Omišalj

Buka i vibracije - LNG terminala

Probni rad LNG terminala je počeo ovaj mjesec, a građani se žale na buku i vibracije! Općina Omišalj angažirala je ovlaštenog mjeritelja buke.

Pročitaj više

Brod LNG Croatia stigao je u Omišalj na probni rad

Brod LNG Croatia stigao je u Omišalj na probni rad, a od 1. siječnja terminal će biti u komercijalnoj upotrebi.

Pročitaj više

LNG Croatia

Budući plutajući terminal za ukapljeni plin na Krku, stigao je u Rijeku. Brod LNG Croatia trenutno je na sidrištu, a danas odlazi u brodogradilište Viktor Lenac na potrebna testiranja.

Pročitaj više

Omišalj: Priveden zbog nasilničkog ponašanja i razbojništva u pokušaju

 

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva u pokušaju i nasilničko ponašanje.

 

Pročitaj više

Krajem rujna prema Omišlju iz kineskog brodogradilišta kreće plutajući LNG terminal

Pri kraju su radovi na konverziji LNG tankera Golar Viking u plovilo za skladištenje plina odnosno u plutajući LNG terminal. Brod dobiva i novo ime LNG Croatia, koje je već ispisano u kineskom brodogradilištu Huaron-Dadong. Krajem mjeseca brod i kreće na plovidbu prema Omišlju gdje bi trebao biti u drugoj polovici listopada. Nakon toga u studenom slijedi i probni rad dok će u pun pogon LNG terminal biti pušten u prvom danu 2021. godine. 

Pročitaj više

Omišalj: Završio 15. BIG OM

U Omišlju je završilo 15. po redu međunarodno natjecanje u big game fishingu.

Pročitaj više

BIG OM slavi 15. rođendan koroni usprkos

Primorci su poznati po krilatici Krepat ma ne molat, a kako je BIG OM poznati kvarnerski proizvod odlučio je prkositi koroni!

Pročitaj više

Mirela Ahmetović: Novim uputama za izdavanje propusnica za otok kreiran je kaos

 

Sukladno Uputi o izdavanju propusnica za putovanje na otok izdanoj 1.04.2020. godine od strane Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite, isti dan su u Stožer civilne zaštite općine Omišalj od strane fizičkih osoba i poslodavaca s područja cijele Hrvatske pristigli zahtjevi za izdavanjem propusnice za prelazak Krčkog mosta za ukupno 276 osoba.

 

Pročitaj više

Nova ograničenja i mjere na Krku

U cilju prevencije širenja koronavirusa (SARS - CoV-2) i COVID-19 bolesti na području otoka Krka, odnosno Grada Krka, Općine Omišalj, Općine Malinska-Dubašnica, Općine Dobrinj, Općine Vrbnik, Općine Punat i Općine Baška, donose se ograničenja i mjere do 14. travnja 2020. godine i daju sljedeće obavijesti i preporuke:

1. Na području Otoka Krka odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru i sve manifestacije i priredbe;

Pročitaj više

Prijavljeni za krađu drva

 

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 45 i 67 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe.

 

Policija ih sumnjiči da su tijekom siječnja ove godine s parcele na širem području Omišlja porušili i otuđili oko 15 kubika drva za ogrjev. Kaznenim djelom oštećen je 43-godišnji hrvatski državljanin za oko 12.000 kuna.

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Pročitaj više

Otočani pomažu obnovu bolničkih odjela

U tijeku su radovi na zavodima Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka. Ukupno ulaganje iznosi 6,2 milijuna kuna, a općine Krka doniraju 1 milijun kuna.

Pročitaj više

Humanitarni maškarani vikend u Omišlju i Njivicama

 

U moru maškaranih događanja za zadnji vikend pred Riječki karneval, spremili smo vam nezaboravni provod u Omišlju i Njivicama, uz vrijednu donaciju za Tomislava Nikla, čije liječenje u Istanbulu i dalje iziskuje potrebu za donatorskom akcijom. Kako su na području Općine Omišalj aktivne dvije karnevalske udruge „Babani“ i „Omišjanski Babani“, članovi udruga koji preko dvadeset godina sudjeluju na Riječkom karnevalu željeli su svoj doprinos dati i vrijednom donacijom za jednog istinskog Riječanina.

Pročitaj više

Krenula on line peticija za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu

UNIJA KVARNERA POKRENULA JE ONLINE PETICIJU ZA UKIDANJE NAPLATE MOSTARINE NA KRČKOM MOSTU. MOŽETE SE UKLJUČITI I VI!

 

 

 

Krčki most je jedini most koji se plaća u Hrvatskoj. Više od dvije godine političke stranke s Kvarnera glasno se bune protiv toga ističući kako je riječ o diskriminaciji. Pitali smo građane što misle o tome.

 

Treba ukinuti, zato jer mislim da je bio dogovor da se naplaćuje mostarina dok se ne otplati cijeli projekt, tako da je vrijeme da se ukine.

 

Pročitaj više

Tripice, slinjavi puž, lešo ovca s povrćem, gulaš od iznutrica s palentom, rafaello kocke od pajceka...

 

Nikad brojniji sudionicima i gostujućim ekipama, deseti po redu Festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine „Bljak fest“ održati će se 8. veljače u Omišlju na trgu Prikešte s početkom u 13:30 sati.

Obilje zabave i raznoliki bljak-specijaliteti nude se i ove godine na, zasigurno, najoriginalnijoj maškaranoj zabavi na otoku i šire. Naime, Bljak fest već naveliko stavlja Omišalj na gastronomsku kartu Hrvatske, a oduševljenja okupljenih samo su dokaz truda koji se deset godina ulaže u manifestaciju.

Pročitaj više

Poginuo muškarac u Omišlju

Jutros  oko 7.30 u Omišlju na Krku kod ulaza u JANAF dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginuo vozač osobnog vozila.

U nesreći je učestvovalo samo to osobno vozilo, a više informacija biti će poznato nakon što završi očevid koji se upravo provodi.

Pročitaj više