IVAN TURČIĆ NAPUSTIO KANTRIDU

Predsjednik Nogometnog kluba Rijeka podnio neopozivu ostavku

Predsjednik Nogometnog kluba Rijeka podnio neopozivu ostavku

Ono o čemu se posljednjih dana nagađalo, danas se i dogodilo. Ivan Turčić više nije predsjednik Nogometnog kluba Rijeka. Neopozivu ostavku dao je nešto iza 14 sati pred članovima Izvršnog odbora.
Nešto više od sat vremena zasjedao je Izvršni odbor riječkog prvoligaša. Epilog svega – neopoziva ostavka Ivana Turčića, sad već bivšeg predsjednika prvoligaša s Kantride. Šesnaestomjesečna vladavina ovog krčkog poduzetnika stigla je do kraja. S Kantride odlazi teška srca.
– Nisam više mogao izdržati taj pritisak, mislim da sam u ovih godinu i pol uložio maksimalni trud i da sam napravio sve što sam mogao napraviti, da li sam u tome uspio ne znam. U ovih godinu i pol dana ja sam se stvarno istrošio, moje zdravlje je narušeno – rekao je na konferenciji za novinare Ivan Turčić.
A narušena je i to opasno financijska slika kluba. Teška gospodarska situacija otjerala je i ono malo sponzora koji su bili vjerni klubu. Skupljeno je tek nešto više od 30 posto potrebnih novaca. Predsjednika su, kaže, iznevjerili bliski suradnici koju su mu obećavali barem 50 posto godišnjeg budžeta. Turčića je mogla spasiti jedino prodaja igrača.
– Do toga nije došlo i oni isto moraju shvatit da u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji kakva je, namaknut sredstva za funkcioniranje kluba je teško, a da klub bude 7. na ljestvici – dodaje Turčić.
S Turčićem ili bez njega klubu slijedi mučan proces preoblikovanja. Traženje potencijalnog kupca prva je zadaća, u igri su Ćiro Blažević, moćni biznismen Milan Mandarić, ili nepoznanica s Bliskog Istoka. O potencijalnim kupcima odlučivat će novi predsjednik. U roku od 30 dana trebala bi se sazvati izvanredna skupština kluba, kojeg će to tada voditi predsjedništvo na čelu s Izvršnim odborom.