Omišalj

Prijavljeni za krađu drva

 

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 45 i 67 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe.

 

Policija ih sumnjiči da su tijekom siječnja ove godine s parcele na širem području Omišlja porušili i otuđili oko 15 kubika drva za ogrjev. Kaznenim djelom oštećen je 43-godišnji hrvatski državljanin za oko 12.000 kuna.

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Pročitaj više

Otočani pomažu obnovu bolničkih odjela

U tijeku su radovi na zavodima Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka. Ukupno ulaganje iznosi 6,2 milijuna kuna, a općine Krka doniraju 1 milijun kuna.

Pročitaj više

Humanitarni maškarani vikend u Omišlju i Njivicama

 

U moru maškaranih događanja za zadnji vikend pred Riječki karneval, spremili smo vam nezaboravni provod u Omišlju i Njivicama, uz vrijednu donaciju za Tomislava Nikla, čije liječenje u Istanbulu i dalje iziskuje potrebu za donatorskom akcijom. Kako su na području Općine Omišalj aktivne dvije karnevalske udruge „Babani“ i „Omišjanski Babani“, članovi udruga koji preko dvadeset godina sudjeluju na Riječkom karnevalu željeli su svoj doprinos dati i vrijednom donacijom za jednog istinskog Riječanina.

Pročitaj više

Krenula on line peticija za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu

UNIJA KVARNERA POKRENULA JE ONLINE PETICIJU ZA UKIDANJE NAPLATE MOSTARINE NA KRČKOM MOSTU. MOŽETE SE UKLJUČITI I VI!

 

 

 

Krčki most je jedini most koji se plaća u Hrvatskoj. Više od dvije godine političke stranke s Kvarnera glasno se bune protiv toga ističući kako je riječ o diskriminaciji. Pitali smo građane što misle o tome.

 

Treba ukinuti, zato jer mislim da je bio dogovor da se naplaćuje mostarina dok se ne otplati cijeli projekt, tako da je vrijeme da se ukine.

 

Pročitaj više

Tripice, slinjavi puž, lešo ovca s povrćem, gulaš od iznutrica s palentom, rafaello kocke od pajceka...

 

Nikad brojniji sudionicima i gostujućim ekipama, deseti po redu Festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine „Bljak fest“ održati će se 8. veljače u Omišlju na trgu Prikešte s početkom u 13:30 sati.

Obilje zabave i raznoliki bljak-specijaliteti nude se i ove godine na, zasigurno, najoriginalnijoj maškaranoj zabavi na otoku i šire. Naime, Bljak fest već naveliko stavlja Omišalj na gastronomsku kartu Hrvatske, a oduševljenja okupljenih samo su dokaz truda koji se deset godina ulaže u manifestaciju.

Pročitaj više

Poginuo muškarac u Omišlju

Jutros  oko 7.30 u Omišlju na Krku kod ulaza u JANAF dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginuo vozač osobnog vozila.

U nesreći je učestvovalo samo to osobno vozilo, a više informacija biti će poznato nakon što završi očevid koji se upravo provodi.

Pročitaj više

Mesopust u Omišlju i Njivicama

 

Mesopust je posebno doba u Omišlju i Njivicama, u zabavu i događanja uključuju se svi mještani te se upravo u ovo vrijeme posebno ističu aktivnosti naših karnevalskih udruga Omišjanski Babani i Babani Omišalj. Tokom maškaranog razdoblja, u Omišlju i Njivicama održat će se tri originalne manifestacije, kojima razvijamo autentičan način proslave ovoga karnevalskog razdoblja te tradicionalno otvorenje Mesopusta.

 

Pročitaj više

Alkoholizirani vozač s isteklom vozačkom dozvolom izazvao prometnu nesreću

 

U Omišlju na Krku na Božić, 25. prosinca, dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 31-godišnji hrvatski državljanin. Nesreća se dogodila oko 10.30 sati kada spomenuti vozač, upravljajući vozilom marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju na cesti te je izgubio nadzor nad vozilom i udario u metalnu zaštitnu ogradu nakon čega se vozilo prevrnulo na kolniku.

 

Pročitaj više

Potpuna transparentnost!

Omišalj prva općina u Hrvatskoj koja je svojim stanovnicima, ali i svim zainteresiranima, omogućila da putem besplatne aplikacije imaju mogućnost uvida u sve financijske tokove

Pročitaj više

Donatorska akcija Armade Kijac

Peta po redu, donatorska akcija „Armade Kijac“ održava se u petak, 20.12.2019. s početkom u 17.00 sati a sva sredstva od donacije idu Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Lovrana.

Pročitaj više

Novi društveni dom

Općina Omišalj napokon ima svoj Društveni dom u kojem će svoje mjesto naći sve udruge i Dobrovoljno vatrogasno društvo. Posebnost ovog kapitalnog projekta je što će u zimskim mjesecima velika multifunkcionalna dvorana poslužiti kao klizalište za najmlađe

Pročitaj više