Omišalj

Na LNG brodu osvanuo natpis climate killer:Pratili smo akciju Greenpeacea u Omišlju

Miran prosvjed Greenpeacea ispred LNG terminala u Omišlju. Još jednom su upozorili na štetne učinke fosilnih goriva na klimu, traže zabranu oglašavanja fosilnih goriva te zabranu promocije prirodnog plina kao čistog energenta.

U sklopu akcije na  brodu Lng napisali su  climate killer

Pročitaj više

Zračna luka Rijeka

Zračna luka Rijeka i ovog će ljeta dvaputa tjedno biti povezana s Osijekom, Splitom i Dubrovnikom, cijena karte već od 357 kuna

Pročitaj više

Iako pozvan župan Zlatko Komadina nije prihvatio poziv na svečano otvaranje LNG terminala u Omišlju

Iako pozvan župan Zlatko Komadina nije prihvatio poziv na svečano otvaranje LNG terminala u Omišlju. Projekt je u suprotnosti s mojim stavom i svima je jasno da se ja na to ne mogu odazvati, kazao je..

Pročitaj više

Otvoren LNG terminal na Krku

Premijer Andrej Plenković svečano otvaranje LNG terminala u Omišlju ocijenio povijesnim događajem za Hrvatsku koji mijenja njen položaj na energetskoj karti Europe!

Pročitaj više

Obnovimo odmaralište Društva "Naša djeca" Sisak u Omišlju

Traži se pomoć građevinskih tvrtki, obrtnika, kako bi odmaralište u Omišlju moglo primiti obitelji stradale u potresu

Pročitaj više

Buka i vibracije - LNG terminala

Probni rad LNG terminala je počeo ovaj mjesec, a građani se žale na buku i vibracije! Općina Omišalj angažirala je ovlaštenog mjeritelja buke.

Pročitaj više

Brod LNG Croatia stigao je u Omišalj na probni rad

Brod LNG Croatia stigao je u Omišalj na probni rad, a od 1. siječnja terminal će biti u komercijalnoj upotrebi.

Pročitaj više

LNG Croatia

Budući plutajući terminal za ukapljeni plin na Krku, stigao je u Rijeku. Brod LNG Croatia trenutno je na sidrištu, a danas odlazi u brodogradilište Viktor Lenac na potrebna testiranja.

Pročitaj više

Omišalj: Priveden zbog nasilničkog ponašanja i razbojništva u pokušaju

 

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva u pokušaju i nasilničko ponašanje.

 

Pročitaj više

Krajem rujna prema Omišlju iz kineskog brodogradilišta kreće plutajući LNG terminal

Pri kraju su radovi na konverziji LNG tankera Golar Viking u plovilo za skladištenje plina odnosno u plutajući LNG terminal. Brod dobiva i novo ime LNG Croatia, koje je već ispisano u kineskom brodogradilištu Huaron-Dadong. Krajem mjeseca brod i kreće na plovidbu prema Omišlju gdje bi trebao biti u drugoj polovici listopada. Nakon toga u studenom slijedi i probni rad dok će u pun pogon LNG terminal biti pušten u prvom danu 2021. godine. 

Pročitaj više

Omišalj: Završio 15. BIG OM

U Omišlju je završilo 15. po redu međunarodno natjecanje u big game fishingu.

Pročitaj više

BIG OM slavi 15. rođendan koroni usprkos

Primorci su poznati po krilatici Krepat ma ne molat, a kako je BIG OM poznati kvarnerski proizvod odlučio je prkositi koroni!

Pročitaj više

Mirela Ahmetović: Novim uputama za izdavanje propusnica za otok kreiran je kaos

 

Sukladno Uputi o izdavanju propusnica za putovanje na otok izdanoj 1.04.2020. godine od strane Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite, isti dan su u Stožer civilne zaštite općine Omišalj od strane fizičkih osoba i poslodavaca s područja cijele Hrvatske pristigli zahtjevi za izdavanjem propusnice za prelazak Krčkog mosta za ukupno 276 osoba.

 

Pročitaj više

Nova ograničenja i mjere na Krku

U cilju prevencije širenja koronavirusa (SARS - CoV-2) i COVID-19 bolesti na području otoka Krka, odnosno Grada Krka, Općine Omišalj, Općine Malinska-Dubašnica, Općine Dobrinj, Općine Vrbnik, Općine Punat i Općine Baška, donose se ograničenja i mjere do 14. travnja 2020. godine i daju sljedeće obavijesti i preporuke:

1. Na području Otoka Krka odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru i sve manifestacije i priredbe;

Pročitaj više