Opatija

Opatija: Austrijanci odlaze iz hotela, Slovenci i dalje dolaze

Hrvatska je u sve više država na crvenoj listi, unatoč dobroj situaciji u Primorsko-goranskoj županiji brojni gosti odlaze, pogotovo Austrijanci, no Slovenci i dalje stižu u Opatiju. 

 

Pročitaj više

Otkrivena bista Sergeja Jesenjina u Perivoju Angiolina

U Perivoju Angiolina otkrivena je bista poznatog ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina, dar veleposlanika Ruske Federacije u RH Nj. E. Anvara Azimova. Veleposlanik Azimov koji uskoro završava svoj mandat u Republici Hrvatskoj bio je čest gost Opatije te je pri jednom susretu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem rođena ideja o postavljanju biste Sergeja Jesenjina u neposrednoj blizini statue Isadore Duncan, u slavu njihove osebujne ljubavi koju su živjeli u burnim dvadesetim godinama 20. stoljeća. Autor biste je ruski kipar Aleksandr Zvjagin.

Pročitaj više

Crikvenica nakon jedanaesteraca s Opatijom osvojila Županijski kup

Nogometaši Crikvenice slavili su nakon dramatičnog raspleta finala županijskog kupa u kojem su nogometaši trenera Nehajeva Svasta protiv drugoligaša Opatije odigrali 1:1 u 90 minuta, da bi onda bili uspješniji na ruletu jedanaesteraca. 

Pročitaj više

Opatijska kronika

Svečanim kupanjem opatijskih kukala u Portiću na jedinstven je način obilježen Dan grada Opatije te blagdan svetog Jakova.

Pročitaj više

Tony Cetinski u novoj, staroj ulozi - glazbenog DJ-a!

 

U vremenu u kojem živimo i situacijama koje su nas snašle posljednjih nekoliko mjeseci, svakodnevna borba na svim poljima života, postala je normalna.

Glazbena industrija jedna je od onih, koje još neko vrijeme neće doći u 'stanje' kakvo smo svi poznavali. Od koncerata, festivala, promocija, i svih onih evenata u kojima smo istinski uživali u prvim redovima, uz svoje omiljene glazbenike, dijeli nas još dosta vremena.

Upravo zbog toga, pokrenula su se neka nova događanja, prije svega prilagođena situaciji u kojoj živimo.

Pročitaj više

Najljepše moderne, klasične i tradicionalne kompozicije hrvatskih i svjetskih skladatelja u izvedbi jedinstvene Ane Rucner

 

 

Jedna je od najinovativnijih predstavnica klasične glazbe u Hrvatskoj, violončelistica Ana Rucner u subotu, 8. kolovoza 2020. održat će multimedijalni koncert „Croatian Heritage: World Classics & Croatian Beauties“ na Ljetnoj pozornici u Opatiji.
 

Pročitaj više

Siget i Opatija prvaci 15. seniorskog PH u odbojci na pijesku

 

Okupljanjem u Podstrani završeno je 15. izdanje seniorskog Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Nakon Zagreba i Pule, ovo je bila treća i posljednja postaja prvenstva najatraktivnijeg ljetnog sporta. Kod seniorki prvo su mjesto zauzele odbojkašice KOP Siget dok je kod seniora prvak ekipa KOP Opatija.

 

Pročitaj više

Traži se!

  • Traže se informacije o nepoznatom muškarcu iz Opatije.

Pročitaj više

Opatija: Uhvaćen kradljivac bicikla

 

Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili 37-godišnjeg hrvatskog državljanina. Sumnjiči se za počinjenje kaznenog djela krađe bicikla što ga je počinio u ponedjeljak, 13. srpnja u večernjim satima, iz otvorene garaže na području Opatije.

 

Zahvaljujući pravovremenoj dojavi i angažmanu opatijskog građanina koji je vidio počinitelja, 37-godišnjaka su policijski službenici pronašli ubrzo po počinjenju kaznenog djela i uhitili.

Pročitaj više

U Hrvatskoj 200 do 300 tisuća djece živi u siromaštvu

Zbog pandemije COVID-19 i ekonomskog pada očekuje se povećanje siromaštva među djecom.

Pročitaj više

Opatijski vremeplov od idućeg tjedna vodi na putovanje kroz tajne povijesti Opatije

Dobro prihvaćeni program Opatijski vremeplov ove će godine uključivati kostimirane šetnje kroz povijest Opatije koje će se održavati srijedom navečer, izložbe oldtimera utorkom ali i svakodnevne koncerte u Glazbenom paviljonu Parka Angiolina. Svi programi su besplatni.

Opatija – Tajne povijesti najstarije turističke destinacije i ove će godine svim posjetiteljima otkriti Opatijski vremplov. Programi ovog događanja koje je prošle godine naišlo na velik interes gostiju počinju u ponedjeljak, 13. srpnja i potrajat će do 31. kolovoza.

Pročitaj više

Zbog pogoršane epidemiološke situacije koncert Zdravka Čolića odgođen za 2021.

 

Iako smo se do zadnjeg trena nadali da će se koncert Zdravka Čolića 18. srpnja uspjeti održati ispod otvorenog neba opatijske Ljetne pozornice, koncert se nažalost ipak mora odgoditi zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19.  

Pročitaj više

Cesta Plahuti Opatija

U povodu dovršetka investicije, u Opatiji je upriličen obilazak novouređene prometnice Put za Plahuti. Vrijednost investicije je milijun i 870 tisuća kuna.

Pročitaj više