Krk

Krk: Uhićen zbog teške krađe provaljivanjem

 

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

 

Policija ga sumnjiči da je u razdoblju od listopada 2018. pa do konca travnja 2019. godine provalio u kuću za odmor na području Baške, u vlasništvu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina. Iz kuće je otuđio razni alat i ostale predmete u vrijednosti oko deset tisuća kuna.

 

Pročitaj više

Napokon: 15. lipnja se ukida mostarina na Krčkom mostu

Tvrtka Autocesta Rijeka – Zagreb bit će, odlukom Vlade, pripojena Hrvatskim autocestama(HAC), a spajanjem dviju tvrtki stvorit će se uvjeti za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu. naplatnih kućica ako bude sve po planu nebi više na mostu trebalo biti 15. lipnja. Potvrdio je danas resorni ministar Oleg Butković koji je naglasio o kako novi potez Vlade odnosno njegovog ministarstva nije ni na koji način povezan s predstojećim izborima. 

Putovanje na otok tako će od sredine lipnja biti 35 kuna jeftinije. 

 

Pročitaj više

Krk: Otuđena mreža, ali i veća količina zemlje

 

Policijska postaja Krk zaprimila je dvije prijave o počinjenju kaznenih djela krađe pa policijski službenici tragaju za počiniteljima koji su otuđili ribarsku mrežu, ali i veću količinu zemlje.

 

Prema dosad utvrđenom, nepoznati počinitelj je tijekom 4./5. svibnja iz mora na području Omišlja otuđio dio ribarske mreže dužine 1500 metara, u vlasništvu 56-godišnjeg hrvatskog državljanina, čime ga je oštetio za oko osam tisuća kuna.

 

Pročitaj više

Zanimljivosti koje su manje poznate o Hrvatskoj pod oznakom #CroFact

HTZ provodi pojačane online aktivnosti za brojne fanove na društvenim mrežama

Pročitaj više

Napokon čišći zrak: Promet u centru Rijeke pao za čak 60%

Intenzitet prometa u gradu Rijeci smanjen za više od 60%. Krčki most i tunel Učka bilježe pad prometa od 40% u odnosu na ožujak prošle godine.

Pročitaj više

Nova ograničenja i mjere na Krku

U cilju prevencije širenja koronavirusa (SARS - CoV-2) i COVID-19 bolesti na području otoka Krka, odnosno Grada Krka, Općine Omišalj, Općine Malinska-Dubašnica, Općine Dobrinj, Općine Vrbnik, Općine Punat i Općine Baška, donose se ograničenja i mjere do 14. travnja 2020. godine i daju sljedeće obavijesti i preporuke:

1. Na području Otoka Krka odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru i sve manifestacije i priredbe;

Pročitaj više

Prijavljeni za krađu drva

 

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 45 i 67 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe.

 

Policija ih sumnjiči da su tijekom siječnja ove godine s parcele na širem području Omišlja porušili i otuđili oko 15 kubika drva za ogrjev. Kaznenim djelom oštećen je 43-godišnji hrvatski državljanin za oko 12.000 kuna.

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Pročitaj više

Nedozvoljenim alatom izlovio više od 5 kg hobotnice

47-godišnjak nedozvoljenim alatom izlovio nekoliko hobotnica ukupne težine veće od dozvoljenih pet kilograma

Pročitaj više

Školarci upoznaju život Frankopana

U sklopu projekta Putovima Frankopana u školama Primorsko-goranske županije održavaju se pričaonice i kreativne radionice Postajem Frankopan.

Prve je pripovjedačica i ilustratorica Margareta Peršić održala u Kraljevici i Krku.

Za učenike nižih razreda osnovnih škola u tim je mjestima pripremila posebne priče i radionice nadahnute tamošnjim životom Frankopana. Naime, svaka se edukacija vezuje uz obližnji interpretacijski centar o toj plemićkoj obitelji.

Pročitaj više

Otočani pomažu obnovu bolničkih odjela

U tijeku su radovi na zavodima Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka. Ukupno ulaganje iznosi 6,2 milijuna kuna, a općine Krka doniraju 1 milijun kuna.

Pročitaj više

Novi život frankopanskih kaštela u Primorsko-goranskoj županiji

Zahvaljujući Putovima Frankopana revitalizirano je 20 objekata povezanih s tom slavnom plemićkom obitelji u Primorsko-goranskoj županiji. Izdani su vodič i fotomonografija, izrađena je aplikacija za obilazak rute Putovima Frankopana, a uskoro kreću kvizovi, pričaonice i kreativne radionice za osnovnoškolce. Projekt je vrijedan 61 milijun kuna

Pročitaj više

Krenula on line peticija za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu

UNIJA KVARNERA POKRENULA JE ONLINE PETICIJU ZA UKIDANJE NAPLATE MOSTARINE NA KRČKOM MOSTU. MOŽETE SE UKLJUČITI I VI!

 

 

 

Krčki most je jedini most koji se plaća u Hrvatskoj. Više od dvije godine političke stranke s Kvarnera glasno se bune protiv toga ističući kako je riječ o diskriminaciji. Pitali smo građane što misle o tome.

 

Treba ukinuti, zato jer mislim da je bio dogovor da se naplaćuje mostarina dok se ne otplati cijeli projekt, tako da je vrijeme da se ukine.

 

Pročitaj više

Pirotehnička sredstva kriva za ozljedu, oštećen autobus i krov zgrade

Zabilježeno tijekom akcije "Mir i dobro"

 

 

Završena je provedba tradicionalne operativne akcije „Mir i dobro“ koja se još od 1993. godine provodi na području cijele Hrvatske radi ostvarivanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana prije i za vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana. Akcija je trajala od 13. prosinca prošle do 8. siječnja ove godine u cilju sprječavanja prodaje i nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava te stradavanja ljudi i imovine.

 

Pročitaj više