Kostrena

Kraj tjedna u Kostreni u znaku filma - gaming event, filmska radionica i projekcija filma "Za smrt nema vremena"

U četvrtak, 7. listopada u 15 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji održat će se gaming event na velikom platnu za ljubitelje Fortnitea i FIFA-e! Prijave su neposredno prije početka, a sudjelovanje se ne naplaćuje.

Pročitaj više

Kandidatura Kostrene za status Općine - prijatelja djece

U Osnovnoj školi Kostrena održana je prezentacija kandidature Kostrene za statue Općine - prijatelja djece.

Pročitaj više

Zanimljivo predavanje o socijalnoj inteligenciji u kostrenskom Dnevnom boravku

U utorak, 5. listopada u 18:30 sati, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se predavanje Ivane Sošić Antunović  "Socijalna inteligencija", u organizaciji Udruge Projekt +/- 60. 

Događanja u Narodnoj čitaonici utorkom, nastavak su programa Dnevnog boravka s ciljem povezivanja zajednice, započetog kroz projekt EPK 2020 u koji je kroz programski pravac 27 susjedstava bila uključena i Kostrena. 

Pročitaj više

Nakon 47 godina državno prvenstvo za šljuke ponovno u Kostreni

Od 1. do 3. listopada 2021. Kostrena je nakon 47 godina bila domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu Šljuka. U istom vikendu održana je i tradicionalna Kostrenska regata za klase Optimist te ILCA 4 i ILCA 6.

Pročitaj više

Je li uspjela akcija izgona divljih svinja u Kostreni?

50-ak lovaca u Kostreni sudjelovalo u akciji tjeranja divljih svinja u lovna područja

Pročitaj više

50-ak lovaca u Kostreni sudjelovalo u akciji tjeranja divljih svinja u lovna područja

Kuda idu divlje svinje? Odgovor na to pitanje znaju u Kostreni, sredini u kojoj je ta divljač sve češći gost dvorišta i vrtova. Kako bi spriječila štetu koja pritom nastaje, Općina Kostrena organizirala je akciju vraćanja divljih svinja u lovno područje.

Pročitaj više

Počinje izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u kostrenskom naselju Doričići

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji 6. listopada 2021. s početkom u 16 sati održat će se informativni sastanak s mještanima kostrenskog naselja Doričići uoči početka radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže kako bi predstavnici izvođača radova, KD Vodovod i kanalizacija te Općine Kostrena informirali mještane o planu i dinamici radova kao i organizaciji svakodnevnog života tijekom realizacije projekta.

Pročitaj više

U nedjelju u Kostreni akcija izgona i odstrijela divljih svinja

U nedjelju 3. listopada 2021. u vremenu od 6:30 do 10 sati, Lovačko društvo Jelen uz potporu Policijske uprave Primorsko-goranske te pripadnika Civilne zaštite Kostrena, UDVDR Kostrena, DVD Kostrena i volontera, organizirat će izgon i uklanjanje divljači na potezu od Žuknice do Urinja.

 

Mole se mještani Kostrene, a osobito u dijelovima na kojima je predviđen izgon, da u navedenom vremenu ostanu u svojim kućama te da ne ostavljaju kućne ljubimce bez nadzora i na nezaštićenim površinama.

 

Pročitaj više

Zijah Sokolović otvorio Jesen u Kostreni

Sutra na rasporedu je predstava Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, a u srijedu 22. rujna publiku će nasmijati Tarik Filipović u ulozi bezvremenskog nogometnog trenera Ćire Blaževića.  

Pročitaj više

Kuhanjem starog primorskog jela kalandrake, prikupljeno 2000 kuna za Udrugu U.Z.O.R.

Na humanitarnom kuhanju kalandrake prikupljeno je 2000 kuna za Udrugu U.Z.O.R koja brine o djeci smještenoj u Sigurnoj kući 

Pročitaj više

Humanitarno kuhanje kalandrake za pomoć djeci u Sigurnoj kući

Donacijsko natjecanje u kuhanju gulaša i krumpira, koje će se održati uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u subotu 18.9.2021. godine od 10 do 14.30 sati u Žurkovu pod pločom.

Pročitaj više

Povratak u školske klupe- počela nova školska godina!

Na igralištu pored Osnovne škole Kostrena obilježen je početak nove školske godine. Prvi dan škole s nestrpljenjem je iščekivali kostrenski prvašići i njihovi roditelji koje su pozdravili ravnateljica škole Adriana Glavan, ravnatelj Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ Stanko Vučetić i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić te poželjeli učenicima puno uspjeha, lijepih trenutaka i dobrih ocjena.

Pročitaj više

Sufinanciranjem dodatnih polazaka Kostrena podiže kvalitetu usluge javnog prijevoza svojim mještanima

Počevši od 6. rujna u primjeni će biti novi vozni red linija 10 i 10a s dodatnim polascima iz Kostrene prema Rijeci u jutarnjim satima te iz Rijeke prema Kostreni u popodnevnim satima.

Pročitaj više

Uz koncert Damira Urbana Kostrenjani ispratili ljeto

Koncertom Damira Urbana i njegove glazbene četvorke održanom u prekrasnom ambijentu kostrenske lučice Podurinj, Kostrena je ispratila i zaključila ovogodišnje Kostrensko leto.

Pročitaj više

Urban&4 izvrsnim nastupom zaključili Kostrensko leto

Koncertom Damira Urbana i njegove glazbene četvorke održanom u prekrasnom ambijentu kostrenske lučice Podurinj završeno je ovogodišnje Kostrensko leto.

Uz hitove kao što su "Mala truba", "Iskra", "Astronaut", "Mjesta za mene" i "Odlučio sam da te volim" Urban i četvorka oduševili su brojnu publiku u Podurinju. Koncert je održan u organizaciji Turističke zajednice općine Kostrena, Centra kulture Kostrena, KD-a Kostrena uz sponzorstvo i donacije INA d. d. i Dezinsekcije Rijeka te pokroviteljstvo Općine Kostrena.

 

Pročitaj više