Ostale emisije

Civilno društvo

Tema: Društvo hrvatskih književnika- Ogranak Rijeka ima novog predsjednika Davora Grgurića.

Pročitaj više

Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije

Tema: Aktualnosti iz rada ŽUC-a PGŽ

GOST: 1. ROBERT MARŠANIĆ, ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije

Pročitaj više

Prevencijom do zdravlja

Tema: Zdravstvena ispravnost hrane-hacap, higijenski minimum - kontrole iste ili ne s obzirom na rad ugostiteljskih objekata, sigurnost hrane

Pročitaj više

K.D. Čistoća dodjeljuje vlastite spremnike kućanstvima

Na području Rijeke kreće prikupljanje otpada “od vrata do vrata” komunalno društvo čistoća nastavlja nadogradnju i unaprjeđenje sustava prikupljanja otpada na način da se na cijelom području djelovanja sukcesivno uvodi individualni sustav u sklopu kojeg će svim korisnicima biti dodijeljeni vlastiti spremnici za otpad, čime će se osigurati kontrola nad vlastitim otpadom, spriječiti neovlašteno korištenje spremnika, a očekuje se i povećanje količina odvojeno prikupljenih reciklabilnih frakcija uz povećanje kvalitete odvojenih vrsta otpada.

Pročitaj više

Civilno društvo - Godišnju nagradu Općine Matulji za doprinos u kulturi dobila je Udruga Domoljub 1909 Rukavac

Tema: Godišnju nagradu Općine Matulji za doprinos u kulturi dobila je Udruga Domoljub 1909 Rukavac

GOŠĆA: 1. MARIJANA KALČIĆ, predsjednica Udruge Domoljub 1909 Rukavac

Mješoviti pjevački zbor „Štorija“ iz Rukavca dio je Udruge „Domoljub 1909.“ te postoji od 2011. godine.

UDRUGA DOMOLJUB 1909 RUKAVAC Mješoviti pjevački zbor “Štorija” osnovan je u proljeće 2011. godine i okuplja 20-tak članova. Dramsko –instrumentalno-plesno-scenska sekcija počela se sa radom početkom godine i pripremila čakavsku kantanu štoriju po nekadajnu „V Rukavac ni po kozu“ čija je premjera bila u sklopu manifestacije „Večer od kanta i štorije“. Likovna sekcija.

Pročitaj više

DOČEK 2021. NA KANALU RI

Ovoga puta zbog epidemioloških razloga zabranjeni su veliki koncerti i dočeci. No, mi na Kanalu Ri nismo odustali od ideje da vas zabavimo. Potrudili smo se da uz pjesmu, bez politike, korone i prirodnih katasrofa, u novu godinu uđemo veselo, s nadom u bolje sutra, u bolju 2021.

U novogodišnjoj emisiji pripremili smo kolaž s humanitarnih koncerata Sve za našu djecu te dva zabavna i popularna benda: L´amour i Super Cover band.

Voditelji programa bili su Sandi Bujan Cvečić i Larry Ambrozich.

Pročitaj više

Civilno društvo - 28.12.2020.

18. izdanje I Festivala, manifestacije koja pokazuje stvaralaštvo i postignuća djece s teškoćama u razvoju te osoba s invaliditetom, ove je godine zbog pandemije koronavirusa predstavljeno u filmskom obliku.

Pročitaj više

Prevencijom do zdravlja - Mikrobiološki odjel obavlja javno-zdravstvenu i specijalističko konzilijarnu mikrobiološku djelatnost

Mikrobiološki odjel obavlja javno-zdravstvenu i specijalističko konzilijarnu mikrobiološku djelatnost od interesa za Primorsko-goransku županiju. Na Odjelu se provodi cjelovita rutinska bakteriološka obrada uzoraka, te niz mikoloških, parazitoloških, seroloških i molekularnih dijagnostičkih pretraga.

Mikrobiološki odjel sudjeluje u stručnim i znanstvenim ispitivanjima, te kao nastavna baza Medicinskog fakulteta provodi praktičnu i teorijsku edukaciju iz područja humane mikrobiologije.

GOŠĆA:
1. DOLORES PERUČ, dr.med., voditeljica Mikrobiološkog odjela
Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ

Pročitaj više

Civilno društvo

Tema: Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Ove godine, Udruga „Vida“ želi upozoriti cjelokupnu javnost na rizike konzumacije psihoaktivnih sredstava i razvoja ovisnosti u kontekstu pandemije COVID-19 kako bi potaknula osvještavanje problematike zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti.

Pročitaj više

Naša Crikvenica

Otkrivanjem spomenika nazvanog Vječni plamen Crikveničani su počeli s obilježavanjem Dana sjećanja na žrtve Vukovara. Tijekom ratnih stradavanja 1991. godine Crikvenica je postala utočištem brojnim prognanim Vukovarcima.

Pročitaj više

Svjetski dan dijabetesa i korona: noseći masku čuvate djecu i odrasle oboljele od dijabetesa za koje Covid 19 može biti poguban

Nikad nebezbrižnija godina za oboljele od dijabetesa. Kako se u “novom normalnom” snalaze dijabetičari doznali smo od Adriane Modrušan i Aleksandre Marović iz Udruge dijabetičara Mellitus Rijeka, a koje smo povodom Svjetskog dana dijabetesa 14. studenog ugostili u Planetu Ri. 

Njihova poruka glasi: nosite maske, držite razmak, ostanite kući ako sumnjate na virus, jer do vas se može nalaziti dijete s dijabetesom kojem Covid 19 može uzeti život!

Pročitaj više

Prevencijom do zdravlja

Tema: Covid 19 u školskoj i studentskoj populaciji

GOŠĆA:  prim. NATAŠA DRAGAŠ ZUBALJ, univ.spec., dr.med.,spec.školske medicine, voditeljica Odjela školske i sveučilišne medicine

Pročitaj više

Od mora do gorja - Kastav ( U Žegotima svečano otvoreno Novo Groblje Kastav )

Svečanim otvorenjem u Žegotima, završen je projekt izgradnje prve faze Novog groblja Kastav, investicije vrijedne 6,7 milijuna kuna. Rekonstruira se i prometnica u Žegotima, cesta koja spaja Kastav i Viškovo duga 500 metara.

Pročitaj više

Uključi s(v)e

Luka Zaharija i Roland Bugnar iz Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije. Više o njihovom radu u emisiji

Pročitaj više

Civilno društvo

Tema: Udruga Spirit i 18. Festival Uhvati film. Danas retrospektiva u kinu u Krku u 19 sati, 27.10. online, a 9.i 10.11. u Rijeci u HKD-u. Potrebne rezervacije.
Ove godine pristiglo je oko 450 filmova iz 40 tak zemalja od kojih je odabrano 30 tak iz 17.

GOŠĆA:
1.LAURA GRUBIŠIĆ, prof.rehab., članica Udruge Spirit

Pročitaj više