Novi Vinodolski

Odlični turistički rezultati u Novom Vinodolskom

Broj noćenja u Novom Vinodolskom u prva četiri mjeseca ove godine dvostrustruko veći nego 2019. Privatni iznajmljivači kažu booking je odličan

Pročitaj više

Proslava Dana Svetog Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom

U Novom Vinodolskom 1.svibnja tradicionalno se slavi sveti Filip i Jakov, zaštitnik novljanske župe. Tim će povodom ove nedjelje u centru grada biti održan bogat program proslave. 

Sve počinje u 9:00 sati. Centar grada će krasiti šarenilo boja cvijeća, dok će na Korzu hrvatskih branitelja biti izloženi domaći proizvodi OPG-ovaca.

Od 10:00 sati za kušanje će biti spremna i velika fritaja od šparoga i čak 1000 jaja. 

Pročitaj više

Aktivnosti Aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce i posjet gradilištu u Crikvenici

Projekt „Sustav odvodnje otpadnih voda: Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“ sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa za konkurentnost i koheziju, a provodi se u svrhu poboljšanja sustava odvodnje, vodoopskrbe i pročišćavanja otpadnih voda u cilju zaštite vodnih resursa Republike Hrvatske te zaštite okoliša.

Pročitaj više

Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce

Sustav odvodnje otpadnih voda: Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce“, projekt vrijedan gotovo pola milijarde kuna stigao je do važnih razina provedbe. Njime će se unaprijediti sustav vodoopskrbe i odvodnje, a time i kvaliteta života građana na području aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce.

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski - 04.03.2022.

Primorsko-goranska županija može se pohvaliti bogatstvom, ali i različitostima pokladnih običaja. Posebno mjesto, kao nematerijalno kulturno dobro  Hrvatske, pripada mesopusnim običajima Novom Vinodolskog.

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski - 3.1.2022.

Posljednjeg dana 2021. godine oko 3 tisuće ljudi okupilo se na Zdravici Novoj u Novom Vinodolskom točno u podne....

Pročitaj više

Iz potopljene brodice spašena dva života

Ususret Božiću lijepa vijest dolazi nam iz Lučke kapetanije Rijeka. Jučer su zahvaljujući uspješnoj koordinaciji i jednoj ribarici iz Klenovice spašena dva ljudska života iz mora kod Novog Vinodolskog.

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

Najljepše i najveselije doba u godini, ovo ususret Božiću i Novoj godini obilježit će se i u Novom Vinodolskom. Nakon prošlogodišnje pauze zbog strogih epidemioloških mjera Novljani vraćaju svoj tradicionalni Pozdrav Staroj i zdravicu Novoj godini, što se godinama održava na Silvestrovo, i to točno u podne!

Pročitaj više

Divlje svinje i čagljevi noćna mora vinara u zaleđu Novog Vinodolskog

Kuda idu divlje svinje? Odgovor na ovo legendarno pitanje možemo potražiti u zaleđu Novog Vinodolskog točnije u njegovim vinogradima u kojima ove divlje životinje čine veliku štetu.

Pročitaj više

Bliži se početak gradnje dugoiščekivne obilaznice oko Novog Vinodolskog

Obilaznica će preusmjeriti tranzitni promet iz grada čime će se značajno smanjiti gužve u ljetnim mjesecima kada kroz grad prođe i 20 000 automobila.

Pročitaj više

Klapa Vinčace po peti put osvojila Omiš

Ovom pobjedom klapa ulazi u klapski krug s najviše osvojenih pobjeda na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu! 

Pročitaj više

Pripreme za glavnu sezonu

Masovno cijepljenje i uvođenje tzv. Covid putovnica ključni za spas glavne turističke sezone, smatraju u Novom Vinodolskom

Pročitaj više

Nautički turizam u doba korone - Novi Vinodolski

Nautički turizam najotporniji na koronakrizu, u Novom Vinodolskom, unatoč pandemiji lani je ostvaren svega 5 posto lošiji rezultat nego godinu ranije, dobri rezultati očekuju se i u predstojećoj sezoni

Pročitaj više

Gotovo pola milijarde kuna težak projekt sustava odvodnje otpadnih voda aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce u punom je zamahu

Na crikveničko - vinodolskom području gotovo na svakom koraku se odvijaju radovi na prometnicama. Riječ je o jednom od najvećih projekata u Primorsko-goranskoj županiji po završetku kojega će ovaj kraj dobiti novu kanalizacijsku mrežu i sustav odvodnje otpadnih voda.

Pročitaj više