Vrbovsko

Otvorena Gradska tržnica u Vrbovskom

Danas je u Vrbovskom na sajmeni dan pušten u rad novouređeni i opremljeni natkriveni prostor Gradske tržnice. Izgradnja nadstrešnice i kupnja opreme Grad Vrbovsko koštala je gotovo milijun kuna od čega je iznos od nešto malo više od 480 tisuća kuna osigurala Primorsko-goranska županija te 300 tisuća kuna Ministarstvo regionalnog razvoja.

Pročitaj više

Zamjenik župana Petar Mamula: Za sufinanciranje programa Grada Vrbovskog 224.500 kuna iz županijskog proračun

Županijski stožer civilne zaštite od samog početka epidemije vrlo je promptno reagirao, donoseći preporuke koje su već nakon dan ili dva donosili u Nacionalnom stožeru, što pokazuje da su pravilno procjenjivali razvoj situacije, a svojim preporukama najvjerojatnije i potencirali donošenje odluka nacionalne razine, rekao je zamjenik župana Petar Mamula komentirajući aktualnu situaciju oko epidemije korona virusom koja je prema najnovijim podacima za PGŽ bez naznaka uzlazne putanje. 

Pročitaj više

Kazneno prijavljen zbog krivotvorenja propusnice

 

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom, poradi sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

 

Riječ je o krivotvorenju aktualne propusnice za odlazak iz mjesta prebivališta, a koju je policijska ophodnja otkrila jučer oko 16 sati prilikom nadzora teretnog vozila na području Vrbovskog.

Pročitaj više

Gorani zaslužuju ljudski korektnu podršku Vlade RH

 

 

Načelnik Općine Fužine David Bregovac, , nazočio je sastanku u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na kojem je pred načelnicima i gradonačelnicima obuhvaćenih Zakonom o brdsko-planinskom području predstavljen istoimeni Program razvoja.

 

Zakon o brdsko-planinskom području stupio je na snagu prije više od godinu dana, a bez konkretnih mjera razvoja što je uzrokovalo krajnje nezadovoljstvo hrvatskih lokalnih samouprava. Od vladajućih se očekivala brža i efikasnija realizacija donesenog Zakona, no do toga nije došlo.

 

Pročitaj više

Cesta Plemenitaš - Zaumol - Blaževci

U lokalnu cestu Plemenitaš-Zaumol-Blaževci Županijska uprava za ceste u protekle dvije godine uložila je više od 3 milijuna kuna. 

Pročitaj više