Kastav

Čansonfest

Festival čakavske šansone Čansonfest ove godine 16. po redu u odnosu na prošlogodišnja izdanja održat će se uz izmjenjenom obliku.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav

Ljubitelji bluesa i ove su godine, unatoč korona krizi mogli uživati u vrhunskoj glazbi koju im je ponudio Jerry Ricks blues festival koji je održan od 24 srpnja do 1. kolovoza

Pročitaj više

GIIPUJA Damjana Grbca obilježava jubilej Ivana Matetića Ronjgova

“Saki neka stori svoju dužnost, saki neka svoj talent stavi va službu svojega naroda i njegove duhovne ili materijalne kulture” Ivan Matetić Ronjgov

Pročitaj više

Oštija II

 

2.8.2020. s početkom u 21 sat na Crekvini, održala se dugo očekivana predstava lokalnih čakavskih entuzijasta koji su se okupili kako bi održali urnebesno humorističnu predstavu koristeći aktualne tematike. Ovogodišnja Oštija je opet napunila cijelo gledalište i opravdala kvalitetnu izvedbu simpatičnim glumcima; Damjan Grbac, Andy Cech, Zoran Kinkela Mežnjar, Zoran Ravnić, Dražen Turina Šajeta. Predstava je zamišljena kao interakcija između snimljenih video klipova i žive konverzacije popraćene glazbenim brojevima sudionika predstave.

 

Pročitaj više

Priznanje “Vrijedne ruke” u rukama brenda kvarnerskog ugostiteljstva Mire Bujan

Župan Zlatko Komadina posjetio je gospođu Miru Bujan, poznatu kastavsku ugostiteljicu i dobitnicu posebnog priznanja “Vrijedne ruke” Hrvatske obrtničke komore.

Bila je to prigoda za razgovor o turizmu i ugostiteljstvu u Kastavu kojem je veliki obol dala obitelj Bujan, gospođa Mira sa svojim pokojnim suprugom Josipom, a čiju tradiciju nastavljaju i mladi naraštaji ove obitelji. Još je davne 1966. godine obitelj Bujan preuzela objekt kojem su dali naziv “Vidikovac” zbog prekrasnog pogleda na Kvarner.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dana grada Kastva. U Gradskoj loži okupili su se uz gradske vijećnike predstavnici Primorsko-goranske županije i susjednih općina i gradova, radi mjera sigurnosti u nešto manjem broju nego inače. Prilika je bila čuti što se u Gradu Kastvu od planiranog realiziralo i što očekuje. Jedno se nije moglo izbjeći u obraćanjima- situacija s koronom.

Pročitaj više

Prikupljanje hrane za pse

Akcije prikupljanja hrane za napuštene životinje, pse i mačke, spas za azil koji opstaje zahvaljujući brojnim volonterima.

Stotinjak pasa čeka udomljavanje u azilu za napuštene pse o kojem se brine Društvo za zaštitu životinja Rijeka.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav

Na području Grada Kastva u tijeku je vrijedan investicijski ciklus. Nakon što su još prošle godine od strane riječkih Plodina primili pismo namjere o izgradnji trgovačkog centra u Rešetarima, u gradu su se bacili na posao. Budući da u prostornom planu na željenoj poziciji nije postojala mogućnost gradnje trgovačkog centra, valjalo je izmijeniti plan te prenamjeniti prostor za koji je iskazan interes investitora.

Pročitaj više

Glazbeno društvo Spinčići: Prvomajska budnica online

Glazbeno društvo Spinčići iz Kastva, ove godine zbog koronavirusa neće razbuditi Kastavštinu tradicionalnim Prvomajskim budnicama. Ali ipak će to učiniti online.

Što su članovi, svaki u svom domu odsvirali i snimili može se sutra, na 1. maj, u 6 sati ujutro vidjeti na YouTubeu.

Link https://youtu.be/e6U7PTM4PRg

 

 

Pročitaj više

Mostarac: U Kastvu petero zaraženih, ali situacija je pod kontrolom

Na području  Kastva pet je osoba zaraženo COVID-19 infekcijom . Riječ je o članovima dviju obitelji koji su boravili u inozemstvu, te su po povratku u Kastav bili u samoizolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

Pročitaj više

Odluke o mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica uzrokovanih epidemijom koronavirusa na području Grada Kastva

Odluke o mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica uzrokovanih epidemijom koronavirusa na području Grada Kastva

 

I.

Ovom se Odlukom propisuju mjere za ublažavanje ekonomskih posljedica uzrokovanih epidemijom koronavirusa na području Grada Kastva.

II.

Pravnim i fizičkim osobama koji obavljaju djelatnosti koje su obuhvaćene mjerom obustave rada sukladno Odluci Stožera civilne zaštite, KLASA: 810-06/20-01/7, URBROJ: 511-01-300-20-1, od 19. ožujka 2020. godine (u daljnjem tekstu: Odluka), i koji su obustavili svoj rad, odobrava se:

Pročitaj više

Kastav: Prijedlog novih mjera...

Kako bismo pomogli pravnim osobama čije je poslovanje ugroženo pandemijom koronavirusa, predložit ćemo Vijeću Grada Kastva niz mjera s ciljem očuvanja djelatnosti i radnih mjesta. S obzirom da je u ovom trenutku teško predvidjeti trajanje krize, pojedine mjere i odluke koje se tiču građana prilagođavat ćemo situaciji.

 

 

  1. Odgoda plaćanja komunalne naknade za pravne osobe na razdoblje od 3 mjeseca s naknadnim utvrđivanjem kriterija za potpuni otpis plaćanja,

 

Pročitaj više

Grad Kastav osigurava dežurni telefon

U kastavskoj Gradskoj vijećnici danas je održana 5. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Kastva na kojoj se raspravljalo o donesenim mjerama prevencije širenja zaraze korona virusom, te poduzimanju daljnjih mjera, a na sjednici je bio i gradonačelnik Matej Mostarac.

Pročitaj više

Kastav: Odluke i preporuke

S ciljem sprečavanja daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID-19, gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac donio je Odluku i preporuke koje se tiču svakodnevnog funkcioniranja zajednice

Pročitaj više

Ekipe iz Primorsko-goranske županije plasirale se na državnu završnicu u košarci

 

Veliki Kinder turnir u košarci Plazma Sportskih igara mladih održao se u nedjelju u Kastvu

Županijska završnica Kinder turnira u košarci pretvorila je Kastav u centar amaterske košarke Hrvatske. Mladići i djevojke pokazali su svoju vještinu pod košem, a najspretniji i najsretniji osvojili su put na državnu završnicu.

Pročitaj više