Kastav

Predstavljena gradska aplikacija KastApp – moj pametni grad

KastApp – moj pametni grad, kastavska gradska aplikacija, od danas je javna i spremna da na niz načina olakša i poboljša život i komunikaciju građana i Gradske uprave.

Novinarima su je predstavili Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva, Vedran Kružić, ravnatelj županijske Regionalne razvojne agencije, i predstavnici tvrtke EXEVIO koja je izradila aplikaciju.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav ( U Žegotima svečano otvoreno Novo Groblje Kastav )

Svečanim otvorenjem u Žegotima, završen je projekt izgradnje prve faze Novog groblja Kastav, investicije vrijedne 6,7 milijuna kuna. Rekonstruira se i prometnica u Žegotima, cesta koja spaja Kastav i Viškovo duga 500 metara.

Pročitaj više

Radovi na rekonstrukciji županijske prometnice u Žegotima

Radovi na rekonstrukciji županijske prometnice u Žegotima bliže se kraju. Na dionici koja spaja Kastav i Viškovo dugoj 500 metara započelo je postavljanje asfalta te ostale završne intervencije.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav

Snimanje nastavka srbijanskog kino hita "Južni vetar", kojeg je u tamošnjim kino dvoranama pogledalo više od milijun i pol ljudi, a ogroman uspjeh doživjela je i istoimena serija nakon filma, sniman je u dijelom u staroj jezgri Kastva.

Pročitaj više

Snimanje filma Južni vetar 2 u Kastvu

Snimanje nastavka srbijanskog kino hita "Južni vetar", kojeg je u tamošnjim kino dvoranama pogledalo više od milijun i pol ljudi, dijelom je sniman u Kastvu u staroj jezgri. Nakon Matanićevih "Novina", ovo je druga velika regionalna produkcija koja je došla u Kastav.

Pročitaj više

Pozdrav Beloj nedeji

Kastav je jutros pozdravio još jednu Belu nedeju. Itekako drugačiju od prethodnih ali ne bez osnovnog sastojka, mladog vina kojim se na gradskom trgu i danas nazdravljalo.

- Tradicija se nije prekinula i to je ono što je najbitnije. Mislim da smo ovim pokazali koliko je ovo važno, mislim da i priča koja se spominjala po medijima o Beloj nedeji pokazuje koliko je ta tradicija velika koliko Bela nedeja znači Kastavcima, Kastavkama ali i cijeloj ovoj regiji, rekao je gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac.

Pročitaj više

Posjetili smo Kastav gdje je prvi puta u povijesti otkazana Bela nedeja

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije nije dao konačnu suglasnost za održavanje Bele nedeje, a s njihovim stavom suglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite Područni ured civilne zaštite Rijeka. Ovime se otkazuje održavanje manifestacije Bela nedeja koja se trebala održati od 3. do 5. listopada u organizaciji Grada Kastva s reduciranim programom i strogim pridržavanjem epidemioloških mjera.

Pročitaj više

Otkazuje se Bela nedeja

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije nije dao konačnu suglasnost za održavanje Bele nedeje, a s njihovim stavom suglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite Područni ured civilne zaštite Rijeka. Ovime se otkazuje održavanje manifestacije Bela nedeja koja se trebala održati od 3. do 5.

Pročitaj više

Bela nedeja po novim pravilima

Ovogodišnja Bela nedeja obilježit će se na simboličan način trodnevnim reduciranim programom pod epidemiološkim uvjetima. Od 3. do 5. listopada u Kastvu će se moći kušati mlado vino, kako se prvog vikenda u listopadu čini već desetljećima, no ponuda i program će tih dana biti drugačiji nego svih proteklih godina bez večernjih događanja i koncerata. Grad Kastav odlučio se na dnevni program koji će trajati od 10 ujutro do 21 sat, a ponuda štandova bit će znatno skromnija nego inače. Za ugostiteljski dio pobrinut će se kastavski ugostitelji.

Pročitaj više

Kastav: Najava privremenog prekida vodoopskrbe

U srijedu, 9. rujna ove godine, privremeno će se u vremenu od 8:00 do 15:00 sati obustaviti isporuka vode dijelu korisnika u Kastvu i to u ulicama:

Pročitaj više

Čansonfest

Festival čakavske šansone Čansonfest ove godine 16. po redu u odnosu na prošlogodišnja izdanja održat će se uz izmjenjenom obliku.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav

Ljubitelji bluesa i ove su godine, unatoč korona krizi mogli uživati u vrhunskoj glazbi koju im je ponudio Jerry Ricks blues festival koji je održan od 24 srpnja do 1. kolovoza

Pročitaj više

GIIPUJA Damjana Grbca obilježava jubilej Ivana Matetića Ronjgova

“Saki neka stori svoju dužnost, saki neka svoj talent stavi va službu svojega naroda i njegove duhovne ili materijalne kulture” Ivan Matetić Ronjgov

Pročitaj više

Oštija II

 

2.8.2020. s početkom u 21 sat na Crekvini, održala se dugo očekivana predstava lokalnih čakavskih entuzijasta koji su se okupili kako bi održali urnebesno humorističnu predstavu koristeći aktualne tematike. Ovogodišnja Oštija je opet napunila cijelo gledalište i opravdala kvalitetnu izvedbu simpatičnim glumcima; Damjan Grbac, Andy Cech, Zoran Kinkela Mežnjar, Zoran Ravnić, Dražen Turina Šajeta. Predstava je zamišljena kao interakcija između snimljenih video klipova i žive konverzacije popraćene glazbenim brojevima sudionika predstave.

 

Pročitaj više

Priznanje “Vrijedne ruke” u rukama brenda kvarnerskog ugostiteljstva Mire Bujan

Župan Zlatko Komadina posjetio je gospođu Miru Bujan, poznatu kastavsku ugostiteljicu i dobitnicu posebnog priznanja “Vrijedne ruke” Hrvatske obrtničke komore.

Bila je to prigoda za razgovor o turizmu i ugostiteljstvu u Kastavu kojem je veliki obol dala obitelj Bujan, gospođa Mira sa svojim pokojnim suprugom Josipom, a čiju tradiciju nastavljaju i mladi naraštaji ove obitelji. Još je davne 1966. godine obitelj Bujan preuzela objekt kojem su dali naziv “Vidikovac” zbog prekrasnog pogleda na Kvarner.

Pročitaj više