Novi Vinodolski

Priveden zbog počinjenja više kaznenih djela

 

 

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

 

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

U vrijeme mesopusta u Novom Vinodolskom posebna svečanost za oko je novljansko kolo, koje se igra tri glavna mesopusna dana - u nedjelju, ponedjeljak i utorak prije Pepelnice. Započinje u poslijepodnevnim satima kada povorka žena, muškaraca i djece u novljanskoj nošnji predvođena sopnjom sopila i pivačima kola dolazi na trg ispred kaštela. Pivači započinju pjevati junačke narodne pjesme i pozivati u kolo koje se formira oko njih. Igrajući, izmjenjuju tri koraka: senjski, arbanaški i poskočicu. Igra se do večernjih sati pa se u kolu i oko njega nađe cijeli grad.

Pročitaj više

Čista sreda u Novom Vinodolskom

Na Čistu sredu ili Pepelnicu u Novom Vinodolskom održava se Sprogod i paljenje mesopusta, uz povike “Bil je ni ga – opet će prit…!!

Jučer se na placi igralo Novljansko kolo i čitao se žitak te pjevala Ćurumbela.

Pročitaj više

Jadran: Nove 403 smještajne jedinice

JADRANU NOVI KAPACITETI NA UPRAVLJANJE

 

 

Crikvenička hotelska tvrtka postojećem portfelju dodala na upravljanje još 403 smještajne jedinice u tri turističke destinacije.

 

Pročitaj više

Sveti Vinko proslavljen u Pavlomiru

U Pavlomiru se 21. put slavio blagdan Sv. Vinka uz vrhunsko vino

Pročitaj više

NOVLJANSKI MESOPUST

U subotu počinje mesopust u Novom Vinodolskom! Mesopust u Novom puno je više od maskiranja, riječ je o dugogodišnjoj tradiciji i običajima koji su postali zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Hrvatske

Pročitaj više

Naš Novi Vinodolski

Podnevna zdravica novoj u Novom Vinodolskom 

Novljani su i ove godine, na Silvestrovo priredili svečani ispraćaj Stare i pozdravili dolazak Nove 2020. godinu točno u podne na trgu u središtu grada .

Pročitaj više

Novi Vinodolski: Zdravica 2020

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Centar za kulturu Grada Novi Vinodolski te Grad Novi Vinodolski u suradnji sa Lovačkim društvima KOŠUTNJAK i GRADINA, te Udrugom prijatelja grožđa i vina organizirali su i ove godine ZDRAVICU 2020. u centru Novog Vinodolskog.

Pročitaj više

Zdravica novoj u Novom Vinodolskom

Nemojte propustiti ovaj nezaboravan oproštaj s 2019. i zdravicu novoj 2020. godini! 
Grad Novi Vinodolski i njegova Turistička zajednica pripremili su bogat program za odrasle i djecu. Bit će glazbe na tri pozornice uz glazbene sastave Insula i Point te tamburaše. Bit će zabave i smijeha uz Maria Lipovšeka Battifiacu, krafni, gulaša, vina i šampanjca! 
Nazdravimo svi novoj 2020. godini u Novom!
31.12. Od 10 sati

Pročitaj više