Platak ove nedjelje poziva trkače i bicikliste

 

U nedjelju, 28. kolovoza Platak nudi pravu trkačko-biciklistička poslasticu. Petu godinu zaredom ljubitelji brdskog trčanja i biciklizma pokušat će osvojiti Vertikalno lice Platka.

Organizatori su ove godine pripremili tri trail staze različitih dužina i zahtjevnosti te jednu biciklističku utrku pa možete odabrati ono što vam je srcu i trenutnoj formi najprikladnije.

Start i cilj svih utrka je na prekrasnoj livadi ispod Velikog doma, ali svi se upućuju da parkiraju na parkingu RSRTC Platak te prošeću do starta. 

Kakve staze očekivati ove godine?

Za početnike i one koji su ljubitelji trčanja po „ravnijem“ terenu tu je Laganini 9ka. Staza je kombinacija krosa i traila te je nakon početnog uspona, ostatak nizbrdica i ravnica. Organizatori ističu da je staza relativno jednostavna, jako trčljiva, s dva prelaska ceste, puno šireg makadama. 

Za one koji su spremni za duže i zahtjevnije terene odabir će pasti na Taman 17ku. Početak i kraj staze isti su kao za 9km, ali ova staza sudionike vode preko Malog Platka i Rimske ceste do Lazca i Guslice. Natjecatelji će proći puteve kroz guste šume do travnatih visoravni i završiti kroz predivnu livadu do cilja.

Za one u dobroj formi ove godine ponavlja se staza AdrenalINA koja ima 29km i više od 1600m uspona te je INDEX RACE u UTMB World Series (Qualifier 20K) i nosi 2 ITRA boda. Staza ima puno „trčljivih“ dijelova, zahtjeva promjenu ritma i tempa. Detaljan opis staze koja će vas nagraditi prekrasnim pogledima pročitajte na https://sva-lica-platka.eu/trail-utrke/.