Kastav

U Kastvu je svečano otvoren Poduzetnički inkubator Kaspi!

Korisnicima će pružati usluge mentorstva, savjetovanja i edukacija.

Pročitaj više

Od mora do gorja Kastav - 13.05.2022.

Na svečanom otvorenju novog igrališta Turki u Kastvu, u koje je uloženo milijun i 200 tisuća kuna, proglašeni su najbolji sportaši Grada Kastva za 2021. godinu.

Pročitaj više

Proglašeni su najbolji kastavski sportaši

Na svečanom otvorenju igrališta Dolnji Turki proglašeni su najbolji sportaši Kastva za 2021. godinu.

Najuspješniji sportaš je Fran Host iz Karate kluba Kastav , najuspješnija sportašica dolazi iz istog kluba  Adriana Ross. Najuspješniji sportski klub Boćarski klub Kastav.

Najuspješniji mladi sportaš je Lucas Srdoč, a najuspješnija mlada sportašica Zara Marie Zamlić .

Najuspješniji sportski djelatnik je Kristijan Mulac , a priznanje za dugogodišnjeg sportskog djelatnika dobila je Hedi Blašković ravnateljica Osnovne škole „Milan Brozović“ Kastav.

Pročitaj više

Izbori u Kastvu

Na izborima za članove Mjesnih odbora Kastva, SDP osvojio 16 od 25 mjesta u pet mjesnih odbora. Odaziv je bio slab, niti 10%.

 

Pročitaj više

Od mora do gorja Kastav - 06.05.2022.

Praznik rada proslavljen je u Kastvu uz kako to tradicija i nalaže besplatni fažol i prigodnu glazbu. Preko 1000 porcija čekalo je sve one koji su tu došli.

Pročitaj više

1. maj u Kastvu uz budnice i fažol

Praznik rada proslavljen je u Kastvu uz ,kako to tradicija i nalaže, besplatni fažol i prigodnu glazbu. Preko 1000 porcija čekalo je na posjetitelje. 

A proslava 1. svibnja u Kastvu ne bi bila potpuna bez Glazbenog društva Spinčići.

Pročitaj više

Proslava 1.maja u Kastvu uz besplatni fažol

Grad Kastav organizira proslavu 1. maja na trgu Belveder s početkom u 11 sati. Posjetitelje će zabavljati Trio Vox, a  djeca će uživati u  gumenom gradu.

Glazbeno društvo Spinčići od jutra obilazi Kastav i svira budnice budnica po Kastvu, a zasvirati će i posjetiteljima proslave na Kastvu. 

Pizzerija Rustica zadužena je za kuhanje  besplatnog fažola s kobasicama.

Pročitaj više

Najbolja vina i vinari Kastavštine

U organizaciji udruge Belica održan 17. ocjenjivački susret vinara Kastavštine. Najboljim bijelim vinom proglašena malvazija Dejana Rubeše. No, i belica je dobila svoje priznanje.  Arsen Jardas  osmi put osvojio prijelazni pehar za najbolju belicu.

Pročitaj više

Ocjenjivački susret vinara Kastavštine

Danas u 14,00 sati, u Kastvu će se, na Fortici (a u slučaju kiše pod Ložom), održati završna priredba jubilarne manifestacije XVII Ocjenjivački susret vinara Kastavštine. 

Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – „Belice“, ljubitelji vina će u Kastvu moći kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama.

 

Pročitaj više

Dani Matije Katalinića u Kastvu

U utorak 26.travnja četvrta je godišnjica smrti mladog košarkaša Kastva koji je nakon teške bolesti preminuo u 18 godini. Njegovi košarkaši Kastva i ove će godine njemu u spomen organizirati dva sportska susreta koja će biti popraćena humanitarnom akcijom. Ma taj način nastavljaju Matijinu misiju pomagati drugima i činiti dobra djela. Matije će se prisjetiti i učenici Osnovne škole Milana Brozovića s manifestacijom Stori jedno dobro djelo.

Pročitaj više

Uskrs u Kastvu

 

Lijepo vrijeme i topliji dani podsjetili su nas da se približava Uskrs, a u Kastvu smo dolazak najvećeg kršćanskog blagdana oplemenili baštinom i tradicijom.

Na Cvjetnicu je kastavska Fortica bila spremna, uređena u prigodno uskrsno ruho. Velikoj pisanici s vizurom Kastva dodana je nova s prikazom Malika, dobrog šumskog patuljka, koju je napravio Zoran Elmagias Drnjević, a oslikao Edi Gustin. Njima su se pridružile i pisanice sa simbolima mira koje su oslikali Fiorellini i Pandice iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.

Pročitaj više

Preduskršnje izdanje manifestacije Zeleni Kastav!

Posebno se izdvaja bogata ponuda uskršnjih šunki.

Pročitaj više

Proljetno izdanje Zelenog Kastva!

Osim cvijeća, u ponudi će biti blitve, špinata, rige, matovilca...

Pročitaj više

Zasadi stablo, ne budi panj!

Učenici OŠ Milan Brozović Kastav proglašeni pobjednikom akcije Zasadi stablo, ne budi panj u kategoriji najuspješnije sadnje

Pročitaj više

Pusni pundejak: Halubajski zvončari zvonili u Kastvu

Na Pusni pundejak Halubajski zvončari posjetili su Kastav. Svoj su tradicionalni zvončarski ophod po selima Halubja i Kastavštine započeli u Marčeljima a završit će ga na Pusni utorak sudjelovanjem na završnoj pusnoj manifestaciji u Viškovu, spaljivanjem pusta.

 

Pročitaj više