Kostrena

Mićel Kovidić je kriv za sve…

Spaljivanjem mesopusta Mićela Kovidića i vraćanjem ključeva Kostrene načelniku Draženu Vraniću, završila je kratka vladavina kostrenskih Špažićara te nikad sumornije i tiše peto godišnje doba.

Pročitaj više

Kostrenska naselja Plešići i Randići dobila novu štedljivu javnu rasvjetu

Kostrenska naselja Plešići i Randići dobila su novu energetski učinkovitiju javnu rasvjetu. Zamijenjena su 63 rasvjetna tijela novim LED žaruljama u što je uloženo 487 tisuća kuna osiguranih u ovogodišnjem proračunu, s ciljem unaprjeđenja javne rasvjete.

Pročitaj više

Kostrena parkirališta

Potreba za parkirnim mjestima u Kostreni prerasla je u ozbiljan problem, a koji u općini nastoje rješiti izgradnjom parkirališta.

Pročitaj više

Obnovljene svlačionice na stadionu u Žuknici

Kostrena će ove godine obilježiti stogodišnjicu igranja nogometa u Kostreni . Tom prigodom obnovljene su sportske svlačionice stadiona na Žuknici a planira se krenuti i u rekonstrukciju pomoćnog igrališta.

Pročitaj više

Komunalni radovi po mjeri mještana; Kostrena gradi četiri javna parkirališta

Važnost pojedinih komunalnih radova ne mjeri se samo iznosima, nego i utjecajem koji će imati na svakodnevni život mještana. Broj automobila na prometnicama stalno se povećava, samim time raste i potreba za parkirnim mjestima. Nedostatak parkirališta postaje sve veći komunalni problem i u Kostreni pa Općina u svojim investicijskim planovima nastoji odgovoriti na takve potrebe mještana.

Pročitaj više

Obnovljene svlačionice na stadionu u Žuknici, uskoro kreće rekonstrukcija pomoćnog igrališta

 

NK Pomorac 1921. ove će godine biti nositelj obilježavanja stote obljetnice igranja nogometa u Kostreni. Mijenjali su se tijekom godina lokacije, klubovi, uprave i igrači, no jedno je uvijek ostalo isto – ljubav prema nogometu koju Kostrenjani njeguju već čitavo stoljeće!

Pročitaj više

Općina Kostrena sufinancira sterilizaciju i cijepljenje kućnih ljubimaca

Općina Kostrena je 2018. godine donijela Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca na svojem području kojom je propisala trajnu sterilizaciju pasa i mačaka, osim u slučajevima kada je vlasnik uzgajivač pasa ili mačaka te ima rješenje o registraciji uzgoja od nadležnog tijela ili je od upravnog odjela Općine Kostrena dobio suglasnost za drugi način kontrole njihovog razmnožavanja.

Pročitaj više

Nova školska oprema razveselila kostrenske učenike

Dok će učenici predmetne nastave morati pričekati veljaču da uživo vide sve novosti i poboljšanja u njihovoj školi, učenici razredne nastave ne kriju oduševljenje novim izgledom i opremom škole

Pročitaj više

Kostrenski obalni put ponovno na raspolaganju šetačima

Završeni su radovi na sanaciji obalnog puta u Kostreni, oštećenog uslijed jakog juga i udara valova koji su podlokali potporni zid te je prijetilo urušavanje. Obalni put bio je zatvoren od 29. prosinca do danas, kada je po završetku radova ponovno stavljen u funkciju  i prohodan za šetače čitavom dužinom, od Žurkova do Stare vode.

Pročitaj više

Maškare u Kostreni

U Kostreni su vlast preuzele maškare! Podignut je i pust mićel covidić, a zbog epideioloških mjera maškaranih događanja neće biti!

Pročitaj više

Od ponedjeljka linije 10 i 10A kroz Kostrenu prometuju izmijenjenom trasom

Zbog radova na zamjeni vodovodne cijevi na dionici lokalne ceste između Doma zdravlja Kostrena u pravcu naselja Sveta Lucija i raskrižja s lokalnom cestom Glavani, Šubati, Raspelje (kod Rasadnika), uvodi se potpuna obustava prometa od 11. do 31. siječanja 2021. dok će se ograničeno prometovanje, regulirano semaforima, na spomenutoj dionici odvijati u periodu od 1. do 20. veljače 2021.

Pročitaj više

Zbog radova se zatvara prometnica u naselju Šodići u Kostreni

Od 11. do 31. siječnja 2021. godine privremeno se uvodi zabrana odvijanja prometa lokalnom cestom (LC 58054) u naselju Šodići u Kostreni kako bi se omogućilo sigurno izvođenje radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi.

Pročitaj više

Kostrena: Prikupljena pomoć podijeljena stradalima na području Petrinje i okolice

U dogovoru s članovima Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske iz Petrinje, jučer je iz Kostrene prema Petrinji krenuo konvoj s 2 kamiona i nekoliko kombija koji su prevezli približno 12 tona različitih potrepština, prikupljenih u akciji koja je bila organizirana u Sportskoj dvorani Kostrena.

Pročitaj više

Riječki prsten pomaže stradalima u potresu

Humanitarna pomoć prikupljala se i diljem riječkog prstena. Mirjana Marohnić obišla je nekoliko lokacija i upoznala dobre ljude na djelu.

Pročitaj više