RAVNJAČA S JABUKAMA

Denis Brižić – Gromača 09.10.2007.

Denis Brižić – Gromača 09.10.2007.

Sastojci za filu od jabuka:
 
5-6 jabuka
1 vanilin šećer
cimeta po želji
 
Sastojci za filu od vrhnja:   
 
5 cijelih jaja
1 kiselo vrhnje
1 prašak za pecivo
3 male šalice ulja
3 male šalice šećera
 
– lisnato tijesto
 
PRIPREMA:
 
5 – 6 naribanih jabuka, vanilin šećer, cimet i putar prodinstati na vatri. U drugoj posudi izmiksati smjesu od jaja, kiselog vrhnja, praška za pecivo, ulja i šećera. Pleh nauljiti i staviti koru lisnatog tijesta i premazati sa filom od kiselog vrhnja i tako u 5 slojeva, a na vrh staviti filu od jabuka koje se opet pokriju lisnatim tijestom i premažu smjesom od kiselog vrhnja.
Peče se 20 – 25 minuta na temperaturi od 200°C.