Kastav

Od mora do gorja - Kastav

Iako ugostiteljski objekti do sada nisu bili mjesta žarišta širenja Covida-19 zatvoreni su za posjetitelje. Kako bi zadržali goste i zaposlenike okrenuli su se novom načinu poslovanja te se njihova hrana može naručiti putem dostave. Provjerili smo kako su se snašli u Kastvu i to u Hotelu Kukuriku, pizzeri Rustica, bistrou Mala Riba i Bistru oštariji Fortica.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav

Instaliranjem aplikacije KastApp na jednom mjestu građani grada Kastva mogu na jednostavan način dobiti sve važne informacije o gradu Kastvu, komunicirati s lokalnom samoupravom, dobivati obavijesti o aktualnim radovima, ali i sudjelovati u razvoju grada.

Pročitaj više

Sačuvajmo ugrožene jezike – susjedstvo Kastav

Primorsko-goranska županija područje je iznimnih jezičnih dijalekata i idioma. Jedno od njih je i kastavska čakavština kojom danas govori sve manje stanovnika Kastva. Lingvistička mikrolokacija Kastavštine polazna je točka u izgradnji europske platforme koja povezuje teme vezane uz ugrožene jezike.

Pročitaj više

Grad Kastav povećao prihodovne cenzuse i iznos jednokratne pomoći

Grad Kastav uz paket mjera za poduzetnike i građane, mijenja Odluku o socijalnoj skrbi kroz povećanje cenzusa, a s ciljem da njome obuhvati što veći broj potrebitih građana. Određena proračunska sredstva preusmjerena su na socijalne programe stoga su povećani svi cenzusi za 200 kuna.

Pročitaj više

Grad Kastav donosi novi paket mjera poduzetnicima i građanima

 

Uslijed daljnjeg razvoja bolesti COVID-19, a s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica, očuvanja poslovanja i zadržavanja dosadašnjih zakupnih odnosa u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Kastva kao i pomoći i rasterećenja građana, gradonačelnik Matej Mostarac predlaže novi paket mjera pomoći poduzetnicima i građanima sličan onom proljetnom i prilagođen aktualnoj situaciji.

 

Pročitaj više

Predstavljena gradska aplikacija KastApp – moj pametni grad

KastApp – moj pametni grad, kastavska gradska aplikacija, od danas je javna i spremna da na niz načina olakša i poboljša život i komunikaciju građana i Gradske uprave.

Novinarima su je predstavili Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva, Vedran Kružić, ravnatelj županijske Regionalne razvojne agencije, i predstavnici tvrtke EXEVIO koja je izradila aplikaciju.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav ( U Žegotima svečano otvoreno Novo Groblje Kastav )

Svečanim otvorenjem u Žegotima, završen je projekt izgradnje prve faze Novog groblja Kastav, investicije vrijedne 6,7 milijuna kuna. Rekonstruira se i prometnica u Žegotima, cesta koja spaja Kastav i Viškovo duga 500 metara.

Pročitaj više

Radovi na rekonstrukciji županijske prometnice u Žegotima

Radovi na rekonstrukciji županijske prometnice u Žegotima bliže se kraju. Na dionici koja spaja Kastav i Viškovo dugoj 500 metara započelo je postavljanje asfalta te ostale završne intervencije.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav

Snimanje nastavka srbijanskog kino hita "Južni vetar", kojeg je u tamošnjim kino dvoranama pogledalo više od milijun i pol ljudi, a ogroman uspjeh doživjela je i istoimena serija nakon filma, sniman je u dijelom u staroj jezgri Kastva.

Pročitaj više

Snimanje filma Južni vetar 2 u Kastvu

Snimanje nastavka srbijanskog kino hita "Južni vetar", kojeg je u tamošnjim kino dvoranama pogledalo više od milijun i pol ljudi, dijelom je sniman u Kastvu u staroj jezgri. Nakon Matanićevih "Novina", ovo je druga velika regionalna produkcija koja je došla u Kastav.

Pročitaj više

Pozdrav Beloj nedeji

Kastav je jutros pozdravio još jednu Belu nedeju. Itekako drugačiju od prethodnih ali ne bez osnovnog sastojka, mladog vina kojim se na gradskom trgu i danas nazdravljalo.

- Tradicija se nije prekinula i to je ono što je najbitnije. Mislim da smo ovim pokazali koliko je ovo važno, mislim da i priča koja se spominjala po medijima o Beloj nedeji pokazuje koliko je ta tradicija velika koliko Bela nedeja znači Kastavcima, Kastavkama ali i cijeloj ovoj regiji, rekao je gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac.

Pročitaj više

Posjetili smo Kastav gdje je prvi puta u povijesti otkazana Bela nedeja

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije nije dao konačnu suglasnost za održavanje Bele nedeje, a s njihovim stavom suglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite Područni ured civilne zaštite Rijeka. Ovime se otkazuje održavanje manifestacije Bela nedeja koja se trebala održati od 3. do 5. listopada u organizaciji Grada Kastva s reduciranim programom i strogim pridržavanjem epidemioloških mjera.

Pročitaj više

Otkazuje se Bela nedeja

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije nije dao konačnu suglasnost za održavanje Bele nedeje, a s njihovim stavom suglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite Područni ured civilne zaštite Rijeka. Ovime se otkazuje održavanje manifestacije Bela nedeja koja se trebala održati od 3. do 5.

Pročitaj više

Bela nedeja po novim pravilima

Ovogodišnja Bela nedeja obilježit će se na simboličan način trodnevnim reduciranim programom pod epidemiološkim uvjetima. Od 3. do 5. listopada u Kastvu će se moći kušati mlado vino, kako se prvog vikenda u listopadu čini već desetljećima, no ponuda i program će tih dana biti drugačiji nego svih proteklih godina bez večernjih događanja i koncerata. Grad Kastav odlučio se na dnevni program koji će trajati od 10 ujutro do 21 sat, a ponuda štandova bit će znatno skromnija nego inače. Za ugostiteljski dio pobrinut će se kastavski ugostitelji.

Pročitaj više

Kastav: Najava privremenog prekida vodoopskrbe

U srijedu, 9. rujna ove godine, privremeno će se u vremenu od 8:00 do 15:00 sati obustaviti isporuka vode dijelu korisnika u Kastvu i to u ulicama:

Pročitaj više