Krk

Besplatno na Krk

Više nema naplate mostarine na Krčkom mostu

Pročitaj više

Posljednji sati mostarine

 

Nakon što je na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošlog mjeseca donesena odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću, time i za Krčki most, čime se ostvarila mogućnost ukidanja mostarine.

 

Pročitaj više

Starta udružena kampanja promocije otoka Krka

Predstavljena je nova udružena kampanja turističkih zajednica otoka Krka, okupljenih u TZ otoka Krka, pod nazivom Visit Krk Island – A Place To Call Home. U lipnju fokus kampanje je promovirati bogatu ponudu aktivnog odmora na otoku Krku

Pročitaj više

Održana druga Eko tržnica u Krku

U centru Krka, pored glavnog parka, održana je druga ovogodišnja ekološka tržnica. Organizira je Udruga Progres Krk s ciljem promoviranja ekološkog uzgoja hrane.

Pročitaj više

Krk: Uhićen zbog teške krađe provaljivanjem

 

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

 

Policija ga sumnjiči da je u razdoblju od listopada 2018. pa do konca travnja 2019. godine provalio u kuću za odmor na području Baške, u vlasništvu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina. Iz kuće je otuđio razni alat i ostale predmete u vrijednosti oko deset tisuća kuna.

 

Pročitaj više

Napokon: 15. lipnja se ukida mostarina na Krčkom mostu

Tvrtka Autocesta Rijeka – Zagreb bit će, odlukom Vlade, pripojena Hrvatskim autocestama(HAC), a spajanjem dviju tvrtki stvorit će se uvjeti za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu. naplatnih kućica ako bude sve po planu nebi više na mostu trebalo biti 15. lipnja. Potvrdio je danas resorni ministar Oleg Butković koji je naglasio o kako novi potez Vlade odnosno njegovog ministarstva nije ni na koji način povezan s predstojećim izborima. 

Putovanje na otok tako će od sredine lipnja biti 35 kuna jeftinije. 

 

Pročitaj više

Krk: Otuđena mreža, ali i veća količina zemlje

 

Policijska postaja Krk zaprimila je dvije prijave o počinjenju kaznenih djela krađe pa policijski službenici tragaju za počiniteljima koji su otuđili ribarsku mrežu, ali i veću količinu zemlje.

 

Prema dosad utvrđenom, nepoznati počinitelj je tijekom 4./5. svibnja iz mora na području Omišlja otuđio dio ribarske mreže dužine 1500 metara, u vlasništvu 56-godišnjeg hrvatskog državljanina, čime ga je oštetio za oko osam tisuća kuna.

 

Pročitaj više

Zanimljivosti koje su manje poznate o Hrvatskoj pod oznakom #CroFact

HTZ provodi pojačane online aktivnosti za brojne fanove na društvenim mrežama

Pročitaj više

Napokon čišći zrak: Promet u centru Rijeke pao za čak 60%

Intenzitet prometa u gradu Rijeci smanjen za više od 60%. Krčki most i tunel Učka bilježe pad prometa od 40% u odnosu na ožujak prošle godine.

Pročitaj više

Nova ograničenja i mjere na Krku

U cilju prevencije širenja koronavirusa (SARS - CoV-2) i COVID-19 bolesti na području otoka Krka, odnosno Grada Krka, Općine Omišalj, Općine Malinska-Dubašnica, Općine Dobrinj, Općine Vrbnik, Općine Punat i Općine Baška, donose se ograničenja i mjere do 14. travnja 2020. godine i daju sljedeće obavijesti i preporuke:

1. Na području Otoka Krka odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru i sve manifestacije i priredbe;

Pročitaj više

Prijavljeni za krađu drva

 

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 45 i 67 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe.

 

Policija ih sumnjiči da su tijekom siječnja ove godine s parcele na širem području Omišlja porušili i otuđili oko 15 kubika drva za ogrjev. Kaznenim djelom oštećen je 43-godišnji hrvatski državljanin za oko 12.000 kuna.

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Pročitaj više

Nedozvoljenim alatom izlovio više od 5 kg hobotnice

47-godišnjak nedozvoljenim alatom izlovio nekoliko hobotnica ukupne težine veće od dozvoljenih pet kilograma

Pročitaj više