Novi Vinodolski

Naš Novi Vinodolski

Subotnje jutro okupilo je brojne plivače u Marinu Novi, razlog je bio održavanje plivačkih natjecanja od kojih jedan posebno zanimljiv 6. Memorijal Veljko Rogošić 10 km Vrbnik - Novi Vinodolski.

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

Rivijera Novi Vinodolski pozicionirala se kao mjesto za obiteljski odmor. Djeca mogu uživati u lijepo uređenim igralištima, a tu su i brojne šetnice i sadržaji u kojima uživaju svi, pa i kućni ljubimci. 

Pročitaj više

Plaža za pse

Na području Novog Vinodolskog trenutno boravi oko 3 tisuće gostiju, uglavnom obitelji s djecom, a veći broj i sa kućnim ljubimcima. Psima je dozvoljeno kupanje u moru, ali na plaži za pse koja se nalazi u uvali Mala Draga koja je udaljena 1 kilometar od Povila u pravcu Klenovice

Pročitaj više

Novi Vinodolski - turizam

Na području Novog Vinodolskog trenutno boravi oko 3 tisuće gostiju što je 50% u odnosu na prošlu godinu, a zanimljivo je da jednu petinu čine djeca.

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

U Turističkoj zajednici Novog Vinodolskog su spremni i optimistično gledaju prema glavnini sezone.

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

Nakon prvog vala koronavirusa, turizam u Novom Vinodolskom se budi. Kakvo je stanje u hotelskom smještaju, marinama te vinogradima Pavlomira saznali smo u ovoj emisiji.

Pročitaj više

Novi Vinodolski

Polako se otvaraju smještajni kapaciteti: Novi Vinodolski bilježi 20% prošlogodišnjeg turističkog prometa.

Zbog novog normalnog u problemu i vinari: zbog punih bačvi u Pavlomiru nema mjesta za novu berbu.

 

Pročitaj više

Rekorder zaustavljen u Novom Vinodolskom sa 2,56 promila

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 49 prometnih nesreća, od kojih su tri bile teže, a 46 ih je bilo lakših.

Pročitaj više

Novi Vinodolski: Završeni radovi – investirano preko 9 milijuna kuna u infrastrukturu Poslovne zone Zapad

Krajem ožujka mjeseca, točnije 18.ožujka 2020.godine završeni su svi predviđeni radovi na izgradnji nove vodoopskrbne mreže, odvodnje, elektroničko-komunikacijske infrastrukture, javne rasvjete i prometnice u Poslovnoj zoni Zapad. Projekt „Razvoj poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad“ -  Novi Vinodolski tako je uspješno priveden kraju 

Pročitaj više

Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Duplja

Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Duplja ovih dana ulazi u posljednju fazu, u kojoj se izvodi čišćenje po rubu odlagališta s krajobraznim uređenjem odlagališta. Plan je realizirati sve završne radove do kraja tekućeg tjedna, a tehnički pregled zakazan je za ponedjeljak 23.ožujka 2020. Cjelokupan projekt trebao bi završiti do kraja ovog mjeseca.

 

Pročitaj više

Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada "Duplja“

Grad Novi Vinodolski je dana 29.srpnja 2019. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a financirane aktivnosti koje se provode u okviru ovog projekta su:

- izvođenje radova na sanaciji i zatvaranju odlagališta,
- stručni nadzor građenja,
- koordinator zaštite na radu u fazi izvođenja radova,
- tehnička pomoć,
- aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta.

Pročitaj više

Priveden zbog počinjenja više kaznenih djela

 

 

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

 

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

U vrijeme mesopusta u Novom Vinodolskom posebna svečanost za oko je novljansko kolo, koje se igra tri glavna mesopusna dana - u nedjelju, ponedjeljak i utorak prije Pepelnice. Započinje u poslijepodnevnim satima kada povorka žena, muškaraca i djece u novljanskoj nošnji predvođena sopnjom sopila i pivačima kola dolazi na trg ispred kaštela. Pivači započinju pjevati junačke narodne pjesme i pozivati u kolo koje se formira oko njih. Igrajući, izmjenjuju tri koraka: senjski, arbanaški i poskočicu. Igra se do večernjih sati pa se u kolu i oko njega nađe cijeli grad.

Pročitaj više

Čista sreda u Novom Vinodolskom

Na Čistu sredu ili Pepelnicu u Novom Vinodolskom održava se Sprogod i paljenje mesopusta, uz povike “Bil je ni ga – opet će prit…!!

Jučer se na placi igralo Novljansko kolo i čitao se žitak te pjevala Ćurumbela.

Pročitaj više