Zimska škola kemije dovela u Rijeku srednjoškolce iz cijele Hrvatske

Dio dana na predavanjima, a dio na vježbama u laboratoriju, i tako tjedan dana praznika. Riječ je o zimskom izdanju škole kemije koje se održava u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka.

Nije naporno, meni je jako zanimljivo jer sam htjela iskusiti rad u laboratoriju, jako sam sretna i oduševljena što sam praznike ovako provela, rekla je Anica.

Polaznici su došli iz cijele Hrvatske.

Ja sam se priavila jer me zanima farmacija onda mi svakako treba dodatna praksa, sviđa mi se jer je program zamišljen da prvo napravimo teoriju što bi se moglo dogoditi i dok radimo učimo, kazala je Allegra.

Riječ je o jedinstvenom projektu koji se u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi provodi u suradnji s Institutom Ruđer Bošković. Uz zimsko, Škola kemije ima i svoje ljetno izdanje, a programi su namijenjeni srednjoškolcima koji žele proširiti svoje znanje iz kemije.

Gradivo koje se obrađuje je nadogradnja na ono koje se obrađuje u srednjim školama.

Ovo je sedma godina da se škola održava, a program je za sve učenike besplatan. Za učenike koji dolaze izvan Rijeke osiguran je i smještaj u učeničkom domu kao i dva obroka. Više u videoprilogu.