Rijeka prva u Hrvatskoj uvodi zdravstveni odgoj u škole

skola_11062016_123RF

Rijeka prva u Hrvatskoj uvodi zdravstveni odgoj u škole. Cilj je djecu i mlade pripremiti za zdrav, zadovoljan i sretan život, a javno predstavljanje kurikuluma bit će u listopadu.

  • Nama je jako važan zdravstveni odgoj i obrazovanje upravo zato što se pokazala potreba jer Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je zdrava osoba ne samo ona kada govorimo o izostanku bolesti nego koja ima jedan uravnotežen život i emocionalno, mentalno i fizičko da je pri tome izuzetno važno, rekla je zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan.

Program je namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Predstavljanjem kurikuluma završit će se prva faza pripreme uvođenja Zdravstvenog odgoja i obrazovanja u riječke škole dok će se sljedeća faza privesti kraju s početkom iduće godine, a riječ je o izradi priručnika namijenjenog učenicima.

  • Sljedeće školske godine bi krenuli sa pilot projektom u nekoliko naših škola i onda naravno evaluacija programa što uvijek radimo kako bi imali prave pokazatelje što treba mijenjati, što treba zadržati, onda bi krenuli u 2025./26. u svim školama čiji smo osnivači – dodala je Krpan.
    Zdravstveni odgoj i obrazovanje osmišljeno je kao izvannastavna aktivnost koju bi učenici slušali 2 sata tjedna po uzoru na Građanski odgoj i obrazovanje kojeg je također grad Rijeka prvi uvrstio u školske programe škola kojima je osnivač.