Opatija

Zaplijenjeno više od 16 kilograma marihuane proizvedene u laboratoriju na opatijskom području

 

Kontinuirani i sustavni rad policijskih službenika Policijske postaje Opatija u cilju suzbijanja kažnjivih radnji iz domene zlouporabe droga rezultirao je otkrivanjem laboratorija za uzgoj indijske konoplje i proizvodnju marihuane te kriminalističkim istraživanjem nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom. Naime, jučer 29. ožujka policijski službenici opatijske policije temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci u jednom od mjesta na širem području Opatije obavili su pretragu obiteljske kuće osumnjičenoga.

Pročitaj više

LRH za predstojeću sezonu najavljuje zapošljavanje 500-tinjak sezonskih radnika, a do kraja svibnja otvorenje ukupno 10 hotela

Hotelska grupacija Liburnija Rivijera hoteli ubrzano se priprema za predstojeću turističku sezonu. Opatijski hotel Palace Belvue jedini je hotel koji je trenutno otvoren. Do Uskrsa otvorit će još dva, a do sredine svibnja ukupno 10 hotela

Pročitaj više

Opatijska kronika

Dobreć je dobio novi sportsko rekreacijski ali i društveni centar. Riječ je o prostoru nekadašnjeg boćališta a koji je obnovom i rekonstrukcijom dobio posve drugu namjenu.

Pročitaj više

Svjetski dan potrošača

Problemi kod online kupovine, ali i nezadovoljstvo javnim uslugama, ono što muči potrošače Primorsko-goranske županije

 

Pročitaj više

Opatijski kukali organizirali nesvakidašnji oproštaj od Panonskog mornara

Opatijski kukali na terasi hotela Kvarner organizirali oproštaj od Đorđe Balaševića

Pročitaj više

Opatijska kronika

Dječak na kariću koji pozdravlja publiku novi je simbol Opatije, odnosno Balinjerade, jedinstvene manifestacije koju je prije punih 38 godina osmislio Duško Jeličić Dule

Pročitaj više

Opatija se oprostila od Balaševića

Opatijski kukali na terasi hotela Kvarner organizirali oproštaj od Đorđe Balaševića

Pročitaj više

Opatija - prva jedinica lokalne samouprave u PGŽ koja ukida prirez

Gradonačelnik Opatije Ivo Dumić će na prvoj idućoj sjednici Gradskog vijeća predložiti potpuno ukidanje gradskog prireza od 7,5% kako bi se konkretno zaštitio standard svih građana. Biti će to najsveobuhvatnija mjera kojom se izravno zahvaćaju svi zaposleni građani koji će to osjetiti na svojim osobnim dohodcima. 

Ovime će Opatija postati  prva jedinica lokalne samouprave u Primorsko-goranskoj županiji  koja u potpunosti ukida prirez. 

Rekao je na konferenciji na novinare gradonačelnik Ivo Dujmić. 

 

Opširnije u Dnevniku Kanala Ri u 18 sati

Pročitaj više

Opatijski Advent dobio svjetsku potvrdu kvalitete: Uvršten u katalog Light Magazine

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača svjetlosnih dekoracija Blachere Illumination uvrstio je fotografiju Opatije u blagdanskom ruhu u svoj katalog Light Magazine za 2021. godinu. Time je Opatija postala uzor i inspiracija organizatorima sličnih događanja diljem svijeta.

Pročitaj više

U Opatiji svečano otvorena skulptura i izložba posvećena Balinjeradi

Skoro četiri desetljeća duga tradicija Balinjerade u Opatiji dobila je svoju skulpturu u bronci, akademske kiparice Tatjane Kostanjević. Ona je danas svečano otvorena zajedno s izložbom postavljenom u čast ove jedinstvene karnevalske manifestacije.

Pročitaj više

U gradu Opatiji potpisali su ugovor sa Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu , no nisu ni sanjali da će na projekt čekati gotovo godinu dana

Spriječiti pretjeranu i neprimjerenu gradnju na području Opatije bio je cilj predstavnika grada kada su prije nepunih godinu dana donijeli odluku o izmjeni i dopuni urbanističkog i prostornog plana grada.

Pročitaj više

Prvi u Hrvatskoj: Kreće program usavršavanja - Menadžment hotelske prodaje i front office

Novi program usavršavanja Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija: Menadžment hotelske prodaje i front office

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu po prvi puta u Hrvatskoj pokreće jedinstveni program za stručno usavršavanje u hotelskoj prodaji pod nazivom 'Menadžment hotelske prodaje i front office'. Program donosi stručna znanja koja polaznicima prenose poznati eksperti iz hotelske industrije.

Pročitaj više

Ovog Valentinova All you need is love u romantičnoj Opatiji

 

Festival Opatija vas poziva da najromantičniju noć u godini provedete u dobrom društvu na svečanom koncertu Marka Tolje u velikoj dvorani centra Gervais.

Pročitaj više

Otuđili parfeme u vrijednosti 120.000 kuna

 

Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji sa službenicima Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 18 i 20 godina, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Pročitaj više

Četiri obitelji s područja Liburnije otvorilo je vrata ali i srca stradalnicima iz potresom pogođenih područja

Na Staru je godinu u Opatiju stigla prva obitelj stradalnika, kojima su se zatim priodružile još tri obitelji s područja Mošćenica, Petrinje i Siska. Udomile su ih 3 obitelji iz Opatije i jedna iz Lovrana.

Pročitaj više