Opatija

Opatijska kronika

Veprinac uskoro dobiva novi dječji vrtić! Proračun Grada Opatije je unatoč koronavirusu u plusu. Više u novom izdanju emisije Opatijska kronika.

Pročitaj više

Opatija u plusu

Unatoč korona mjerama, zbog viška prihoda iz prethodne godine, proračun Grada Opatije je u plusu

Pročitaj više

Opatija Svjetski dan turizma obilježava kulturnim i sportskim programom

Predstojećeg vikenda građani i posjetitelji Opatije moći će besplatno pogledati izložbu u Švicarskoj kući te sudjelovati u nordijskom hodanju i kostimiranoj šetnji kroz opatijsku povijest.

Opatija – Kulturnim i sportskim programom ovog će se vikenda u Opatiji obilježiti Svjetski dan turizma u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija i Festivala Opatija.

Pročitaj više

Klape va Mandraće

 

Volosko se još jednom pokazalo kao savršena pozornica, ovaj put kroz 17. izdanje festivala "Klape va Mandraće", po prvi put održanom u ponešto drugačijem obliku, a sve zbog epidemioloških mjera. No, koroni u inat, klape su se okupile kako bi publici, očigledno željnoj događanja, podarile ugodnu vološćansku večer ispunjenu pjesmom.

 

Pročitaj više

Opatija u kolovozu na 55 posto lanjskih noćenja: Najbrojniji Nijemci, a najveći porast imaju gosti iz Češke

 

U kolovozu su najtraženiji bili hoteli s 5 zvjezdica te luksuzne vile i kuće s bazenima koje su ostvarile čak 92 posto lanjskog prometa.

Više od 145 tisuća noćenja te gotovo 30 tisuća posjetitelja, kratka je turistička bilanca Opatije u kolovozu ove godine, koja pokazuje kako je ostvareno 55 posto turističkog prometa u odnosu na isti mjesec protekle godine.

Pročitaj više

U tijeku glazbene ljetne večeri u opatijskom parku Angiolina

U nedostatku velikih koncerata na ljetnoj pozornici po kojima je Opatija poznata, u parku kod vile Angiolina svake se večeri uz svirku mladih riječkih glazbenih nada opuštaju Opatijci te njihovi gosti, privučeni romantičnim zvukovima domaćih i stranih rock i pop balada.

Pročitaj više

Svjetska premijera filma „Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu“ otvara 18. LFF

Od ponedjeljka Opatija okuplja hrvatske dokumentariste! Tijekom pet festivalskih dana u Opatiji će biti prikazana 33 dokumentarna filma, od čega 21 u konkurenciji za šest nagrada žirija i nagradu publike.

Pročitaj više

Sve je više testiranja na COVID 19 na osobni zahtjev:Od ponedjeljka i u Opatiji

Od ponedjeljka testiranje na COVID-19 je moguće i u Opatiji. I to ispred zgrade Doma zdravlja, na adresi Stubište dr. Vande Ekl 1. Testiranje je od prošlog tjedna moguće i na otocima. Cijena testiranja na osobni zahtjev iznosi 698,21 kuna

Pročitaj više

Opatija: Austrijanci odlaze iz hotela, Slovenci i dalje dolaze

Hrvatska je u sve više država na crvenoj listi, unatoč dobroj situaciji u Primorsko-goranskoj županiji brojni gosti odlaze, pogotovo Austrijanci, no Slovenci i dalje stižu u Opatiju. 

 

Pročitaj više

Otkrivena bista Sergeja Jesenjina u Perivoju Angiolina

U Perivoju Angiolina otkrivena je bista poznatog ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina, dar veleposlanika Ruske Federacije u RH Nj. E. Anvara Azimova. Veleposlanik Azimov koji uskoro završava svoj mandat u Republici Hrvatskoj bio je čest gost Opatije te je pri jednom susretu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem rođena ideja o postavljanju biste Sergeja Jesenjina u neposrednoj blizini statue Isadore Duncan, u slavu njihove osebujne ljubavi koju su živjeli u burnim dvadesetim godinama 20. stoljeća. Autor biste je ruski kipar Aleksandr Zvjagin.

Pročitaj više

Crikvenica nakon jedanaesteraca s Opatijom osvojila Županijski kup

Nogometaši Crikvenice slavili su nakon dramatičnog raspleta finala županijskog kupa u kojem su nogometaši trenera Nehajeva Svasta protiv drugoligaša Opatije odigrali 1:1 u 90 minuta, da bi onda bili uspješniji na ruletu jedanaesteraca. 

Pročitaj više

Opatijska kronika

Svečanim kupanjem opatijskih kukala u Portiću na jedinstven je način obilježen Dan grada Opatije te blagdan svetog Jakova.

Pročitaj više

Tony Cetinski u novoj, staroj ulozi - glazbenog DJ-a!

 

U vremenu u kojem živimo i situacijama koje su nas snašle posljednjih nekoliko mjeseci, svakodnevna borba na svim poljima života, postala je normalna.

Glazbena industrija jedna je od onih, koje još neko vrijeme neće doći u 'stanje' kakvo smo svi poznavali. Od koncerata, festivala, promocija, i svih onih evenata u kojima smo istinski uživali u prvim redovima, uz svoje omiljene glazbenike, dijeli nas još dosta vremena.

Upravo zbog toga, pokrenula su se neka nova događanja, prije svega prilagođena situaciji u kojoj živimo.

Pročitaj više