Opatija

Prvi u Hrvatskoj: Kreće program usavršavanja - Menadžment hotelske prodaje i front office

Novi program usavršavanja Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija: Menadžment hotelske prodaje i front office

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu po prvi puta u Hrvatskoj pokreće jedinstveni program za stručno usavršavanje u hotelskoj prodaji pod nazivom 'Menadžment hotelske prodaje i front office'. Program donosi stručna znanja koja polaznicima prenose poznati eksperti iz hotelske industrije.

Pročitaj više

Ovog Valentinova All you need is love u romantičnoj Opatiji

 

Festival Opatija vas poziva da najromantičniju noć u godini provedete u dobrom društvu na svečanom koncertu Marka Tolje u velikoj dvorani centra Gervais.

Pročitaj više

Otuđili parfeme u vrijednosti 120.000 kuna

 

Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji sa službenicima Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 18 i 20 godina, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Pročitaj više

Četiri obitelji s područja Liburnije otvorilo je vrata ali i srca stradalnicima iz potresom pogođenih područja

Na Staru je godinu u Opatiju stigla prva obitelj stradalnika, kojima su se zatim priodružile još tri obitelji s područja Mošćenica, Petrinje i Siska. Udomile su ih 3 obitelji iz Opatije i jedna iz Lovrana.

Pročitaj više

Opatijska kronika

- Koliko je Grad Opatija odlučan u svoj intenciji da se osim kao turistička destinacija afirmira i kao međunarodni konferencijski centar govori i specijalno ovlaštenje dodijeljeno Srđanu Kerimu, uglednom diplomatu s opatijskom adresom.

- Opatijski kukali otvorili su kupališnu sezonu.17. godinu za redom prvog dana nove godine.

- Iza Grada Opatije još je jedna poslovna godina. Ovoga puta, zbog svima znanih okolnostti, nešto teža i zahtjevnija od prethodnih. U 2021. uslijedit će i pravi investicijski ciklus koji će se većim dijelom ostvariti iz sredstava fondova Europske unije.

Pročitaj više

Ugostili smo u Planetu Ri vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Opatija koji su pomogli u sanaciji štete u Petrinji

Sudjelovanje Javne vatrogasne postrojbe Opatija u sanaciji štete u Petrinji i uloga belgijskih ovčarki Rain i Ita 

Pročitaj više

Prašina se slegla, dojmovi neće još dugo

Na potresom zahvaćenim područjima trenutno je 120 osoba iz svih službi sustava civilne zaštite PGŽ, među njima i preko 40 vatrogasaca, donosimo dojmove opatijskih vatrogasaca

Pročitaj više

Hubbazia - Centar za inovacije u turizmu

U Opatiji u Vili Antonio uspostavlja se poduzetnički inkubator Hubbazia - Centar za inovacije u turizmu, a u planu je i revitalizacija Ville Angioline.

GOST: 1. EMIL PRISKIĆ, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije

Pročitaj više

Opatijski kukali tradicionalno otvorili sezonu kupanja

Opatijski kukali otvorili su kupališnu sezonu 17. godinu za redom prvog dana nove godine.

Pročitaj više

Opatijska kronika

U umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji otvorena je izložba Romantično srce Opatije kojom se obilježava 175 godina opatijske perivojne arhitekture i 70 godina kontinuiranog institucionalnog održavanja opatijskih perivoja.

Ovo nam predblagdansko vrijeme zbog svima dobro poznatih razloga prolazi puno skromnije i tiše. Ipak Opatija poznata po svojem bajkovitom blagdanskom ugođaju nam i ove godine pruža poseban ugođaj.

Pročitaj više

Romantično srce Opatije

U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer otvorena izložba kojm se obilježava 175 godina brige o opatijskim parkovima.

Pročitaj više

U Opatiji u svega 10 otvorenih hotela odmara oko 400 gostiju

U Opatiji u svega 10 otvorenih hotela odmara oko 400 gostiju. Vikendom ih je nešto više oko 1000 prevenstveno domaćih i u nešto manjem broju stranih

Pročitaj više

Uđite u čarobnu bajku opatijskog Adventa: krenite u virtualnu šetnju Opatijom

 

Blagdanska atmosfera Opatije prenijeta je u virtualni svijet i dostupna svima. Posjetitelji mogu doživjeti svaku od 19 opatijskih adventskih lokacija danju i noću u 360 stupnjeva, razgledati grad iz nebeskih visina te „ući“ u opatijske crkve.

Pročitaj više

Nagrađeni najbolji volonteri Liburnije

Povodom Međunarodnog dana volontera, Udruga Žmergo, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija i Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front dodjeljuju priznanja najboljim volonterima Liburnije u 2020. godini u desetak kategorija, s ciljem promocije i razvoja volonterstva, prepoznatljivosti volontera i vrednovanja njihovog doprinosa zajednici, sukladno Natječaju za najvolontere Liburnije “VoLi”.

Pročitaj više

Opatijska kronika

Blagdani još nisu ni krenuli a vrijeme darivanja je počelo, barem kada je u pitanju Grad Opatija. Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić u pratnji suradnika razveselio je djelatnike KBC-a Rijeka, točnije mališane na Kantridi.

Pročitaj više