Štrajk se nastavlja, smeće se gomila: Radnici Čistoće ne odustaju od svojih zahtjeva, ali su odvezli otpad oko bolnica, vrtića i škola

U Rijeci i okolici kontejneri i dalje puni. Smeće se nakuplja, a odvoza nema. Djelatnici Komunalnog društva Čistoća u štrajku su drugi dan.

Gradonačelnik Marko Filipović ponudio je povećanje netto plaće od 15%.

-“Ono što je ponuđeno, mislim da je korektno i optimalno sada sa naše strane. Nastavit ćemo razogovore sutra jer se danas očigledno nisu odazvali na sastanak. Ne možemo pregovarati s nekim tko se odaziva na sastanke, rekao je gradonačelnik Marko Filipović.

Ćenan Beljulji iz KD Čistoća poručuje -“Zahtjevi su povećanje 30% plaće neto. Jasno i glasno. Mi nemamo što pregovarati.

Gradonačelnik Marko Filipović kaže da mu taj zahtjev djeluje kao ultimatum:

“Ja sam čovjek koji je za dialog i za razgovor i vjerujem da u jednoj konstruktivnoj raspravi i dijalogu možemo postići rješenje, kaže gradonačelnik.

No unatoč štrajku naglasio je korektan potez radnika u štrajku:

-” Drago mi je da su djelatnici Čistoće danas izašli na teren i barem interventno odradili odvoz otpada sa lokacija bolnica, vrtića i škola.

U odnosu na jučerašnji prvi dan štrajka, broj radnika koji je u obustavi rada danas se znatno povećao.

-“Dobili smo podršku od djelatnika Uprave čistoće, dobili smo podršku od svih Reciklažnih dvorišta i čistačica. Dobili smo maksimalnu podršku, po mojim informacijama oko 440 ljudi ne radi , što znači gotovo cijelo Komunalno društvo Čistoća više ne radi, kaže Beljulji.

U reportaži pogledajte što o štrajku kažu građani. Mišljenja su podijeljena