Čavle

Od petka opet roštiljanje na Platku

U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite i Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u svezi aktualnog stanja u zemlji po pitanju COVID – 19 virusa, obavještavamo Vas da će od 13.5.2020. godine biti otvoreni svi objekti kojima upravlja Goranski sportski centar d.o.o. u Delnicama, osim bazena koji će biti otvoren od 18.5.2020. godine.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

Maškarana događanja u Čavlima otvorena trima zanimljivim izložbama, dok je vrhunac označila Zvončarska simfonija.

Pročitaj više

Zvončarska simfonija

Zvončarska simfonija u Čavlima okupila 500- tinjak zvončara i otvorila Festivale susjedstava u sklopu programskog pravca 27 susjedstava

Pročitaj više

Malo snijega-puno zabave

U subotu se na Platku održala tradicionalna manifestacija Maškarani Platak, ovoga puta uz europske goste – njemačke i bugarske zvončare, Grobničke dondolaše te mnoštvo domaćih maškaranih grupa, kao uvod u nedjeljni prvi Festival susjedstava Europske prijestolnice kulture - Zvončarsku simfoniju u Čavlima.

Pročitaj više

Grobničani i europski gosti u Zvončarskoj simfoniji

U nedjelju 9. veljače u Čavlima održat će se Zvončarska simfonija - otvorenje Festivala susjedstava – u sklopu programskog pravca 27 susjedstava EPK 2020.

Pročitaj više

Zvončarska simfonija

FESTIVALE SUSJEDSTAVA EPK OVE NEDJELJE OTVARA ZVONČARSKA SIMFONIJA U ČAVLIMA

 

Ove nedjelje započinju Festivali susjedstava Europske prijestolnice kulture spektakularnom Zvončarskom simfonijom u Čavlima. U dva termina besplatan prijevoz do Čavli autobusom Rijeke 2020.

 

Pročitaj više

Od mora do gorja - Čavle

Nakon cjelodnevnog obahajanja, zvona Grobničkih dondolaša posljednji su put toga dana zazvonila u centru Općine Čavle te time najavila početak maškaranih aktivnosti u ovoj općini.

Pročitaj više

Ponovo bez vode Čavle, Jelenje te dio Rijeke

U ponedjeljak, 20. siječnja ove godine, privremeno će se od 22:00 sata do 6:00 sati u utorak, 21. siječnja 2020. godine obustaviti isporuka vode u naseljima Svilno, Grbaste i Tutnovo u gradu Rijeci te na području cijele općine Čavle i Jelenje. Razlog privremenog prekida su radovi na rekonstrukciji cjevovoda u vodospremi Vojskovo.

 

Pročitaj više

Grobničani krenuli s pripremama za nastavak sezone

- Želim vam svima sve najbolje u ovoj godini. Počinjemo znači drugi dio. Ovih igrača kojih danas nema priključit će nam se tijekom tjedna. Od danas krećemo, u ono što svi želimo, a to je da pokušamo biti još bolji nego što smo bili u prošloj godini. Nadam se da ćemo prilagoditi i posao i trening i da nećemo puno izostajati na ovim pripremama. Tim je riječima i uvodnim govorom trenera Dušana Gruevskog Grobničan krenuo u nogometnu 2020. godinu.

Pročitaj više

U Čavlima maškare preuzele vlast

Tako je pust ove godine nazvan Maškarani centar Grobnik proglašen krivcem za sve nedaće u prošloj godini.Sudit će mu se kao i obično na Pepelnicu.

Pročitaj više

Obahajanje Grobničkih dondolaša

Grobnički dondolaši danas su krenuli u svoj tradicionalni pohod po selima Grobinštine. Kako to nalaže tradicija u Čavlima, prvu subotu nakon blagdana Sveta tri kralja kreće se u obahajanje i tjeranje zime te zlih duhova. No, prije toga Grobnički su dondolaši pojačali svoje redove sa 16 novih čanova.

Svoj su pohod po selima započeli jutros u 8 sati na Trgu Hrvatskih branitelja u Čavlima, a cijeli dan će preći više oko 20 kilometara.

Pročitaj više

Danas bez vode općine Čavle i Jelenje.

Privremeno će se u petak, 10. siječnja 2020. godine, u vremenu od 9:00 do 14:00 sati obustaviti isporuka vode u naseljima Svilno, Grbaste i Tutnovo u gradu Rijeci te na području cijele općine Čavle i Jelenje.

Pročitaj više

Grobnički dondolaši

U Planetu Ri sretan 20.rođendan poželjeli smo našim dragim prijateljima Grobničkim dondolašima. Mesopusno vrijeme bit će u znaku EPK-a, u subotu im pristupa čak 16 novih članova, a tu je i humanitarni kalendar..

Pročitaj više

Gastro manifestacija 12. Kobasica open

Ladislav Mohorić Ladić i Marko Miculinić pobjednici 12. Kobasica open 

Pročitaj više

Povijesna zima za Platak

Ova zima bit će upisana u povijest skijališta Platak. Sagrađeno je umjetno jezero i kupljen sustav za umjetno zasnježenje. Topovi su testirani, a umjetnim snijegom zasniježena je staza uz pokretnu traku. Drugi tjedan očekuje se i zasnježivanje Radeševa 1, ali i otvaranje noćnog skijanja. Sveukupno u Plata je investirano više od 22 milijuna kuna, a ono što je najvažnije radovi se odvijaju po planu pa je i prva testna faza donijela i prve umjetne pahulje.

 

Pročitaj više