Kostrena

Najava webinara “Inovativnost – razmišljanjem izvan okvira nadvladajte izazove”

Inovativnost u poslovanju i zbog čega je ona važna, tema je druge radionice namijenjene kostrenskim poduzetnicima koja će se zbog epidemiološke situacije održati kao online webinar 4. studenoga 2020. s početkom u 18 sati.

Uz primjenjive alate i praktične savjete za unaprjeđenje inovativnosti i kreativnosti u poslovanju, polaznici će dobiti i mogućnost individualnih konzultacija. Webinar je besplatan za sve poduzetnike s područja Kostrene.

Prijave za sudjelovanje: optimum@centaroptimum.hr  

 

 

Pročitaj više

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen blagdan Svih svetih u Kostreni

Uoči obilježavanja blagdana Svih svetih, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na središnje križeve na grobljima Sv. Lucija i Sv. Barbara, na spomenik i grobove hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu, na spomenik hrvatskim braniteljima A bojne, spomenik Valentinovo, polje s grobovima palih boraca NOB-a te na spomen-ploče u Sv. Barbari, Žuknici,  Sv. Luciji i na zgradi Općinske uprave. Polaganju vijenaca prisustvovali su načelnik Dražen Vranić, velečasni Ivan Stošić, predstavnici kostrenskih ustanova, udruga i mještani.

Pročitaj više

Kostrena Bike 2020

Lijep i sunčan dan bio je kao naručen za održavanje vođene biciklističke ture Kostrena Bike 2020 u trajanju od 4 sata. Okupilo se pedesetak biciklista svih dobnih skupina.

Pročitaj više

Održano drugo izdanje biciklističke ture Kostrena bike

Pedesetak sudionika okupilo se na drugom izdanju biciklističke ture Kostrena bike 2020. kako bi biciklima istražili i upoznali zelene dijelove Kostrene koja i u zaleđu nudi zanimljive lokalitete vrijedne pažnje i odlične mountain bike staze.  Prošlogodišnji Kostrena Bike održan je koncem ožujka, a tako je bilo planirano i ove godine, no otkazan je radi epidemiološke situacije koja zamalo da nije presudila i jesenjem zamjenskom terminu.

Pročitaj više

Reciklažno dvorište Urinj počelo s radom i zaprimanjem otpada

Reciklažno dvorište Urinj namijenjeno je odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada kojim upravlja Komunalno društvo Čistoća iz Rijeke kao javni isporučitelj usluge prikupljanja i zbrinjavanja otpada na području Općine Kostrena. Korisnici reciklažnog dvorišta mogu biti fizičke osobe s prebivalištem ili privremenim boravištem na području Kostrene i za njih je usluga potpuno besplatna, uz predočenje osobne iskaznice.

Pročitaj više

Dominacija Galebaša na Kostrenskoj regati

Unatoč lošem vremenu, u Kostreni je tijekom vikenda uspješno održana tradicionalna Kostrenska regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Galeb. Nastupilo je osamdesetak jedriličara u klasama 420, Snipe, Laser Radial , Laser 4.7 i Optimist. Radi velikih valova koji nisu omogućavali sigurno isplovljavanje i uplovljavanje jedrilica, u  subotu nije održan niti jedan plov dok je nedjelja ipak ponudila nešto bolje uvjete za jedrenje. Po jugu jačine od 18 do 23 čvora, unatoč velikim valovima održana su tri plova za sve klase.

Pročitaj više

Naša Kostrena

U Općini Kostrena brojni su komunalni radovi pred samim završetkom ili u potpunosti završeni. Među njima su i radovi na proširenju groblja u Svetoj Luciji, a čiji se kraj očekuje za 40-ak dana.

Pročitaj više

Novi ciklus predavanja za poduzetnike „Novo normalno – pretvorite prijetnju u priliku za svoje poslovanje“

Općina Kostrena kontinuirano ulaže sredstva i napore kako bi osigurala da Kostrena osim dobrog mjesta za život bude i dobro mjesto za poslovanje.

Pročitaj više

Jesen u Kostreni

19. Jesen u Kostreni i ove godine na pozornicu Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji dovodi odlične predstave. Manifestaciju je otvorila predstava Zijaha Sokolovića lijevo desno glumac, gostovao je i Teatar Rugantino i zagrebački Teatra Exit s predstavom Konstelacije.

Pročitaj više

Jesen u Kostreni

19. Jesen u Kostreni i ove godine na pozornicu Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji dovodi odlične predstave. Manifestaciju je otvorila predstava Zijaha Sokolovića lijevo desno glumac, gostovao je i Teatar Rugantino i zagrebački Teatra Exit s predstavom Konstelacije.

Pročitaj više

Zijah Sokolović otvara Jesen u Kostreni

 Zijah Sokolović s predstavom „Lijevo, desno, glumac“, danas u 20 sati, otvorit će tradicionalnu manifestaciju Jesen u Kostreni

 

Pročitaj više

Naša Kostrena

- Dan susjedstva Kostrena predstavljen je kroz program "U potrazi za srcem Kostrene", a koji naglasak stavlja na bogatu pomorsku baštinu ovog kraja.

- Cjelodnevnim sportskim aktivnostima u Kostreni svečano proslavljena 25. godišnjica Oluje Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Kostrena, prigodnim je sportskim programom na teniskim terenima u Žuknici svečano obilježila 25. godišnjicu vojno-redarstvene akcije Oluja. Preko 150 sudionika natjecalo se u malom nogometu, šahu te briškuli i trešeti, a otkriven je i pomični mural s imenima dva poginula te 39 umrlih kostrenskih branitelja.

Pročitaj više

Kostrena: Uz novi način rada i s puno veselja počela nova školska godina

Na igralištu pored Osnovne škole kratkim pozdravnim govorima obilježen je početak nikad izazovnije školske godine.

Pročitaj više

Kostrena: Cheesburger dostavljen dronom

U Kostreni je po prvi puta u Hrvatskoj hrana na neku kućnu adresu dostavljena dronom. Cheesburger je sretno stigao do odredišta...

Pročitaj više

Brojni posjetitelji u potrazi za srcem susjedstva Kostrena EPK

 

 

Susjedstvo Kostrena, jedno od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u četvrtak je imalo svoj dan. Program pod nazivom U potrazi za srcem Kostrene, koji je baš poput života mnogih Kostrenjana isprepleten morem i pomorstvom, okupio je publiku svih generacija.

 

Pročitaj više