Čavle

Od mora do gorja - Čavle, 27.8.2021.

Brojnim događanjima mještani Općine Čavle proslavili su dan svog zaštitnika Sv. Bartola. Povodom dana općine na svečanoj sjednici nagrađeni su zaslužni mještani,  na sam dan Sv. Bartola tradicionalna misa u Cerniku, NK Grobničan predstavio je nove dresove i autobus

Pročitaj više

Fizički obračun u Čavlima:Zbog nanesenih teških ozljeda uhićen muškarac

Policika sumnja da je 34-godišnjak teško ozlijedio 30-godišnjaka, zadavši mu najprije nekoliko udaraca u glavu uslijed čega je ovaj pao na pod, a osumnjičeni ga je unatoč tome, dok se nalazio na podu, nastavio udarati.

Pročitaj više

Mještani Općine Čavle slave svog zaštitnika sv. Bartola

Mještani Općine Čavle slave svog zaštitnika sv. Bartola. Cijeli tjedan u znaku je brojnih manifestacija, a na sam blagdan održana je misa na otvorenom pokraj župne crkve u Cerniku.

Pročitaj više

Novi klupski autobus nogometaša Grobničana s motivima Grobničkih dondolaša

Na sva buduća gostovanja nogometaše nogometnog kluba Grobničan vozit će njihov autobus.  Vrlo prepoznatljiv, autobus je oslikan motivima Općine Čavle i NK Grobničana, a koristit će ga i Grobnički dondolaši.

Pročitaj više

Dan Općine Čavle: Nagrada za životno djelo Biserki Fućak

Nagrada za životno djelo ove je godine otišla u ruke Biserki Fućak, dugogodišnjoj predsjednici Udruge Gromišćina zemja, za uspjehe u kulturi te izniman doprinos zajednici i promociji svog zavičaja.

Pročitaj više

Grobničani slave Bartoju:Ove godine bez velikih fešti

U petak počinje Bartoja obilježavanja Dana Općine Čavle i blagdana sv. Bartola – Bartoje, zaštitnika istoimene cerničke župe.

Pročitaj više

PGŽ te općine Čavle i Jelenje zajednički financiraju obnovu Spomenika podhumskim žrtvama u Sobolima

Župan Zlatko Komadina, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i načelnik Jelenja Robert Marčelja potpisali su ugovore o sufinanciranju radova obnove Spomenika podhumskim žrtvama u Sobolima ukupne vrijednosti pola milijuna kuna.

Pročitaj više

Obrtnici Rijeke, Bakra, Kraljevice, Čavli i Kostrene nagrađeni za uspješnu promociju obrtništva i struke

 

U Domu na Čavlima održana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena. Na svečanom dijelu Skupštine dodijeljene su nagrade i priznanja najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i trudom dali izniman doprinos razvoju obrtništva i struke.

Pročitaj više

Ekskluzivna promocija Air badmintona na Platku

Treći vikend "Festivala sportske rekreacije Platak 2021" donosi ekskluzivu na omiljeno izletište. Pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, već sedmu godinu za redom organizira Festival sportske rekreacije Primorsko – goranske županije, organizirao je doista raznovrsna događanja, a ove subote će donijeti i jedan poseban doživljaj. No, krenimo redom.

 

Pročitaj više

Uskoro se otvara osam interpretacijskih centara o Frankopanima

 

Osam interpretacijskih centara Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana uskoro će otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana spaja sedamnaest kaštela i tri sakralna objekta povezana s obitelji Frankopan u Primorsko-goranskoj županiji.

Interpretacijski su centri uređeni i opremljeni u frankopanskim kaštelima u Kraljevici, Krku, Bakru, Bribiru, Čabru i Brodu na Kupi te na Trsatu i Grobniku. Svaki centar u fokus stavlja jedno područje vrijedne frankopanske baštine.

Pročitaj više

Kaštel Grobnik – biser koji se priprema zasjati novim sjajem

U Kaštelu Grobnik potpisan je ugovor za rekonstrukciju njegove međukatne konstrukcije centralnog dijela. Ugovor su potpisali načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i direktorica Suzana Slavić iz tvrtke Građevinar Cindrić d.o.o. iz Čavala.

Pročitaj više

Osnovna škola Čavle dobit će novu fasadu

Općina Čavle krenula je u pripremu za projekt obnove fasade starog dijela zgrade Osnovne škole Čavle i školske sportske dvorane, a što će prema procjenama koštati oko milijun kuna.

Pročitaj više

Općina Čavle

 

Klub umirovljenika, gerontodomaćice i ostali projekti iz područja zdravstva i socijalne skrbi

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

Veliki kulturni, sportski, gospodarski i infrastrukturni projekti obilježili su protekle četiri godine u Općini Čavle. Dogradnja zgrade Osnovne škole, energetska obnova Doma kulture te obnova i revitalizacija Kaštela Grobnik, samo su neki od značajnijih projekata.

Pročitaj više

Grad Grobnik - kaštel

Grobnički kaštel dobiva novo ruho. Na sjevernoj kuli Kaštela kompletno je obnovljena fasada kao i unutarnji prostor u što je uloženo oko 2 milijuna kuna, u sklopu projekta Putovima Frankopana.

Pročitaj više