ČVOR DIRAČJE SUTRA U PROMETU

Otvara se čvor Diračje, puni profil do Škurinja u prometu krajem lipnja

Otvara se čvor Diračje, puni profil do Škurinja u prometu krajem lipnja

Sutra bi u promet trebao biti pušten novi izlaz na čvoru Diračje u smjeru Kastva i Zameta. Tako će već za vikend čvor Diračje biti u punoj funkciji.
No unatoč tome riječka obilaznica neće u punom profilu ući u predstojeću turističku sezonu tako da će gužva i zastoja ipak biti, iako su prema najavama takve slike trebale biti stvar prošlosti.
– Polovicom petog mjeseca očekujemo prebacivanje prometa na južni novi kolnik dvosmjerno. Kreće sanacija sjevernog kolnika i sjeverne cijevi tunela Škurinje 2 i ti se radovi procjenjuju na nekih mjesec dana trajanja – rekao je glavni inženjer za promet Autoceste Rijeka- Zagreb Hrvoje Ordulj.
Pet kilometara punog profila između Diračja i Škurinja trebalo bi biti u prometu u drugoj polovici lipnja, dok je na drugom dijelu obilaznice od Škurinja do Orehovice situacija nešto složenija te bi ova dionica trebala biti puštena tek u kolovozu, doznajemo iz Autoceste Rijeka-Zagreb.
Zadovoljstvo otvorenjem dijela dionice Diračje-Škurinje ipak neće dugo trajati jer nas čeka još jedna sezona gužvi i zastoja na najfrekventnijoj riječkoj prometnici kojom u sezoni dnevno prođe i 40 tisuća vozila.