Kastav

Zbog nedostatnih zaliha krvi, organizira se akcija darivanja!

 Akcija darivanja krvi održati će se subotu od 8:00 do 13:00h u Šporovoj jami, Kastav.

Pročitaj više

MIK 2021: U prodaji ulaznice za opatijsku i riječku festivalsku večer

Kastav i Opatija oduvijek baštine tradiciju i “domaću besedu”, a dokaz tome je i današnje potpisivanje suradnje između Grada Kastva i Grada Opatije te Festivala Melodije Istre i Kvarnera.

Pročitaj više

Od mora do gorja Kastav:Otvorenje 30. KKL-a

U današnjoj emisiji tema je Otvorenja 30. Kastafskog kulturnog leta 

Pročitaj više

Na obnovljenoj Crekvini počelo 30. Kastafsko kulturno leto

Program Kastafskog kulturnog leta sinoć su otvorile Ženska i muška klapa Kastav. Večaras program ide dalje, slijedi  koncert Damira Urbana

Pročitaj više

Zaštita vinskih sorti Kvarnera

Kako bi se zaštitile autohtone vinske sorte županija je zajedno sa Sveučilištem u Rijeci pokrenula projekt Karakterizacija autohtonih vinskih sorti Kvarnera

Pročitaj više

Za sretnije djetinstvo

Općina Viškovo, Grad Kastav i Dječji vrtić Zlatna ribica iz Kostrene odlučili su učiniti više za najmlađe i udružiti snage u europskom projektu Za sretnije djetinjstvo.

Pročitaj više

Matijini dani

U spomen na mladog košarkaša Matiju Katalinića u Kastvu je održan košarkaški turnir različitih uzrasta

Pročitaj više

Velike pisanice ukrasile kastavsku Forticu

Nadolazeći Uskrs Kastavci su odlučili obilježiti postavljanjem velikih pisanica na Fortici. Kako bi dočarali uskrsnu atmosferu Kastavcima i posjetiteljima Kastva u vrijeme kada okupljanja nisu poželjna, a niti dozvoljena, odlučili smo napraviti „instalaciju“, i to vlastitim snagama. Kastavski umjetnik, Zoran Drnjević „Elmagias“, poznat po svojim „čarobnim rukama“ kojima može napraviti sve što njegova mašta zamisli, napravio je jednu pisanicu visine dva metra, i tri manje visine 50 centimetara.

Pročitaj više

Glazbeni odjel Osnovne škole Milan Brozović šestu je godinu rada započeo u novoj zgradi u Tometićima

Glazbeni odjel Osnovne škole Milan Brozović šestu je godinu rada započeo u novoj zgradi u Tometićima. Glazbeni odjel dosada je djelovao u zgradi osnovne škole, a preseljem u novu zgradu čiji je vlasnik Grad Kastav stvoreni su još bolji uvjeti. Nove prostore u Tometićima Grad Kastav je uredio, dok je Primorsko-goranska županija uložila 72 tisuće kuna u nabavu opreme.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav

Zahvaljujući nacionalnoj akciji Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj, Kastav ove godine postaje bogatiji za čak 90 stabala i 60 novih grmova.

Pročitaj više

Kastavskim umirovljenicima s najnižim primanjima 300 kuna uoči Uskrsa

Uoči Uskrsa, više od 500 kastavskih umirovljenika, s mirovinom manjom od 2.000 kuna, odlukom gradonačelnika Mateja Mostarca dobit će 300 kuna gotovine putem Hrvatske pošte. Na ovaj način u vidu novčane isplate umirovljenici su dobili i naknadu pred Božić, a temelj za isplatu su podaci dobiveni od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Pročitaj više

 Javni poziv Grada Kastva za dostavu prijedloga za dodjelu nagrada Grada Kastva za 2021. godinu.

Pozivaju se vijećnici Grada Kastva, članovi radnih tijela Grada Kastva, udruge, ustanove i fizičke osobe koje djeluju na području grada Kastva da dostave prijedlog za javna priznanja Grada Kastva, s time da prijedlozi moraju biti zaprimljeni u pisarnicu Grada Kastva  najkasnije do 12. veljače 20

Pročitaj više

Projekt Crekvina podijelio Kastav

Dio Kastavaca i dalje protiv rušenja stabala, gradonačelnik Mostarac poručuje sječa stabala kreće u narednom periodu ovisno o izvođaču radova

Pročitaj više