Kostrena

Održana akcija Eko Kostrena i natjecanje u plivanju perajama

Gotovo 200 sudionika iz brojnih udruga i klubova sudjelovalo je u 26. akciji čišćenja podmorja “Eko Kostrena 2020.”, u organizaciji KPA Kostrena. Prikupljeno je 10 kubika otpada iz podmorja i obližnjih zelenih površina u obalnom pojasu. Akcija se održava pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.

Nakon akcije čišćenja održano je i 1. kolo kupa Hrvatske u daljinskom plivanju perajama na 1000 i 3000 metara u kojem je sudjelovalo 89 plivačica i plivača iz 9 hrvatskih klubova.

Pročitaj više

Podignuta Plava zastava u kostrenskoj uvali Svežanj

Nastupom mlade kostrenske pjevačice Lucije Stipanović, u uvali Svežanj dvanaesti se puta zavijorila Plava zastava, međunarodno priznata i cijenjena turistička i ekološka oznaka. Zadovoljstvo činjenicom da je upravo Kostrena jedan od nositelja Plave zastave, u svojim su govorima izrazili načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić.

Pročitaj više

Dobrodošlicu ljetu Kostrena će poželjeti velikom feštom

Od 19. lipnja do 31. kolovoza kostrenski obalni put i plaže postaju nezaobilazno mjesto dobre zabave. Uz Turističku zajednicu Općine Kostrena, Općinu Kostrena, Centar kulture Kostrena i KD Kostrena, u organizaciji sudjeluju i brojni ugostiteljski objekti koji su za Ljeto u Kostreni pripremili  raznovrstan program, za različite ukuse i uzraste koji će potrajati sve do kraja kolovoza.

Pročitaj više

Parkiranje na Žurkovu i SMS porukom i PayDo aplikacijom

Iako je bilo planirano da će u Žurkovu moći parkirati samo sa sezonskom pretplatom, od 10. lipnja i na Žurkovu se uvodi mogućnost satne naplate parkiranja SMS porukom i mobilnom PayDo aplikacijom.

Pročitaj više

Naša Kostrena

U današnjoj emisiji pogledajte kako izgleda život u Općini Kostrena nakon korone i na koji način je lokalna samouprava pomogla u ublažavanju posljedica. Počela je nastava u školi, sve je više djece u vrtićima, osnovan je Centar za kulturu Kostrena, stižu prvi turisti, krenula su sportska natjecanja, ali i naplata parkiranja u obalnom pojasu. Više u nastavku emisije.

Pročitaj više

Kostrena; zabrana građevinskih radova u srpnju i kolovozu

Od 1. srpnja do 31. kolovoza na području Kostrene zabranjuje se izvođenje građevinskih radova.

Pročitaj više

Kostrena donijela dodatne mjere za ublažavanje posljedica epidemije

Općinsko vijeće Općine Kostrena donijelo je drugi set mjera za ublažavanje negativnih posljedica epidemije COVID-19. Mještanima Kostrene odgađa se naplata komunalne naknade za period do 31. prosinca 2020. neovisno o dospjelosti obroka. Za navedeni period odgode neće se obračunati zatezna kamata.
Pravnim osobama, obveznicima plaćanja komunalne naknade, odgađa se plaćanje dijela mjesečnih obroka komunalne naknade za razdoblje od srpnja do prosinca 2020.

Pročitaj više

Polaganjem vijenaca obilježen Dan državnosti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na središnjim križevima groblja Sv. Lucija i Sv. Barbara, spomeniku hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu i spomeniku hrvatskim braniteljima A bojne, obilježen je Dan državnosti.

Vijence su položili općinski načelnik, predsjednik Općinskog vijeća, vijećnici, kostrenski župnik i predstavnici općinskih institucija i udruga. 

Pročitaj više

Krenuli upisi u Dječji vrtić Zlatna ribica

Kostrenski Dječji vrtić Zlatna ribica, od danas prima prijave za upis djece za pedagošku godinu 2020./2021. Prijave za upis djece u cjelodnevne jasličke i vrtićke te poludnevne vrtićke programe primaju se do 10. lipnja 2020.

Pročitaj više

Nastavljaju se druženja u kostrenskom Dnevnom boravku

Popuštanjem mjera za organiziranje javnih skupova, manifestacija i programa, Centar kulture Kostrena nastavlja s održavanjem programa u kulturi i druženjima u Dnevnom boravku u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

U utorak, 2. lipnja, u 18:30 sati, članovi Bratovštine sv. Nikole, pripovijedat će u Dnevnom boravku o svojim plovidbama i zgodama s mora i kraja. Budu li vremenske prilike dopuštale, druženje će se održati na terasi ispred Narodne čitaonice.   

Slijedeće druženje u Dnevnom boravku zakazano je za 9. lipnja s Udrugom +/-60. 

Pročitaj više

Kostrena; podjela poklon bonova mještanima

Donedavne epidemiološke mjere odgodile su brojna kostrenska događanjima, među njima i hvalevrijednu aktivnost Odbora za socijalnu i zdravstvenu skrb Općine Kostrena planiranu za početak travnja.

Pročitaj više

Od 1. lipnja kreće naplata na kostrenskim parkiralištima

Od ponedjeljka 1. lipnja kreće naplata usluge parkiranja na parkiralištima u obalnom pojasu Kostrene. 

Pročitaj više

Korona je usporila, ali nije zaustavila brojne kostrenske projekte

Općina Kostrena godinu je započela projektom proširenja groblja u Kostreni Svetoj Luciji, vrijednim 7,5 milijuna kuna kojom će Kostrena dobiti 543 ukopna mjesta. Kako bi se premostio period do završetka radova, koncem siječnja izgrađene su nove grobne nišePrenamjenom parcele predviđene za izgradnju grobnica većih dimenzija dobio se prostor za 5 četverostrukih, 10 dvostrukih i 5 jednostrukih grobnih niša te 32 pretinca za urne.

Pročitaj više

Naša Kostrena

U Kostreni potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi dječjeg vrtića Zlatna ribica. Unatoč pandemiji, intezivno se i gradi. U tijeku radovi na čak četiri kostrenska gradilišta.

Pročitaj više