Fužine

Ne budite sebični, štiteći sebe nemojte ugrožavati druge

 

 

Sve veći trend migracija zbog korona virusa SARS-CoV-2 zamjetan je na području općine Fužine. U naš su kraj ovih dana nahrlile grupe izletnika i obitelji s djecom koje, između ostaloga, kod nas imaju kuće za odmor. Time se u manjim sredinama, kao što je naša, narušava kvalitetno provođenje protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja koje nalaže nacionalni Stožer civilne zaštite jer na području općine poglavito prebiva riznična skupina, stariji i onemoćali.

 

Pročitaj više

Gorani zaslužuju ljudski korektnu podršku Vlade RH

 

 

Načelnik Općine Fužine David Bregovac, , nazočio je sastanku u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na kojem je pred načelnicima i gradonačelnicima obuhvaćenih Zakonom o brdsko-planinskom području predstavljen istoimeni Program razvoja.

 

Zakon o brdsko-planinskom području stupio je na snagu prije više od godinu dana, a bez konkretnih mjera razvoja što je uzrokovalo krajnje nezadovoljstvo hrvatskih lokalnih samouprava. Od vladajućih se očekivala brža i efikasnija realizacija donesenog Zakona, no do toga nije došlo.

 

Pročitaj više

Novogodišnja čarolija u Fužinama:Jubilarni doček u podne

U Fužinama sve je spremno za jubilarni 20. doček Stare godine u podne. Očekuje se 10 000 posjetitelja.I ove godine vozi specijalni novogodišnji vlak, iz Rijeke kreće u 8:40, a vraća se iz Fužina u 15:10.

Pročitaj više

Fužine obilježile 145 godina bavljenja turizmom

 

 

Fužine su obilježile 145 godina bavljenja turizmom. Veliku svečanost nisu propustili ni ministar turizma Gari Cappelli, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te brojni drugi uzvanici.

 

Pročitaj više