Učenici Marina, Luka i Marko dobitnici su državnog priznanja Imperial za svoj humanitarni rad

Učenici Marina, Luka i Marko dobitnici su državnog  priznanja Imperial za svoj humanitarni rad

Dvije škole iz naše Županije ovogodišnji su  dobitnici prestižnog Godišnjeg priznanja “Imperial” koja se svake godine dodjeljuje za sudjelovanje učenika u projektima zajednice u kojoj žive te time podižu njen ugled i ugled same škole koju pohađaju. Riječ je, podsjetimo, o jedinstvenom priznanju u Republici Hrvatskoj koje se dodjeljuje u trajni spomen na 402 poginule djece, civilnih žrtava Domovinskog rata.
Dodjeljuje se djeci koja se ističu humanitarnim radom i projektima kojima podižu ugled svoje životne zajednice i škole te su time simbol nade i vjere u bolju Hrvatsku.Dodjela je održana jučer na Svjetski dan djece  u hotelu Hilton Imperial u Dubrovniku.

Dobitnici su učenici Elektroindustrijske i obrtničke škole, Luka i Marko Bosančić koji su se istaknuli sudjelovanjem u humanitarnom projektu “Teens 4 Kids”. Projekt je bio usmjeren na pružanje podrške Domu sv. Ana u Rijeci.
Kao maturanti su za maturalni rad odabrali ugradnju senzornih elemenata u sobu za igru djece štićenika ovog doma.
Riječ je, podsjetimo, o jedinstvenom priznanju u  Hrvatskoj koje se dodjeljuje u trajni spomen na 402 poginule djece, civilnih žrtava Domovinskog rata.
Dodjeljuje se djeci koja se ističu humanitarnim radom i projektima kojima podižu ugled svoje životne zajednice i škole te su time simbol nade i vjere u bolju Hrvatsku. Učenike je na javni poziv prijavila voditeljica projekta vjeroučiteljica Marijana Medanić.

Osnovna škola Bakar također je dobila ovo hvale vrijedno priznanje. Za svoje humano djelovanje, hrabrost i ustrajnost tijekom liječenja bolesnog brata nagrađena je učenica 3. razreda Marina Alaburić koju je na javni poziv prijavila i predložila njena učiteljica Alma Hess.
Marina je učenica trećeg razreda iz Bakra koja je cijeli svoj kraj naučila kako je važno pomagati drugima te slijediti primjer dobrote. Lavinu dobrote na cijelom kvarnerskom kraju pokrenula je zbog malenog brata koji boluje od karcinoma.
-Marinin glas bio je toliko moćan da su se u akciju uključili svi. Ona je djevojčica velikog srca koja je sve svoje sugrađane potaknula da pomažu, vjeruju i čine dobro – zapisala je o Marini, između ostalog, njena učiteljica.

Foto: dulist.hr