Opatija

Opatijska kolajnica

Grad Opatija, javnosti se predstavlja kao grad-park pod nazivom OPATIJA PARK 2020. Radi se o cjelogodišnjem Projektu kojim će se svih deset javnih gradskih perivoja afirmirati kao novi turistički proizvod – tematski put pod nazivom Opatijska kolajnica, koju čini deset „zelenih bisera“: Park Angiolina, Park sv. Jakova, perivojni trg na Slatini, perivoj Esperia, Amerikanski vrtovi, Park Margarita, perivoj Imperial, perivoj u Ulici Vladimira Nazora, Park Drage Gervaisa i perivoj Bulgaria. Prepoznatljiva slika Opatije oblikovana je u jedinstvu urbanizma i perivojne arhitekture još potkraj 19.

Pročitaj više

Preporod LRH: Kvarneru se vraća stari sjaj

Njemački proizvođač megajahti Lursen u sljedećih desetak godina ulaže 750 milijuna kuna u obnovu hotela i vila, u tijeku restauracija Kvarnera teška 180 milijuna kuna

 

Pročitaj više

U Opatiji ostvareni bolji turistički rezultati od očekivanih

Broj noćenja na razini od 30 posto u proteklom vikendu, kao i dobre najave „bookinga“, daju razloga za optimizam u predstojećoj turističkoj sezoni - poručuju iz TZ Opatije.

Pročitaj više

Opatija u minusu čeka Austrijance

Tisuću gostiju i 16 otvorenih hotela trenutno je stanje opatijskog turizma. Manjak od 80 posto u odnosu na isto razdoblje lani trebalo bi se početi topiti sa skorašnjim otvaranjem granica Austrijancima 16. lipnja   

Pročitaj više

Dječji DISCO party na terasi Continentala

Na terasi Continentala u Opatiji se priprema najveseliji i najbolji dječji DISCO party! 

 

Petak, subotu i nedjelju (12.,13.,14.06.) od 15:00-19:00 h pozivamo sve mališane na odličnu zabavu i pravi ljetni tulum na njihovoj omiljenoj terasi. Očekuje ih odlična zabava i animacija uz DJ-a, posebni dječji meniji, šareni baloni, nagrade i iznenađenja! 

 

Ulaz je slobodan! 

 

Pročitaj više

Ugostiteljskoj školi Opatija bespovratna sredstva za Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu

U opatijskoj Ugostiteljskoj školi ministar turizma Gari Cappelli i ravnateljica škole Sibila Roth potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu vrijedan 58,7 milijuna kuna. Projekt se 85% financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna.

Pročitaj više

Zdravko Čolić uskoro na Ljetnoj pozornici u Opatiji

Nakon korona-krize vrijeme je za opuštanje i uživanje u brojnim programima koji će se održati pod zvjezdanim nebom Ljetne pozornice u Opatiji. Jedan od njih je i nastup glazbenika koji je nepovratno zadužio domaću scenu svojim moćnim vokalom. Koncert Zdravka Čolića će se održati 18. srpnja 2020. Ovo je prava prilika za podsjetiti se zašto je Zdravko Čolić jedan od najslušanijih i najdugovječnijih glazbenika na ovim prostorima.

Pročitaj više

Uručena Michelinova priznanja restoranima iz Opatije i Lovrana

 

Draga di Lovrana nositelj Michelinove zvjezdice drugu godinu za redom

Pročitaj više

Potvrđen nastup Željka Joksimovića u Opatiji

 

 

Sa zadovoljstvom potvrđujemo da će se nastup Željka Joksimovića, zakazan za 24. srpnja 2020. na opatijskoj Ljetnoj pozornici održati kako je i planirano!

Pročitaj više

Stiže sezona kupanja, provjerili smo kakva je kvaliteta mora u Rijeci i Opatiji

More je u Rijeci i Opatiji izvrsne kakvoće. Prva ovogodišnja uzorkovanja mora održala su se početkom tjedna i to na riječkom i opatijskom području, a danas i na području Cresa i Raba. Prvi rezultati su izvrsni, a ispitivanja se prema planu provode deset puta godišnje od svibnja do listopada.

Pročitaj više

Ljeto na Ljetnoj počinje velikim slavljeničkim koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade

Izvanredne okolnosti koje su zadesile cijeli svijet prisilile su nas na malo drugačiji koncept ljetnog kulturnog programa na otvorenom, ali neovisno o tome Ljetna pozornica će i dalje biti jedna od najatraktivnijih lokacija u Hrvatskoj. Pozivamo Vas da nam se pridružite već 20. lipnja kada otvaramo vrata opatijske velike Ljetne pozornice slavljeničkim koncertom povodom 35 godina glazbenog djelovanja Tomislava Bralića i klape Intrade.

 

Pročitaj više

Program Festivala Opatija se nastavlja!

U petak 29. svibnja na maloj Ljetnoj pozornici umjesto u centru Gervais održat će se nastup stand-up komičara Vlatka Štampara.

Pročitaj više

Opatijska kronika

Pandemija Covida 19 u potpunosti je pomrsila planove turističkim djelatnicima, hotelijerima, ugostiteljima odnosno svima onima koji imaju poslove vezane za turističku djelatnost. U ovo vrijeme već bi zbrajali prve turističke rezultate, no danas veselimo se otvaranju ugostiteljskih objekata, ali i hotela.

Pročitaj više

Tony Cetinski - počinje Škola pjevanja

Nismo sigurni kada će se naš život vratiti u stanje u kojem se nalazio prije ove epidemije, ali već su i ovi dugi tjedni izolacije pokazali koliko nam je potrebno biti u dodiru s glazbom, kulturom, pjevanjem, izjavio je Tony uoči otvaranja Škole pjevanja, i podijelio nekoliko savjeta kandidatima na sutrašnjoj audiciji. 

Pročitaj više