Kraljevica

POS stanovi u Kraljevici

Svečano je danas bilo u Šmriki. Podijeljeni su ključevi kupcima novoizgrađenih POS-ovih stanova. Riječ je o osam stanova u zgradi sa tri etaže, a u prizemlju će biti i velika trgovina te poslovni prostori.

 

Pročitaj više

Ukrajinka Irina stigla u Kraljevicu: "Doživjeli smo veliku traumu".

Majke s djecom stigle su iz ratom zahvaćene Ukrajine u Kraljevicu. Trenutno je riječ o četiri obitelji.

Pročitaj više

U Kraljevici na podmorskom hodočašću Sv. Nikoli sudjelovali brojni ronioci

U Kraljevicu su danas hodočastili ronioci iz Siska, Krka, Sinja, Splita, Petrinje, Slovenije i Italije kako bi odali počast svetom Nikoli, i to već 13. godinu zaredom.

Pročitaj više

Hodočašće pomoraca u Kraljevicu

Tradicionalno, na prvu nedjelju došašća i 23. godinu u kontinuitetu iz riječke luke ispolovili su brodovi u konvoju prema najstarijem svetištu sv.

Pročitaj više

Počinje proslava blagdana Svetog Nikole

U organizaciji Apostolata mora Riječke nadbiskupije od 28. studenog do 8. prosinca održava se proslava blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece. Proslava počinje u nedjelju hodočašćem brodovima u Kraljevicu, koje se održava već 23. put.

Pročitaj više

Sadržaj projekta Putevima Frankopana postao dostupniji slijepim i slabovidnim osobama

Reljefni prikazi pet znamenitih županijskih kaštela od danas će krasiti Interperetacijske centre Kulturno turističke rute Putovima Frankopana. Njih je na posudbu županiji ustupila Udruga slijepih Primorsko goranske županije.

 Riječ je o reljefinim prikazima Kaštela Grobnik, Kaštela Trsat, Kaštela Bakar, Starog grada Zrinskih I dvorca Nova Kraljevica u Kraljevici, gdje je i potpisan ugovor o donaciji.

 

Pročitaj više

Triatlonac Antonio Franko u Planetu Ri

Triatlonac Antonio Franko nakon povratka sa Paraolimpijskih igara u Tokiju gostovao je u našem studiju. 

Pročitaj više

Antonio Franko vratio se iz Tokija: Zadovoljan sam, dao sam sve od sebe

U Kraljevici se iz Tokija sa Paraolimpijskih igara vratio triatlonac Antonio Franko. Podijelio je s nama dojmove sa svoje prve Paraolimpijadi na kojoj je osvojio 5.mjesto

Pročitaj više

Triatlonac Antonio Franko peti na Paraolimpijadi u Tokiju

Antonio Franko (28) paraolimpijac iz Kraljevice osvojio je peto mjesto u triatlonu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.Bio je to premijerni nastup nekog hrvatskog sportaša u triatlonu u povijesti paraolimpijskih igara.

Triatlon je, kako piše Hina, održan u Odaiba Marine Parku, a Franko je nakon 750 metara plivanja, 20 km vožnje biciklom i 5 km trčanja ostvario rezultat 1:05.49, zaostavši za pobjednikom Francuzom Alexisom Hanquinquantom 5:51 minutu. 

Pročitaj više

Kraljevica: Kreće obnova Ljetne pozornice

Kaštel Zrinski smješten u centru Kraljevice, poznatiji kao Ljetna pozornica kreće s obnovom. Dobiven je glavni projekt uređenja najstarijeg dijela Kraljevice, starijeg i od dvorca Frankopan. Projekt je vrijedan oko 3,5 milijuna kuna.

Pročitaj više

Triatlonac Antonio Franko putuje u Tokio

Antonio Franko živi svoj sportski san, putuje u Tokio na svoju prvu Paraolimpijadu na kojoj će nastupiti kao prvi triatlonac u povijesti

Pročitaj više

Obrtnici Rijeke, Bakra, Kraljevice, Čavli i Kostrene nagrađeni za uspješnu promociju obrtništva i struke

 

U Domu na Čavlima održana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena. Na svečanom dijelu Skupštine dodijeljene su nagrade i priznanja najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i trudom dali izniman doprinos razvoju obrtništva i struke.

Pročitaj više

Zajednički projekt Rijeke, Kraljevice i Kostrene za djecu i mlade „Stori po svoju“

Općina Kostrena, Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena partneri su u projektu „Stori po svoju“, kojem su dodijeljena bespovratna EU sredstva u iznosu od preko 2.7 milijuna kuna. Cilj projekta je približiti STEAM područje (science, technology, engineering, mathematics +art), djeci i mladima te pritom pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti kroz brojne programe i radionice koje će se organizirati u iduće dvije godine.

Pročitaj više

Pronašao izgubljenu mačku nakon 13 godina

Alan Crnković iz Kraljevice ispričao nam je jednu lijepu priču, kako je nakon 13 godina pronašao svoju mačku Žužu

 

 

Pročitaj više