Zaposlenici riječkih dječjih vrtića 25.svibnja idu u štrajk!

Zaposlenici dječjih vrtića Rijeka, Sušak i More čiji je osnivač Grad Rijeka, idu u štrajk, jer grad,kako tvrde, nije ispunio njihove zahtjeve.

-” Došlo je do štrajka jer se nisu ispunili zahtjevi od sindikata. To je poštivanje zakona o predškolskom odgoju, članak 51 odnosno izjedančavanje plaća sa plaćama u osnovnim školama, poručila je potpredsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Ingrid Čavić.

Iz Sindikata mole roditelje za razumjevanje i potporu, iako će vrtići primiti djecu za koju roditelji ne mogu pronaći drugo rješenje tijekom štrajka.

-” Nema odgojno obrazovnog rada, djelovat ćemo po uputama odnosno po ugovoru o nužnim poslovima. Nema roditeljskih sastanaka, razgovora, izleta, nema alternativnih programa, sportskog programa, engleskog, talijanskog. Znači samo skrb i prehrana djece, navela je Čavić.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i dalje se nada kako do štrajka neće doći, te da će dogovor biti postignut.

-” Naravno da ćemo nakon izjašnjavanja zaposlenika u vrtićima odradit još naravno sastanak sa predstavnicima sindikata. Moram podsjetit ako do njega dođe da postoji naravno zakonska obveza prijema djece u vrtićima, zato su zadužena upravna vijeća, ravnatelji i štrajkaški odbori u vrtićima, poručio je gradonačelnik Marko Filipović

Ukoliko grad ne ispuni njihove zahtjeve, iz sindikata, ističu, kako su spremni i na prosvjed.