Novi Vinodolski

Naš Novi Vinodolski

Nakon prvog vala koronavirusa, turizam u Novom Vinodolskom se budi. Kakvo je stanje u hotelskom smještaju, marinama te vinogradima Pavlomira saznali smo u ovoj emisiji.

Pročitaj više

Novi Vinodolski

Polako se otvaraju smještajni kapaciteti: Novi Vinodolski bilježi 20% prošlogodišnjeg turističkog prometa.

Zbog novog normalnog u problemu i vinari: zbog punih bačvi u Pavlomiru nema mjesta za novu berbu.

 

Pročitaj više

Rekorder zaustavljen u Novom Vinodolskom sa 2,56 promila

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 49 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 46 ih je bilo lakših.

Pročitaj više

Novi Vinodolski: Završeni radovi – investirano preko 9 milijuna kuna u infrastrukturu Poslovne zone Zapad

Krajem ožujka mjeseca, točnije 18.ožujka 2020.godine završeni su svi predviđeni radovi na izgradnji nove vodoopskrbne mreže, odvodnje, elektroničko-komunikacijske infrastrukture, javne rasvjete i prometnice u Poslovnoj zoni Zapad. Projekt „Razvoj poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad“ -  Novi Vinodolski tako je uspješno priveden kraju 

Pročitaj više

Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Duplja

Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Duplja ovih dana ulazi u posljednju fazu, u kojoj se izvodi čišćenje po rubu odlagališta s krajobraznim uređenjem odlagališta. Plan je realizirati sve završne radove do kraja tekućeg tjedna, a tehnički pregled zakazan je za ponedjeljak 23.ožujka 2020. Cjelokupan projekt trebao bi završiti do kraja ovog mjeseca.

 

Pročitaj više

Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada "Duplja“

Grad Novi Vinodolski je dana 29.srpnja 2019. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a financirane aktivnosti koje se provode u okviru ovog projekta su:

- izvođenje radova na sanaciji i zatvaranju odlagališta,
- stručni nadzor građenja,
- koordinator zaštite na radu u fazi izvođenja radova,
- tehnička pomoć,
- aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta.

Pročitaj više

Priveden zbog počinjenja više kaznenih djela

 

 

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

 

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

U vrijeme mesopusta u Novom Vinodolskom posebna svečanost za oko je novljansko kolo, koje se igra tri glavna mesopusna dana - u nedjelju, ponedjeljak i utorak prije Pepelnice. Započinje u poslijepodnevnim satima kada povorka žena, muškaraca i djece u novljanskoj nošnji predvođena sopnjom sopila i pivačima kola dolazi na trg ispred kaštela. Pivači započinju pjevati junačke narodne pjesme i pozivati u kolo koje se formira oko njih. Igrajući, izmjenjuju tri koraka: senjski, arbanaški i poskočicu. Igra se do večernjih sati pa se u kolu i oko njega nađe cijeli grad.

Pročitaj više

Čista sreda u Novom Vinodolskom

Na Čistu sredu ili Pepelnicu u Novom Vinodolskom održava se Sprogod i paljenje mesopusta, uz povike “Bil je ni ga – opet će prit…!!

Jučer se na placi igralo Novljansko kolo i čitao se žitak te pjevala Ćurumbela.

Pročitaj više

Jadran: Nove 403 smještajne jedinice

JADRANU NOVI KAPACITETI NA UPRAVLJANJE

 

 

Crikvenička hotelska tvrtka postojećem portfelju dodala na upravljanje još 403 smještajne jedinice u tri turističke destinacije.

 

Pročitaj više

Sveti Vinko proslavljen u Pavlomiru

U Pavlomiru se 21. put slavio blagdan Sv. Vinka uz vrhunsko vino

Pročitaj više

NOVLJANSKI MESOPUST

U subotu počinje mesopust u Novom Vinodolskom! Mesopust u Novom puno je više od maskiranja, riječ je o dugogodišnjoj tradiciji i običajima koji su postali zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Hrvatske

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

Podnevna zdravica novoj u Novom Vinodolskom 

Novljani su i ove godine, na Silvestrovo priredili svečani ispraćaj Stare i pozdravili dolazak Nove 2020. godinu točno u podne na trgu u središtu grada .

Pročitaj više

Novi Vinodolski: Zdravica 2020

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Centar za kulturu Grada Novi Vinodolski te Grad Novi Vinodolski u suradnji sa Lovačkim društvima KOŠUTNJAK i GRADINA, te Udrugom prijatelja grožđa i vina organizirali su i ove godine ZDRAVICU 2020. u centru Novog Vinodolskog.

Pročitaj više

Zdravica novoj u Novom Vinodolskom

Nemojte propustiti ovaj nezaboravan oproštaj s 2019. i zdravicu novoj 2020. godini! 
Grad Novi Vinodolski i njegova Turistička zajednica pripremili su bogat program za odrasle i djecu. Bit će glazbe na tri pozornice uz glazbene sastave Insula i Point te tamburaše. Bit će zabave i smijeha uz Maria Lipovšeka Battifiacu, krafni, gulaša, vina i šampanjca! 
Nazdravimo svi novoj 2020. godini u Novom!
31.12. Od 10 sati

Pročitaj više