Kastav

Kastav: Prijedlog novih mjera...

Kako bismo pomogli pravnim osobama čije je poslovanje ugroženo pandemijom koronavirusa, predložit ćemo Vijeću Grada Kastva niz mjera s ciljem očuvanja djelatnosti i radnih mjesta. S obzirom da je u ovom trenutku teško predvidjeti trajanje krize, pojedine mjere i odluke koje se tiču građana prilagođavat ćemo situaciji.

 

 

  1. Odgoda plaćanja komunalne naknade za pravne osobe na razdoblje od 3 mjeseca s naknadnim utvrđivanjem kriterija za potpuni otpis plaćanja,

 

Pročitaj više

Grad Kastav osigurava dežurni telefon

U kastavskoj Gradskoj vijećnici danas je održana 5. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Kastva na kojoj se raspravljalo o donesenim mjerama prevencije širenja zaraze korona virusom, te poduzimanju daljnjih mjera, a na sjednici je bio i gradonačelnik Matej Mostarac.

Pročitaj više

Kastav: Odluke i preporuke

S ciljem sprečavanja daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID-19, gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac donio je Odluku i preporuke koje se tiču svakodnevnog funkcioniranja zajednice

Pročitaj više

Ekipe iz Primorsko-goranske županije plasirale se na državnu završnicu u košarci

 

Veliki Kinder turnir u košarci Plazma Sportskih igara mladih održao se u nedjelju u Kastvu

Županijska završnica Kinder turnira u košarci pretvorila je Kastav u centar amaterske košarke Hrvatske. Mladići i djevojke pokazali su svoju vještinu pod košem, a najspretniji i najsretniji osvojili su put na državnu završnicu.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav

Halubajski zvončari su se već tradicionalno u svom pohodu na pusni pondejak zaustavili u centru Kastva.

Pročitaj više

Veliki Kinder Sport turnir u uličnoj košarci stiže u PGŽ

 

Veliki Kinder Sport turnir u košarci Plazma Sportskih igara mladih održat će se 1. ožujka u Kastvu

Turnir će započeti u 10 sati u sportskoj dvorani Matije Katalinića i taj dan pretvoriti Kastav u centar amaterske košarke. Sve zainteresirane ekipe mogu se prijaviti na na web stranici Plazma Sportskih igara mladih: http://prijava.igremladih.org/

ili direktno na dan turnira u dvorani.

Pročitaj više

Pusni pondejak

Halubajski zvončari su u Kastvu zvonjavom otjerali zimu i nagovjestili dolazak proljeća

Pročitaj više

Azil za napuštene pse treba pomoć

Azil za napuštene pse Društva za zaštitu životinja Rijeka hitno treba vašu pomoć. Potrebno je obnoviti bokseve, rješiti odvodnju ali i sagraditi karantenu za nove i bolesne pse.

Pročitaj više

Sportaš godine - Kastav

Najuspješnija mlada sportašica Grada Kastva u 2019. godini je Noeli Karlović, a sportaš Dario Zorica.

Pročitaj više

ČANSOFEST 2020: Natječaj za nove skladbe

 

16. ČANSONFEST - KASTAV 2020.

UDRUGA KANAT- KASTAV

RASPISUJE:

 

NATJEČAJ
- za skladbe koje će biti izvedene na
-16. Festivalu čakavske šansone 
ČANSONFEST – KASTAV 2020.

 

Uvjeti Natječaja:

 

Pročitaj više

Prva ELEN punionica

Hrvatska elektroprivreda je danas pustila u trajni rad prvu ELEN punionicu u gradu Kastvu, koja je smještena na Trgu Matka Laginje.

Punionica je postavljena na temelju Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje je Grad Kastav dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP nabavio, ugradio i pustio u pogon punionicu.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav

Pogledajte kako je bilo u Kastvu kada su vlast preuzele maškare. Ključ grada preuzela je pusna gradonačelnica Sanja Pešćica, a kastavski pusni odbori su predstavili svoje puste. Zabava se nastavila u Maškaranom centru Kastav.

Pročitaj više

Maškarani Kastav

Grooversi, Mauro Staraj i Decibeli rasplesali Kastavce i njihove goste 

Pročitaj više

Kastav ostao bez gradonačelnika

Maškare su preuzele vlast u Kastvu. Gradonačelnik Matej Mostarac ključeve grada predao je pusnoj gradonačelnici Sanji Peščici iz Pusnog odbora Spinčići.

Pročitaj više

Pust va Kastve 2020

Vrijeme od blagdana sv. Antona (Antonje) do Pepelnice (Čiste srede) vrijeme je maškara. U čitavoj Kastavštini, i na gotovo cijelome sjevernojadranskom prostoru, sačuvana je tradicija zvončara. Korijeni ovoga običaja sežu još u pretkršćansko doba, kada su bukom zvona i zastrašujućim maskama s rogovima ljudi obilazili naselja tjerajući zimu, zle duhove i zazivajući proljeće.

Pročitaj više