Regata 1000 otoka startala iz Rijeke prema Crnoj Gori

default

Točno u podne u riječkoj je luci startala Regata tisuću otoka. Jedrit će na najljepšem kursu kojeg je priroda dizajnirala, ističu organizatori iz Riječkog jedriličarskog kluba.

-”Jedrilice na ruti do 280 milja, regata krenula iz Rijeke, završava u Crnoj Gori ispred marine u Portomontenegru. To je jedna možemo reći najzahtjevnija, najduža navigacijska regata na Jadranu, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Regate tisuću otoka Zoran Grubiša

Deseto izdanje regate Tisuću otoka krenulo je sa slabim vjetrom, no jedrilice su se nakon pola sata ipak otisnule prema pučini.

-”Ono što nas raduje ima novih brodova koji dosada nisu bili, ipak pobuđuje pažnju, ljudi žele isprobati, žele isprobati to, kurs ih privlači, start je bio takakv kakav je, slab vjetar, to je jednostavno dio jedrenja,kaže Grubiša.

Prva etapa završava u četvrtak u Tivtu dodjelom nagrada, a sljedećeg dana flota se vraća na isti kurs prema Rijeci.

-Sudionici su iz cijeloga svijet, iako po registraciji imamo samo Sloveniju i Austriju, neki otkazuju, no morate shvatiti da je ovo avantura i priprema za ovu regatu nije baš mačji kašalj, poručuje predsjednik Riječkog jedriličarskog kluba Neven Baran.

Regata je ove godine okupila sedam posada, no organizatori se nadaju da će nakon izgradnje marine u Porto barošu biti atraktivnija znatno većem broju sudionika koji će u riječkoj luci tada imati i kvalitetnije uvjete.

Na putu do Crne Gore bit će svega, vjetrova različitih smjerova i intenziteta, no sudionici će bezobzira na vremenske uvjete moći doživjeti ljepote hrvatskih otoka.