Kostrena

Otvoren Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa poticane stanogradnje na području Kostrene

Općina Kostrena je u suradnji s Agencijom za promet nekretnina (APN), pokrenula Program društveno poticajne stanogradnje (POS), na području Kostrene

Pročitaj više

Naša Kostrena - 09.04.2021.

Najuspješnijim sportašima, sportašicama i klubovima Općine Kostrena uručene su nagrade. Na nogometnom stadionu u Žuknici potpisan ugovor o rekonstrukciji pomoćnog igrališta.

Pročitaj više

Veliko ulaganje u sportsku infrastrukturu - kreće rekonstrukcija pomoćnog igrališta u Žuknici

Danas je u Kostreni potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji pomoćnog igrališta na stadionu u Žuknici vrijedan 7,4 milijuna kuna čime će se pridonijeti poboljšanju uvjeta treniranja i sportskog razvoja lokalnog nogometnog kluba Pomorac 1921 i stvoriti preduvjeti za odigravanje službenih nogometnih natjecanja svih kategorija i uzrasta.

Pročitaj više

Uskrs u Kostreni i ove godine donosi ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana

Uskrs u Kostreni tradicionalna je manifestacija Turističke zajednice općine Kostrena i Općine Kostrena koja i ove godine, unatoč posebnim okolnostima i epidemiološkim mjerama želi Kostrenjanima i njihovim gostima donijeti ugođaj najvećeg kršćanskog blagdana.

Cvjetna dizajnerica Christina Cianci iz Crissart Concept Store-a, prigodno je uredila foto kutak u uvali Žurkovo i veliko uskrsno jaje ispred zgrade Turističkog ureda TZO Kostrena.

Pročitaj više

Zajednički projekt Rijeke, Kraljevice i Kostrene za djecu i mlade „Stori po svoju“

Općina Kostrena, Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena partneri su u projektu „Stori po svoju“, kojem su dodijeljena bespovratna EU sredstva u iznosu od preko 2.7 milijuna kuna. Cilj projekta je približiti STEAM područje (science, technology, engineering, mathematics +art), djeci i mladima te pritom pridonijeti njihovoj socijalnoj uključenosti kroz brojne programe i radionice koje će se organizirati u iduće dvije godine.

Pročitaj više

Objavljen Javni poziv za dodjelu grobnih mjesta mještanima Kostrene na novom dijelu groblja u Kostreni Svetoj Luciji

Proširenjem groblja u Svetoj Luciji, Kostrena je dobila 579 novih ukopnih mjesta u grobnicama i 288  pretinaca za urne te dodatnih 15 do 18 mjesta u općem polju. Novi dio groblja ima 71 grobnicu s 3 ukopna mjesta, 61 grobnicu sa 6 ukopnih mjesta, kolumbarijski zid sa 60 mjesta (s pretincima za 4 i 8 urni) i zajedničku grobnicu s već spomenutih 15 do 18 ukopnih mjesta, smještenih na površini od 1.800 četvornih metara.

Pročitaj više

Kostrena nagradila sportaše

Najuspješnijim sportašima i klubovima Općina Kostrena dodijelila nagrade, laureati među seniorima su Ivica Dundović i Ana Petrović, najviše nagrada Jedriličarskom klubu Galeb

 

Pročitaj više

Dodijeljene nagrade i priznanja kostrenskim sportašima i klubovima

U organizaciji Općine Kostrena održano je proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih klubova u 2020. godini. Svečana dodjela nagrada i priznanja održana je u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

Pročitaj više

Dani šparoga

Restorani u Kostreni po prvi puta organizirano nude jela od kraljice proljeća, i tako sve do 28 ožujka

Pročitaj više

Kostrena daruje svoje mještane povodom Uskrsa

Prigodnim poklon bonom u vrijednosti 150 kuna, Općina Kostrena već tradicionalno povodom uskrsnih blagdana daruje svoje mještane starije od 80 godina, djecu oboljelu od kroničnih bolesti i s poteškoćama u razvoju te korisnike radne terapije.

Članice Odbora za socijalnu i zdravstvenu skrb Općine Kostrena, korisnicima će osobno dostaviti poklon bonove na adresu stanovanja u periodu između 22. do 27. ožujka.

Pročitaj više

Mali Kostrenjani dobili novi prostor za igru

U kostrenskom naselju Doričići završena je prva faza projekta izgradnje novog dječjeg igrališta kojim se želi povećati kvaliteta života najmlađih stanovnika naselja te poboljšati i proširiti lokalni sadržaji i infrastruktura.

Pročitaj više

Završeno proširenje groblja u Kostreni Sv. Luciji vrijedno 7,5 milijuna kuna

Na novom dijelu groblja u Kostreni Svetoj Luciji održana je prigodna svečanost uz blagoslov novog dijela groblja kojeg je predvodio kostrenski župnik vlč. Ivan Stošić, čime je označen završetak velikog i značajnog projekta za Kostrenu.

Pročitaj više

Uručene vrijedne nagrade pobjednicima likovnog natječaja “Moja busola”

U sklopu zanimljivog cjelogodišnjeg školskog projekta “Bez busoli”, na inicijativu Savjeta mladih Općine Kostrena osmišljen je likovni natječaj “Moja busola” za učenike od 1. do 4. razreda OŠ Kostrena.

Pročitaj više

Kostrena usvojila Program poticanja poduzetništva za 2021. godinu i novi paket mjera pomoći poduzetnicima

Bez očuvanja radnih mjesta nemoguće je zadržati pozitivan trend kretanja stanovništva. Prioritet je stvaranje prilika mladima, da svoj profesionalni život nastave u rodnom mjestu pa je uz ulaganje u obrazovanje mladih, razvoj poduzetništva i očuvanje svakog radnog mjesta za Kostrenu  posebno važno.

Pročitaj više

Naša Kostrena

U Općini Kostrena u tijeku su mnoge investicije. Započeli su radovi na rekonstrukciji jedne od najvažnijih kostrenskih prometnica, one koja vodi prema uvali Žurkovo.

Pročitaj više