaštelu, koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja, s početkom u 14 sati.

 

Pročitaj više

Šetnica Zakon devet gradova: Postavljene četiri skulpture!

Jedan od najstarihih europskih pravnih spomenika, Zakon devet gradova srednjovjekovnog područja Vinodol, poznatiji kao Vinodolski zakon konačno dobiva spomen park skulptura.  Sve je krenulo još 2012. godine na inicijativu nedavno preminule Vlaste Juretić.  
Devet skupltura predstavljaju gradove potpisnike Vinodolskog zakonika, među kojima je I Grobnik kao najzapadniji grad tadašnje Vinodolske knežije. 

Pročitaj više

Prvi hrvatski muzej trkaćih automobila nalazi se na Grobniku

Grobnik je dobio prvi hrvatski muzej trkaćih oldtimera. U Mavrincima je izloženo više od 20 trkaćih automobila, koji su obilježili povijest svjetskih rally utrka.

Pročitaj više

Završetak skijaške sezone na Platku

Danas zadnji dan rada žičare Radeševo u ovoj sezoni, skijanje će još nekoliko dana biti omogućeno u području pokretne trake Radeševo. Unatoč nedostatku prirodnog snijega ova sezona je imala više od 70 skijaških dana

Pročitaj više

U Mavrincima pojavila se Q groznica

Izrazito visoka temperatura, jaka glavobolja, kašalj i atipična upala pluća, evidentirana je kod 9 mještana u Općini Čavle

 

Pročitaj više

Svjetsko automobilističko rally natjecanje WRC u travnju dolazi na Platak, danas počela prodaja ulaznica

 

 

Najveći sportski spektakl i jedan od najgledanijih sportskih događaja u svijetu WRC Croatia Rally, koji će okupiti najbolje svjetske vozače relija, održat će se od 21.-24. travnja na atraktivnim brzinskim ispitima kroz pet hrvatskih županija - Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i našu Primorsko-goransku županiju i to na području od Gornjeg Jelenja, Platka i Grobničkog polja. Riječ je o, najvećim dijelom području općine Čavle i dijelom Grada Bakra.

CVITAN POLIĆ: KONFIGURACIJA TERENA I LJEPOTA OKOLNIH PLANINA IDEALNA KULISA

Pročitaj više

Grobničan želi u Drugu HNL

Među 36 klubova koji su predali zahtjeve za drugoligašku licencu nalazi se i NK Grobničan.

Pročitaj više

Veliko ulaganje u Čavlima: Početak gradnje interne ceste Zone Soboli

U Proizvodnoj zoni Soboli počela je gradnja 17 milijuna kuna vrijedne ceste, koja će stvoriti potrebne uvjete za daljnji razvoj gospodarstva na području Općine Čavle.

Riječ je o najvećem ulaganju u gospodarstvo na području Općine Čavle.Projekt je financiran dijelom iz EU fondova.

Pročitaj više

Turistička ponuda Općine Čavle na aplikaciji Guide for you

 

Navike turista se mijenjaju, dijelom i zbog aktualne pandemije korona virusa. Sve češće se destinacije i putovanja pretražuju te planiraju putem interneta. Zbog toga smo se i mi prilagodili novom dobu pronalazeći inovativne pristupe, a sve kako bi osigurali konkurentnost, povećali vidljivost našeg mjesta kao turističke destinacije, a time i popunjenost smještajnih jedinica, restorana i posjećenost prirodnih, kulturnih i sportskih atrakcija na području općine Čavle, rekla je načelnica Ivana Cvitan Polić.

Pročitaj više

Platak:U ponedjeljak se otvara žičara Radeševo

U ponedjeljak 10. siječnja s radom kreće žičara Radeševo. Skijašima će na raspologanju biti staza Radeševo 1, a osim žičare u funkciji je i pokretna traka Radeševo,javljaju iz Sportskog centra Platak

Sanjkašima će na raspolaganju biti pokretne trake Baby lift i Pribeniš te sanjkališta uz pokretne trake.

Blagajna radi od 8 sati, a žičara i pokretne trake od 9 do 16 sati. Osim na blagajni, skijaške karte mogu se kupiti i naPetrolu.

Pročitaj više

U Čavlima vlast su preuzele maškare, za sve je kriv Omikron Busterić

 

U Čavlima vlast su preuzele maškare. Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić predala je ključeve, a optužnica je pročitana pustu koji ove godine nosi ime Omikron Busterić i kriv je za sve nedaće u prošloj godini,odlučile su Čavjanske maškare. 

Prije podizanja Omikrona Busterića koji će visiti sve do ožujka,Grobnički dondolaši su nakon cjelodnevnog obahajanja po mjestima Općine Čavle napravili, uvijek atraktivno, završno kolo.

Cijelu reportažu pogledajte u Dnevnikuu 18 sati.

 

Pročitaj više