Policijski službenici pokazali veliko srce!

Povodom blagdana i ove je godine u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj provedena humanitarna akcija. Uključili su se brojni djelatnici policije, a prikupljeni novci donirani su Društvu za istraživanje i potporu. Njihovo djelovanje je posebno usmjereno na skupine djece i mladih s manje mogućnosti. “ To su oni koji imaju osobnu invalidninu i skupine kombiniranih teškoća od intelektualnih do mentalnih bolesti. Svima njima je zajedničko to što nemaju potporu vršnjaka i u okolini. – objasnila je Marta Berčić, predsjednica DiP-a.

Zato je jedna od aktivnosti društva usluga poludnevnog boravka u Dnevnom centru Prijatelji. Trenutno ju koristi 30-tak korisnika u dobi između 18 i 35 godina. Budući da im je postojeća kuhinja neodgovarajuća, potrebna im je nova. Njihove potrebe je prepoznala policijska uprava primorsko-goranska te je organizirala humanitarnu akciju. U nju su se uključili brojni djelatnici policije. “ Policijska uprava primorsko goranska već tradicionalno 6 godinu sudjeluje u ovakvim akcijama. Svake godine odaberemo jednu ustanovu za koju saznamo da joj treba naša pomoć. Ovoga puta smo saznali preko naše zaposlenice, mame koja ovdje ima dijete. “ – rekao je Hari Brnad, zamjenik načelnika PU primorsko goranske.

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji prikupljeno je i na račun DIP-a Rijeka uplaćeno sveukupno 11.170 kuna. Donirana novčana sredstva Društvo za istraživanje i potporu korist će za obavljanje vodoinstalaterskih, elektro i keramičarskih radova te postavljanje nove kuhinje.