Lovran

Lovran: Ljuljačka u moru hit među turistima!

Ljuljačke u moru su ovog ljeta novi trend na Jadranu. 

Pročitaj više

Završen očevid: Kvar na klimi uzrok požara u Lovranu

Općina Lovran pokrenula je humanitarnu pomoć za obitelj kojoj je izgorio stan, otvoren je žiro račun u banci

Pročitaj više

Vatrogasci u Lovranu krajnjim naporima spriječili širenje požara

Liburnijski vatrogasci imali su još jedan naporan dan U Lovranu je izbio požar u potkrovlju stambenog objekta.

  • Postojala je opasnost od širenja požara na ostatak zgrade i na susjedne objekte u staroj jezgri Lovrana. Nakon zaustavljanja širenja požara, uslijedio je težak posao raščišćavanja materijala, jer je prijetilo urušavanje na niže katove. Angažirali smo i građevinske tvrtke koje su ustupile materijal za podupiranje – rekao je zapovjednik JVP Opatija Gordan Filinić.

Pročitaj više

Poziv mladima iz Lovrana na sudjelovanje na aktivnosti „Mladi u zajednici“

Općina Lovran i Udruga Delta pozivaju mlade osobe s područja Lovrana na aktivnost „Mladi u zajednici“, koja će se održati u dva termina (moguće je odabrati jedan termin): subota, 21. 11. 2020., od 10:00 do 12:00 sati i utorak, 24. 11. 2020., od 19:00 do 21:00 sati na platformi Zoom.

Aktivnost će se sastojati od dva dijela. U prvom dijelu će mladi imati prilike izraziti svoja viđenja o sadržajima i prilikama za aktivno uključivanje mladih u Lovranu te o informiranju mladih. U drugom dijelu će se kroz edukaciju upoznati s mogućim oblicima i načinima za (su)djelovanje u zajednici.

Pročitaj više

Starogradska jezgra Lovrana u oblacima

 

Starogradska jezgra Lovrana u oblacima

 

I susjedstvo Lovran Europske prijestolnice kulture, jedno od 27 susjedstava, ove je subote 7. studenog 2020.g. održalo svoj dan. Program pod nazivom Pretvorit ću te u drvo lovora! bio je usredotočen na oživljavanje stare gradske jezgre.

 

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran

Jesen u Lovranu tijekom rujna i listopada posjetiteljima donijela niz kulturnih i sportskih manifestacija - izložbe, regate, sportska natjecanja. Iako tradicionalne fešte marunade nije bilo, maruni su se ipak mogli okusiti.

Pročitaj više

MaRun Trek - Jesen u Lovranu

Drugo izdanje treking utrke MaRun Trek, obilježilo završni vikend manifestacije Jesen u Lovranu.

Pročitaj više

Učka drito zdolun

 

Drugo izdanje brdske (trail) utrke „Učka drito zdolun“, održati će se u subotu 19.rujna sa početkom u 10:00 sati. Utrka se inače trebala držati ranije ove godine, početkom mjeseca svibnja ali je odgođena zbog epidemiološke situacije oko pandemije virusa COVID-19.

Pročitaj više

Općina Lovran pita mlade

Upitnik potreba mladih u svrhu donošenja „Programa za mlade Općine Lovran 2021.-2024.“

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran

Trajna umjetnička instalacija Puli malina izgrađena je na ostacima staroga mlina u Lovranskoj Dragi te je proteklog vikenda i službeno predstavljena javnosti. Riječ je o trajnoj skulpturi paviljonu inspiriranom tradicijskim poljskim skloništima, autora Davora Sanvicentija.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran

Lovran će za 15 mjeseci dobiti novu zgradu s POS-ovim stanovima.

Pročitaj više

U Lovranu počela gradnja POS-ovih stanova, uselit će 30 obitelji

 

Lovran će za 15 mjeseci dobiti novu zgradu s POS-ovim stanovima. Položen je kamen temeljac, a jedna od obitelji koja će tamo useliti, je ona gospođe File. 

“ Čekali smo ovo zadnjih 5, 6 godina za ove stanove, jako smo sretni, četveročlana smo obitelj. Sada gledamo upravo ovaj teren, na super je poziciji, pa se radujemo.” - rekla je File Čagalj Stojšić.

Vrijednost investicije iznosi gotovo 15 milijuna kuna. Izgradit će se ukupno 30 stanova. 

Pročitaj više

Uručena Michelinova priznanja restoranima iz Opatije i Lovrana

 

Draga di Lovrana nositelj Michelinove zvjezdice drugu godinu za redom

Pročitaj više

Prvi slučaj koronavirusa u Lovranu, 15 osoba u samoizolaciji

 

Lovran je u nedjelju zabilježio prvi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj osobi koja je došla iz Austrije gdje je radio te je bio u samoizolaciji 14 dana. Potvrdio je za Kanal Ri načelnik Stožera civilne zaštite Općine Lovran Toni Družeta. Kako je istaknuo mladić se testirao dan prije završetka samoizolacije te je test bio pozitivan.   

Ovaj se mladi Lovranac zarazio u Austriji dijeleći sobu s a kolegom s posla. Sada postoji mogućnost da je zarazu prenio svojim ukućanima. 

Pročitaj više

Pripreme za turističku sezonu ŽLU Opatija–Lovran-Mošćenička Draga

Županijska lučka uprava Opatija–Lovran-Mošćenička Draga pokretanjem uređenja i sanacije lučkog područja intenzivno radi na pripremama za nadolazeću turističku sezonu. 

Pročitaj više