Švedski stol u OŠ Lovran: Meni je ova marenda jedan od najboljih trenutaka u danu 

Jedinstveni u Primorsko-goranskoj županiji, a sigurni smo i šire. OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu svojim učenicima za marendu nudi švedski stol.

  • Meni je ova marenda jedan od najboljih trenutaka u danu jer nikad nisam probao bolju marendu od ove, rekao nam je Nikolas, učenik 2. razreda.

Dječja iskrenost i sreća nema cijene. I da ovo nije hotelski doručak, već marenda u osnovnoj školi.

Stol je raznolik, mlijeko, jogurt, žitarice, sir, salama, voće, povrće, voće i povrće svaki dan, za sve učenike naše škole, objasnila je ravnateljica škole Iva Erceg.

A učenika ima 423, od toga njih 400 prima školsku marendu. No i prije odluke Vlade o besplatnom obroku, 80 posto njih uzimalo je marendu u školi.

  • Uzeo sam si sendvič, za popit čaja i ako ima neki kolač ili puding. Što misliš o vašoj marendi? Da je savršena, da je marenda skoro najbolja u Hrvatskoj, objašnjava nam Gabrijel, učenik 6. razreda.

Proteklih mjesec dana odlukom Vlade učenici u školama imaju jedan besplatan obrok. U cijeloj državi uzima ga 96 posto učenika. No velike su razlike u marendama školaraca od škole do škole. U Lovranu učenici tako sami biraju što žele jesti.

  • Roditelji su zadovoljni, mi smo sa njima ušli u tu priču preko školskog odbora, tako da su prihvatili i dali nam veliku podršku, ističe ravnateljica.

S marendom na principu švedskog stola škola je počela još prije 6 godina, za vrijeme pandemije su obustavili ovakav način marende, ali početkom ove školske godine sve su vratili na staro. Više u videoprilogu.