Fužine

Fužine: Mjere odugovlačenja za nepodobne

Morali smo dignuti kredit kako bi našoj djeci osigurali kvalitetnu skrb jer nismo mogli ostaviti našu djecu na političkoj vjetrometini. Poručio je načelnik Općine Fužine David Bregovac

Pročitaj više

Ne budite sebični, štiteći sebe nemojte ugrožavati druge

 

 

Sve veći trend migracija zbog korona virusa SARS-CoV-2 zamjetan je na području općine Fužine. U naš su kraj ovih dana nahrlile grupe izletnika i obitelji s djecom koje, između ostaloga, kod nas imaju kuće za odmor. Time se u manjim sredinama, kao što je naša, narušava kvalitetno provođenje protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja koje nalaže nacionalni Stožer civilne zaštite jer na području općine poglavito prebiva riznična skupina, stariji i onemoćali.

 

Pročitaj više

Gorani zaslužuju ljudski korektnu podršku Vlade RH

 

 

Načelnik Općine Fužine David Bregovac, , nazočio je sastanku u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na kojem je pred načelnicima i gradonačelnicima obuhvaćenih Zakonom o brdsko-planinskom području predstavljen istoimeni Program razvoja.

 

Zakon o brdsko-planinskom području stupio je na snagu prije više od godinu dana, a bez konkretnih mjera razvoja što je uzrokovalo krajnje nezadovoljstvo hrvatskih lokalnih samouprava. Od vladajućih se očekivala brža i efikasnija realizacija donesenog Zakona, no do toga nije došlo.

 

Pročitaj više

Novogodišnja čarolija u Fužinama:Jubilarni doček u podne

U Fužinama sve je spremno za jubilarni 20. doček Stare godine u podne. Očekuje se 10 000 posjetitelja.I ove godine vozi specijalni novogodišnji vlak, iz Rijeke kreće u 8:40, a vraća se iz Fužina u 15:10.

Pročitaj više

Fužine obilježile 145 godina bavljenja turizmom

 

 

Fužine su obilježile 145 godina bavljenja turizmom. Veliku svečanost nisu propustili ni ministar turizma Gari Cappelli, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te brojni drugi uzvanici.

 

Pročitaj više