Kostrena

Uskoro počinje 3. KuK (Kino u Kostreni)

Dio ovogodišnje manifestacije "Ljeto u Kostreni" je i treće izdanje KUK-a, kina na otvorenom u suradnji s Motovun film festivalom.

U ponedjeljak, 10. kolovoza na rasporedu je animirana obiteljska avantura „Pazi se čarobnjaka“, a u utorak, 11. kolovoza može se pogledati Oskarom nagrađenog „Parazita“. Projekcije započinju u 21 sat na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena. Ulaz je besplatan!

Pročitaj više

Pogodnosti za kostrenske učenike

Općina Kostrena sufinancirat će troškove mjesečne autobusne karte KD Autotrolej svim redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Kostrene koji dostave potvrdu o obavljanju obavezne učeničke prakse tijekom srpnja i kolovoza, ukoliko to pravo već ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi.  Zahtjev za refundiranje troška prijevoza od 25 % za srpanj i 100% za kolovoz, podnosit će se u Općini Kostrena od 26. kolovoza do 30.

Pročitaj više

Naša Kostrena

U novoj emisiji "Naša Kostrena" bili smo na otvorenju nove ceste u Pavekima; posjetili smo reciklažno dvorište na Urinju; obilježili smo i veliku, 25 godišnjicu TZ Kostena te se družili sa brojnim umjetnicima na likovnoj koloniji u Žurkovu. A kako su ova brojna događanja izgledala, pogledajte u nastavku.

Pročitaj više

Završeni radovi u kostrenskom naselju Glavani

Završeni su radovi na izgradnji 380 metara sanitarne kanalizacije u kostrenskom naselju Glavani. Investicija vrijedna oko 2 milijuna kuna financirana je iz sredstava naknade za razvoj na području Općine Kostrena, a provedena je putem Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija dok je Općina Kostrena izradila projektnu dokumentaciju i ishodila građevinske dozvole. U sklopu investicije izvedeni su novi priključci na kanalizaciju te izgrađeni novi i rekonstruirani postojeći vodovodni priključci.

Pročitaj više

Prigodnim programom obilježena 25. godišnjica Oluje

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak Kostrena, prigodnim je programom obilježila 25. godišnjicu vojno-redarstvene akcije Oluja. U sportskom dijelu programa na teniskim terenima u Žuknici održavao se dvodnevni teniski turnir, a u nedjelju 2. kolovoza, održan je malonogometni turnir te turnir u šahu, briškuli i trešeti.  U malom nogometu prvo mjesto pripalo je ekipi iz Opatije, drugo mjesto veteranima Pomorca, a treće mjesto ekipi iz Crikvenice. U teniskom turniru prvo mjesto osvojio je Zoran Antić, drugo mjesto Damir Grbić dok je treći Egon Bobanović.

Pročitaj više

Galebaši Tin i Edo Fike prvaci Hrvatske u klasi 420

Galebaši Tin i Edo Fike prvaci Hrvatske u klasi 420

Pročitaj više

Kostrenska obalna šetnica bogatija za atraktivni vidikovac i nove dizajnerske klupe

Iznad jedne od najljepših kostrenskih plaža postavljen je atraktivni vidikovac s klupama koje je dizajnirao poznati umjetnički kolektiv Numen/For Use, a izradila tvrtka Prostoria. Uređenje obalnog puta nastavlja se novim zanimljivim projektom za koji je Kostrena dobila bespovratnih 981 tisuću kuna.

Pročitaj više

Kostrena; najava edukativne online radionice o otpadu

Kao dio komunikacijskih aktivnosti projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Kostreni, u utorak 21. srpnja, od 18 do 19:30 sati na poveznici https://www.puppis.biz/kostrena održat će se edukativna online radionica o odvojenom prikupljanju otpada, ulozi i načinu rada reciklažnih dvorišta.

Pročitaj više

Reciklažno dvorište Kostrena

U Općini Kostrena izgrađeno je reciklažno dvorište vrijedno 3,5 milijuna kuna od čega je iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija dobiveno bespovratno 2 milijuna kuna. Reciklažno dvorište izgrađeno je na parceli površine 2.642 m2, nalazi se uz prilaznu cestu koja vodi od kružnog raskrižja Urinj prema glavnom ulazu u Rafineriju nafte Rijeka.

Pročitaj više

Berba lavande u Kostreni; od mirisnog cvijeta do čudesnog ulja

U kostrenskom eko parku Rasadnik, dan uoči ovogodišnje žetve lavande, održana je zanimljiva radionica kako od mirisnih cvjetova lavande postupkom destilacije nastaju eterično ulje i hidrolat. Članove iz udruge Ekoregija Kostrena i njihove goste iz Društva za istraživanje i potporu djeci i mladima, tome je podučila Maja Kriška, članica udruge Eterico, ali  Ekoregije. Vrijedni vrtlari Ekoregije osim sadnje i uzgoja lavande, vidjeli su i kako nastaje finalni proizvod.

Pročitaj više

Završna konferencija projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Kostreni

U Kostreni je održana završna konferencija projekta izgradnje reciklažnog dvorišta, vrijednog 3,5 milijuna kuna od kojih je nešto više od 2 milijuna kuna bespovratnih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Sredstva su dobivena prijavom Općine Kostrena na natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike „Građenje reciklažnih dvorišta“.

Pročitaj više

17. Likovna kolonija Kostrena 2020.

17. Likovna kolonija Kostrena 2020. Unatoč koronavirusu privukla oko 50 umjetnika iz zemlje i inozemstva.

Pročitaj više

Umjetnici pretvorili Kostrenu u veliku galeriju na otvorenom

Kostrena je tijekom vikenda ugostila dvije umjetničke kolonije. U organizaciji Likovne udruge Veli pinel na Trgu sv. Barbare u održana je 17. Međunarodna likovna kolonija. Pedesetak umjetnika amatera i profesionalaca, izlagalo je svoje radove na otvorenom. Pobjednicom u kategoriji profesionalnih slikara najboljim je proglašen gotov rad Georgette Yvett Ponte, a među radovima nastalim na licu mjesta (ex tempore), odabran je rad Kristine Kinkela Valčić. U kategoriji umjetnika amatera za izložen gotov rad nagradu je dobio Radovan Šmerl, a za ex tempore Željko Zorić.

Pročitaj više

Turistička zajednica Općine Kostrena obilježila 25 godina postojanja

Turistička zajednica Općine Kostrena obilježila je četvrt stoljeća postojanja kao važan pokretač turističkog razvoja Kostrene i brojnih zanimljivih manifestacija. Do 1995. godine Turističko društvo, a potom i Turistička zajednica, djelovali su u montažnom objektu na čijem je mjestu 2011. godine otvorena Kostrenska kuće, vrijedan primjer autohtone gradnje, u kojoj se danas nalazi sjedište Turističke zajednice Kostrene i njezin informativni centar.

Pročitaj više

Cesta Paveki

Završena je izgradnja nerazvrstane ceste u Pavekima, vrijedne 7 milijuna kuna. Općina Kostrena uložila je 4, 5 milijuna kuna dok je ostatak financiran iz naknade za obnovu i razvoj KD Vodovod i kanalizacija te manjim dijelom od strane Hrvatskih voda. Cesta je odmah po završetku radova puštena u promet. Postavljena je prometna signalizacija, a ovih dana trebao bi uslijediti tehnički pregled.

Pročitaj više