Lovran

Općina Lovran pita mlade

Upitnik potreba mladih u svrhu donošenja „Programa za mlade Općine Lovran 2021.-2024.“

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran

Trajna umjetnička instalacija Puli malina izgrađena je na ostacima staroga mlina u Lovranskoj Dragi te je proteklog vikenda i službeno predstavljena javnosti. Riječ je o trajnoj skulpturi paviljonu inspiriranom tradicijskim poljskim skloništima, autora Davora Sanvicentija.

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran

Lovran će za 15 mjeseci dobiti novu zgradu s POS-ovim stanovima.

Pročitaj više

U Lovranu počela gradnja POS-ovih stanova, uselit će 30 obitelji

 

Lovran će za 15 mjeseci dobiti novu zgradu s POS-ovim stanovima. Položen je kamen temeljac, a jedna od obitelji koja će tamo useliti, je ona gospođe File. 

“ Čekali smo ovo zadnjih 5, 6 godina za ove stanove, jako smo sretni, četveročlana smo obitelj. Sada gledamo upravo ovaj teren, na super je poziciji, pa se radujemo.” - rekla je File Čagalj Stojšić.

Vrijednost investicije iznosi gotovo 15 milijuna kuna. Izgradit će se ukupno 30 stanova. 

Pročitaj više

Uručena Michelinova priznanja restoranima iz Opatije i Lovrana

 

Draga di Lovrana nositelj Michelinove zvjezdice drugu godinu za redom

Pročitaj više

Prvi slučaj koronavirusa u Lovranu, 15 osoba u samoizolaciji

 

Lovran je u nedjelju zabilježio prvi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj osobi koja je došla iz Austrije gdje je radio te je bio u samoizolaciji 14 dana. Potvrdio je za Kanal Ri načelnik Stožera civilne zaštite Općine Lovran Toni Družeta. Kako je istaknuo mladić se testirao dan prije završetka samoizolacije te je test bio pozitivan.   

Ovaj se mladi Lovranac zarazio u Austriji dijeleći sobu s a kolegom s posla. Sada postoji mogućnost da je zarazu prenio svojim ukućanima. 

Pročitaj više

Pripreme za turističku sezonu ŽLU Opatija–Lovran-Mošćenička Draga

Županijska lučka uprava Opatija–Lovran-Mošćenička Draga pokretanjem uređenja i sanacije lučkog područja intenzivno radi na pripremama za nadolazeću turističku sezonu. 

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran

Kraj karnevala u Lovranu donio je i tradicionalni đir po gradu s pustom te paljenje, naravno uz more. I kada se vatra ugasila i službeno su maškare izgubile vlast. 

Pročitaj više

Lovran: Prevarena prilikom kupnje „zlatne narukvice“

 

Hrvatska državljanka, starosti 73 godine naknadno je policiji prijavila kazneno djelo prijevare, kojim je oštećena za nekoliko tisuća kuna. Naime, spomenuta je nedavno na području Lovrana od za sada nepoznate osobe, po povoljnoj cijeni otkupila navodno pronađenu „zlatnu narukvicu“. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja, a policija poziva građane da ne nasjedaju na razne povoljne ponude, posebice na ulici ili drugim mjestima koja inače nisu predviđena za takve aktivnosti te da sumnju na moguće kazneno djelo odmah prijave policiji.

 

Pročitaj više

Počela izrada trajne umjetničke instalacije koja će se postaviti u Lovranskoj Dragi

ZAPOČELA IZRADA TRAJNE UMJETNIČKE INSTALACIJE DAVORA SANVINCENTIJA KOJU U SKLOPU LUNGOMARE ART PROGRAMA POSTAVLJA U LOVRANSKOJ DRAGI

 

Pročitaj više

53. Lovranski karneval

Maškarano ludilo ove godine u Lovranu traje kraće, ali s jačim programom i novitetima

Pročitaj više

Od mora do gorja - Lovran

Kraj godine donio je drugi po redu Advent u Lovranu.

Pročitaj više

Počeo lovranski Advent

U narednim danima slijede  nastupi mladih lovranskih harmonikaša, liburnijskih mažoretkinja, pjevačkog zbora KUD Lovor, klapa, benda Los kolegos te Dule i Bonaca. Prosinačko veselje traje sve do zadnjeg dana godine, kada će se, uz puhački orkestar i Kantriderse točno u podne ispratitit stara godina.

Pročitaj više