Vinodolska

U Bribiru otkriveno starohrvatsko groblje

U Bribiru otkriveno starohrvatsko groblje, ostaci datiraju između 10. i 12. stoljeća. Nalazi će rasvjetliti period hrvatske povijesti o kojem se malo zna

Pročitaj više

Naša Vinodolska Općina

U posljednjih desetak godina povećan je interes za podizanjem novih maslinika u Vinodolskoj općini, što je rezultat zalaganja lokalne samouprave u revitalizaciju poljoprivrede.

Pročitaj više

Naljepše okućnice - Vinodolska Općina

U sklopu akcije Volim Vinodol, dodijeljene su nagrade za najljepše okućnice i vrtove Vinodolske Općine. Najljepše uređenu okućnicu u Vinodolu ove godine ima Lidija Drakulić.

Pročitaj više

Vinodolska Općina: povećava se broj maslinara čime se doprinosi revitalizaciji poljoprivrede

Tradicija uzgoja vinove loze, maslina, smokava i drugih poljoprivrednih kultura u Vinodolskoj dolini poznata je stoljećima. U posljednjih desetak godina povećan je interes za podizanjem novih maslinika, što je rezultat zalaganja lokalne samouprave u revitalizaciju poljoprivrede na području općine.

Pročitaj više

Naša Vinodolska Općina

Vinodolska Općina ima brojne povijesne i prirodne znamenitosti, a to je potvrdila i interpretacijska šetnja u Grižanama.

Pročitaj više

Interpretacijska šetnja Grižanama

Vinodolska Općina ima brojne povijesne i prirodne znamenitosti, a to je potvrdila i interpretacijska šetnja u Grižanama.

Pročitaj više

Naša Vinodolska Općina

U Grižanama je svečano otvoreno novo reciklažno dvorište vrijedno tri milijuna kuna. Projekt započet još 2015. godine sufinanciran je sredstvima Europskog kohezijskog fonda u iznosu od 85%, dok je ostatak sredstava dodala Vinodolska općina. Dvorište otvoreno na prostoru Poslovne zone Kamenolom u Grižanama doprinijet će povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, ali i gospodarskom razvoju čitavog kraja, rečeno je na svečanom otvaranju.

Pročitaj više

Novo reciklažno dvorište

U Grižanama svečano otvoreno reciklažno dvorište vrijedno tri milijuna kuna

Pročitaj više

Na Tribaljskom jezeru održana vježba spašavanja unesrećenih iz vode

Kako unesrećene i smrtno stradale osobe izvući iz vode te usput manevrirati čamcem i motornim pumpama za vodu, pokazali su djelatnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske Služba Rijeka tijekom pokazne vježbe održane na Tribaljskom jezeru.

Pročitaj više

Naša Vinodolska Općina

U današnjoj emisiji Vinodolske općine upoznat ćemo vas sa projektima koji su u tijeku

Pročitaj više

Primorsko-goranska županija Vinodolskoj općini darovala nekretninu u kojoj će biti smještena ambulanta Doma zdravlja PGŽ

Zamjenica župana Marina Medarić i načelnik Općine Vinodolske Marijan Karlić potpisali su ugovor o darovanju nekretnine u Grižanama namijenjene za zdravstvenu djelatnost. Primorsko-goranska županija prenijela je pravo vlasništva nekretnine na Vinodolsku općinu, bez naknade, a Vinodolska općina uložit će sredstava u sanaciju i uređenje nekretnine u kojoj će biti smještena ambulanta Doma zdravlja Primorsko-goranske županije.

Pročitaj više

Naša Vinodolska općina

Na raskrižju putova između Grižana i Drivenika u zaleđu Crikvenice smjestio se Tribalj. Mjesto poznato po Tribaljskom jezeru ali i po zanimljivim pusnim običajima.  Bela kumpanija sa zastavom i dvije harmonike protekli je utorak krenula u svoj četverodnevni pohod.

Pročitaj više

Griški krabunoški susret

14. Griški krabunoški susret okupio 17 grupa i 700 sudionika

Pročitaj više

Novi život frankopanskih kaštela u Primorsko-goranskoj županiji

Zahvaljujući Putovima Frankopana revitalizirano je 20 objekata povezanih s tom slavnom plemićkom obitelji u Primorsko-goranskoj županiji. Izdani su vodič i fotomonografija, izrađena je aplikacija za obilazak rute Putovima Frankopana, a uskoro kreću kvizovi, pričaonice i kreativne radionice za osnovnoškolce. Projekt je vrijedan 61 milijun kuna

Pročitaj više