Matulji

Prazne zgrade škola i domova postaju stanovi

U Općini Matulji do 31. siječnja u tijeku anketa o potrebama za stambeno zbrinjavanje.

Pročitaj više

Župan Komadina prvog dana nove nastavne godine u Matuljima svečano otvorio dograđeni aneks osnovne škole

Prvi dan nove nastavne godine posebno svečano obilježen je u Matuljima gdje su župan Zlatko Komadina i općinski načelnik Mario Ćiković otvorili i obišli dograđeni aneks OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“.

Pročitaj više

Matulji: Napokon nastava u jednoj smjeni

Dugogodišnji san roditelja, učenika, ali i nastavnika matuljske OŠ Dr. Andrija Mohorovičić napokon je ostvaren, od nove školske godine nastava će se održavati za sve razrede u jednoj smjeni. Naime dogradnjom škole dobio se dovoljan broj učionica, a one se trenutno uređuju kako bi 7. rujna bile spremne za dolazak učenika u školske klupe.

Pročitaj više

Matulji: Policija u kućama 48-godišnjaka pronašla zasađenu indijsku konoplju

 

Prijavljen za zlouporabu droge

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga dviju obiteljskih kuća i prostora kojima se 48-godišnjak koristi na širem području Matulja gdje je pronađeno 25 zasađenih biljaka indijske konoplje (cannabis), visine od 14 do 110 cm, kao i ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Pročitaj više

Povodom 76. obljetnice stradanja sela Lipa položeni vijenci

Povodom 76. obljetnice stradanja sela Lipa delegacija Primorsko-goranske županije predvođena županom Zlatkom Komadinom položila je vijence na spomenik palim borcima u NOR-u (kod Memorijalnog centra Lipa pamti) te na spomenik stradalim Lipljanima.

Pročitaj više

Uhićen poduzetnik iz Matulja

Uhićen zbog više kaznenih djela iz gospodarskog kriminaliteta

 

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

 

Pročitaj više

Građani u akciji - uhićen provalnik

 

 

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe.

 

Pročitaj više

Zvona su spona

15 zvončarskih grupa i nesvakidašnja izložba obilježili svečano otvorenje Festivala susjedstva Matulji Europske prijestolnice kulture

Pročitaj više

Matulji: Zvona su spona

NAJAVLJEN FESTIVAL SUSJEDSTVA MATULJI EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE ZVONA SU SPONA

 

Zvona su spona festival je susjedstva Matulji, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, koji će se održati od petka 21. do utorka 25. veljače 2020.g., a u kojem sudjeluju dvadeset i dva mjesna odbora Općine Matulji i udruge Općine Matulji.

Pročitaj više

Priveden 19-godišnji diler

Osumnjičen za prodaju marihuane

 

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je tijekom 2019. godine u više navrata na području Opatije i Matulja najmanje trinaestorici hrvatskih državljana prodao marihuanu u količini od 1 do 5 grama.

Pročitaj više

Opet vlakom i autobusom na posao

U sklopu projekta integriranog prijevoza vlakovima HŽ Putničkog prijevoza i autobusima Autotroleja nastavlja se suradnja kojom korisnici željezničkog i autobusnog prijevoza mogu koristiti jedinstvenu putnu kartu koja omogućava vožnju autobusom i vlakom

 

 

Pročitaj više

Jaslice pul Šmogori

Jaslice pul Šmogori svake godine sve više oduševljavaju brojne građane. Matuljska je to božićna priča koja traje od 2001. godine.

Pročitaj više

Noć šampiona za dječju bolnicu Kantrida

Veliki boksački spektakl  Noć šampiona održat će se u Matuljima 30. studenog i 1. prosinca. Nastupit će najbolji hrvatski boksači,a bit će održan i meč hrvatske i talijanske boksačke reprezentacije. Sav prihod sa Noći šampina namijenjen je Dječjoj bolnici Kantrida za nabavku monitora  za nadzor životnih funkcija malih onkoloških pacijenata

Pročitaj više