Rab

Sjajna turistička sezona na Rabu, a rezervacije za rujan ne prestaju stizati

Trenutno na podoručju Grada Raba boravi oko 10 tisuća turista, a sudeći po rezervacijama i rujan bi mogao biti turistički odličan na Rabu.

Pročitaj više

Otvoren senzorni kabinet u Psihijatrijskoj bolnici Rab:Pomaže kod stresa i burn out-a

Župan Zlatko Komadina otvorio senzorni kabinet, rođendanski poklon Psihijatrijskoj bolnici Rab vrijedan 200 tisuća kuna

Pročitaj više

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima ministar Oleg Butković posjetio Goli otok i Sveti Grgur

Pročitaj više

Završio je Festival skulptura na Rajskoj plaži u Loparu

Priznanje za najbolju skulpturu odnio je Petar Popijač s likom Gusjenice, a posjetitelji su mogli vidjeti i ostale likove iz spomenute poznate bajke poput Mačke, Blizanaca, Alise u pijesku i drugih.

Pročitaj više

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ: Cijepljenje protiv COVID-19 od sada moguće i u lokalnim ispostavama bez prethodne najave

 

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije s ciljem što bržeg procjepljivanja opće populacije omogućio je cijepljenje građana Primorsko-goranske županije protiv bolesti COVID-19 i u lokalnim ispostavama NZZJZ, a novost je da građani od sada u lokalne ispostave mogu doći na cijepljenje i bez posebne prethodne najave.

 

Pročitaj više

Župan Komadina otvorio nove prostore Insule -županijske specijalne bolnice za psihijatriju i rehabilitaciju na Rabu

Župan Zlatko Komadina otvorio je danas obnovljene prostore “Insule – županijske specijalne bolnice za psihijatriju i rehabilitaciju” na Rabu gdje je u rekonstrukciju paviljona kompleksa bolnice, Županija uložile 32 milijuna kuna. “Primorsko-goranska županija je najveći investitor na otoku Rabu. Ulaže se u Dom za starije u suradnji s Gradom Rabom, dograđuje se škola, ulaže se u pomorsko dobro, a kruna današnjeg posjeta Rabu je otvorenje, rekao bih nove bolnice za naše Rabljane, s novim djelatnostima kojima se okreće naša bolnica s perspektivom razvoja zdravstvenog turizma. U ovaj bolnički kompleks smo u zadnjih 20 godina uložili 75 milijuna kuna, a ovo su zadnja dva presotala paviljona koja smo obnovili. Time smo omogućili značajan iskorak u pružanju zdravstvenih usluga, primarno građanima Raba kao i cijelog otoka. Ovo bolnica danas je “kućica u cvijeću” u odnosu na ono što smo zatekli pred 20 godina”, rekao je župan zahvalivši se ravnateljici i svim djelatnicima Bolnice kao i gradonačelniku Raba na podršci županijskim projektima.

Pročitaj više

Prve stanarke uselile u ispostavu Doma za starije osobe Mali Kartec u Rabu

Dom za starije osobe Mali Kartec jučer je primio prve dvije stanarke u dislociranoj jedinici Doma u Rabu. Kroz naredna dva tjedna očekuje se prijem još desetak korisnika tog novouređenog prostora za smještaj starijih osoba s otoka Raba.

Pročitaj više

Radovi na rekonstrukciji Pumpurele gotovi do početka sezone

Radovi na rekonstrukciji gata Pumpurela, ribarske luke u luci Rab trebali bi biti okončani u travnju, a završetak čitavog projekta planiran je prije početka nove turističke sezone.

Pročitaj više

Ana Debelić - brončana rulometašica

Predaha nema za drugu brončanu reprezentativku iz našeg kraja, Rabljanku Anu Debelić. Ona zbog obaveza prema svom klubu, već sutra putuje za Rusiju.

Pročitaj više

Motiv rapske torte natječe se za titulu najljepše marke Mediterana

Prigodna poštanska marka s motivom rapske torte natječe se za titulu najljepše marke u kategoriji tradicionalne mediteranske gastronomije.

Pročitaj više

Ne miruju projekti u Lučkoj upravi Rab

U ožujku sljedeće godine gat Pumpurela u Rabu zasjat će novim sjajem  a u Županijskim tema ugostili smo ravnatelja Županijske lučke uprave Rab Nenada Debelića.

Pročitaj više

Rab: Art kamp 2020

Pozivamo Vas na Art Kamp Rab 2020 u organizaciji Divan Teatra. Kroz sedam dana sedmosatnih radionica, imat ćete priliku susreti se s troje različitih voditelja, kružnim principom radionica imat ćete priliku susreti se s tri različita, međusobno povezana pristupa teatru koji na kraju čine jednu cjelinu zaključenu izvedbom na Rapskoj tvrđi. Cilj kampa je razviti dramske kompetencije kako bi se polaznici mogli lakše i ugodnije baviti teatrom. Tako ćete poraditi na svojem javnom nastupu, samopouzdanju i kreativnosti.

Pročitaj više

Počinju radovi na rekonstrukciji ribarske luke Pumpurela u Rabu vrijedni gotovo 20 milijuna kuna

Potpisan je ugovor o početku radova u ribarskoj luci Pumpurela u Rabu. Glavni cilj rekonstrukcije gata Pumpurela je cjelovito uređenje ribarske infrastrukture za potrebe ribara na postojećem lukobranu.

Pročitaj više

Slobodno kretanje unutar PGŽ

U Primorsko-goranskoj županiji ukinute su propusnice, građani mogu nesmetano putovati Primorjem, Gorskim kotarom i na otoke

Pročitaj više