Delnice

Policija pronašla izgubljenu djevojčicu u Gorskom kotaru, u potrazi sudjelovao i HGSS

Jučer oko 15 sati u blizini Broda na Kupi policijski službenici Policijske postaje Delnice pronašli su 14-godišnju djevojčicu, iračku državljanku za kojom se tragalo posljednja tri dana. Prilikom pronalaska djevojčica je bila mokra i pothlađena pa su je policijski službenici odmah utoplili te joj dali tople napitke do dolaska u policijsku postaju i obavljanja liječničkog pregleda.

Pronađena djevojčica kćer je 40-godišnjeg iračkog državljanina kojeg je policija u utorak, 2. studenoga zatekla u šumi na području Brod Moravica, gdje se protuzakonito kretao radi nezakonitog prelaska državne granice u Sloveniju, odnosno prema ostalim zemljama Europske unije. Prema utvrđenom, krećući se u noćnim satima djevojčica se u jednom trenutku odvojila od oca pa je uz nekolicinu drugih nezakonitih migranata nastavila hodati po navedenom šumskom području. U trodnevnoj potrazi za njom su, uz policiju sudjelovali i članovi HGSS-a.

Potraga za djevojčicom okončana je na najbolji mogući način i djevojčica je spojena s ocem koji je izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj. U postupku su sukladno svojim nadležnostima bili uključeni i djelatnici Centra za socijalnu skrb Delnice te Crvenog križa osiguravši odjeću i obuću za djevojčicu.

Foto: HGSS

Pročitaj više

Gdje ćete za Novu godinu? Velika potražnja za novogodišnjim smještajem u Gorskom kotaru

Točno dva mjeseca ostalo je do posljednjeg dana 2021 godine. Dosta, no za neke već prekasno – ako su svoj novogodišnji smještaj odlučili rezervirati u Gorskom Kotaru.U reportaži na tu temu razgovarali smo s Petrom Hrgom, direktorom Turističke zajednice Gorskog Kotara, Karmen Kraljević, vlasnicom delničkog hotela Risnjak i Vlatkom Hržinjakom, vlasnikom kuće za iznajmljivanje.

Pročitaj više

Goranski risovi proslavili 30. obljetnicu

 

Na današnji dan osnovana je ponosna 138. Goranska Brigada koja je 5. studenog 1991. obranila Hrvatsku

Kroz goranske risove prošlo je 5474 branitelja, 200 ih je ranjeno tijekom rata, dok ih je 15 izguibilo živote u obrani Hrvatske.

Ponosna gopranska Brigada ostavila je trajni pečat u borbi za slobodnu Hrvatsku kada je 5. studenog 1991. osvojili vojarnu Drgomalj i vojne objekte tadašnje JNA  i municijom naoružali Hrvatsku.

U video pogledajte proslavu na kojoj je bio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović

Pročitaj više

OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi predano novo kombi vozilo

Osnovna škola u Brodu na Kupi broji 25 učenika. Od toga je 11 putnika. Odsada će lakše i sigurnije dolaziti na nastavu zahvaljujući novom školskom vozilu za čiju je nabavu Primorsko-goranska županija izdvojila 200 tisuća kuna.

Pročitaj više

Divljina s pogledom na more

Kaštel Zrinskih u Brodu na Kupi predstavio je nove sadržaje koji na zanimljiv način sjedinjuju prirodu i kulturu. Uređen je jedan od 8 interpretacijskih centara kulturno turističke rute Putovima Frankopana ali i izložen novi stalni postav Divljina s pogledom na more.

Pročitaj više

68.rođendan NP Risnjak:Danas besplatan ulaz

Povodom rođendana, ulaz u Nacionalni park je danas besplatan! Dođite i šetnjom ili planinarenjem s nama proslavite ovaj poseban dan, pozivaju iz Nacionalnog parka Risnjak

Pročitaj više

U Gorskm kotaru sanacija vodoopskrbne i kanalizacijske mreže

Donacijom švicarske vlade od 22 milijuna franaka, doprinosom Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave u Gorskom se kotaru radi na velikom projektu unaprjeđenja odvodnje i pročiščavanja otpadnih voda kao i na vodoopskrbnoj infrastrukturi. Radovi se izvode na području grada Delnica i Općina Fužine i Brod Moravica.

Pročitaj više

Gorski kotar ostvario 95% prometa iz rekordne 2019. godine.

Turističke brojke u Gorskom Kotaru uskoro bi mogle premašiti one iz rekordne 2019. godine. Kolovoz je već sada premašio sva očekivanja. Prirodne atrakcije, bogata kulturna baština, mir i ljeti ugodna svježina, to je ono što svakom posjetitelju pruža Gorski kotar. Od kanjona Kamačnik, Vražjeg prolaza, do rijeka i jezera, prirodne su ljepote koje svaki gost rado posjeti.

Pročitaj više

Državno prvenstvo u potezanju konopa u Delnicama

Konopaši Otočca brane naslov prvaka a na natjecanje  uz Delničane stižu ekipe iz Privlake, Kneževih Vinograda i Škabrnje. Natjecanje se održava u subotu 21. kolovoza u 18 sati. 

Pročitaj više

Dani otvorenih vrata u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi

Tijekom kolovoza će se, od utorka do nedjelje, u radnom vremenu od 10 do 16 sati, besplatno moći razgledati novi stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka „Divljina s pogledom na more“ i „Interpretacijski centar Putovima Frankopana, Brod na Kupi“.
 

Pročitaj više

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ: Cijepljenje protiv COVID-19 od sada moguće i u lokalnim ispostavama bez prethodne najave

 

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije s ciljem što bržeg procjepljivanja opće populacije omogućio je cijepljenje građana Primorsko-goranske županije protiv bolesti COVID-19 i u lokalnim ispostavama NZZJZ, a novost je da građani od sada u lokalne ispostave mogu doći na cijepljenje i bez posebne prethodne najave.

 

Pročitaj više

Matteo Komadina prvak države u kategoriji do 65 kilograma

Nakon tri godine izbivanja, član Boksačkog kluba Rijeka Delničanin Matteo Komadina osvojio je titulu prvaka u kategoriji do 65 kilograma.

Pročitaj više

Prirodoslovni muzej Rijeka

Prirodoslovni muzej Rijeka napravio je velike iskorake u prezentaciji svoje muzejske građe, a uskoro otvaraju i novi postav u dislociranom prostoru u Brodu na Kupi.

Pročitaj više

Patricija Urbanc osvojila 12. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu

Staza za sanjkanje „Tonnerboden" u Jufentalu bila je domaćin 36. Europskom juniorskom prvenstvu u sanjkanju na prirodnim stazama. Mlada Delničanka Patricija Urbanc osvojivši 12. mjesto uspjela je Hrvatsku postaviti na sanjkašku kartu svijeta.

Pročitaj više

Tradicionalni susret na GP Brod na Kupi

Simboličnim bacanjem vijenca u Kupu i zajedničkom zdravicom djelatnici graničnih službi Hrvatske i Slovenije te predstavnici udruga organizatora nazdravili su dosadašnjoj suradnji ali i pozdravili godinu koja dolazi.

Pročitaj više