Zbrajaju se štete nakon nevremena: Vatrogasci su imali 150 intervencija

Štete od posljedica nevremena koje je jučer zahvatilo Rijeku i okolicu još se zbrajaju. Te posljedice srećom su samo financijske, ozljeđenih nije bilo. Najgore je, čini se, bilo na Preluku.

-Došlo je najedanput, iznenada. Počelo je malo lagano puhati i gdje koja kap i najedanput nevrijeme veliko. Puhalo je jako, tamo je slomilo 3 grane, ovdje je jednu i sreća između 2 auta je palo, ali nije dugo trajalo I kada je bilo najgore vrijeme ja sam morao ići po stvari u auto da ne padne ovo, ali užasno je bilo, užasno nešto i zamračilo se je da se skoro ništa nije vidjelo, mrak, rekao je Ivan Kostić koji živi na Preluku.

Vatrogasci su imali burnu noć, a i današnji dan -odradili su 150 intervencija.
-Povećan broj intervencija je počeo sa onim naglaskom jučerašnjeg nevremena, to se nastavilo kroz noć i posljedice se saniraju još i tokom današnjeg dana. Što se tiče ove sada smjene trenutno smo na broju od nekakvih 50 intervencija, ali situacija se mijenja iz minute u minutu. Govorim o ovoj službujućoj smjeni, noćas je odrađeno 60-ak itervencija i jučer za vrijeme trajanja onog nevremena oko 90-ak intervencija. Da i još to traje, to nije definitivno konačni broj, rekao je Aeksansar Nemec , voditelj smjene JVP Rijeka.

Riječ je uglavnom o oštećenim osobnim automobilima, djelovima objekata te padu stabala koji ometaju promet.

-“Najznačajniji događaj je bio pad kontejnerskog mosta, dizalice na kontejnerskom terminalu, bila je riječ o tom krovu koji je odnesen pod udarima vjetra na Srdočima, a od ovih drugih stvari mislim da stvarno nema ništa jako specijalno za izdvojiti, barem ne u današnjoj našoj dnevnoj smjeni što odskače od nekakvog prosjeka bi se reklo,rekao je Nemec.

Riječko područje danas je opet u crvenom te treba pripaziti.